31/3/16

Αλβανοί μαθητές σηκώνουν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας


Αποτελεί παράδοση στο ελληνικό κράτος, οι μαθητές με τις υψηλότερες βαθμολογίες στο σχολείο, στη διάρκεια της παρέλασης να  είναι σημαιοφόροι, να κρατούν πηγαίνοντας μπροστά την ελληνική σημαία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
Δεν  είναι η πρώτη φορά που Αλβανοί μαθητές χαρακτηρίζονται ως άριστοι και γίνονται σημαιοφόροι κατά τη διάρκεια των παρελάσεων στις ελληνικές πόλεις.
Αλλά αυτό που παρατηρήθηκε, φέτος, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, στην Ελλάδα, ήταν ότι περισσότεροι σημαιοφόροι ήταν αλβανικής καταγωγής.
Οι ίδιοι οι γονείς που έστειλαν φωτογραφίες στην Αλβανία, δηλώνουν πόσο υπερήφανοι είναι για τα επιτεύγματα των παιδιών τους στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα πολλοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν θετικά στο γεγονός ότι τα παιδιά των Αλβανών έγιναν σημαιοφόροι στις παρελάσεις και εξέφρασαν  πολλά θερμά  μηνύματα για τα παιδιά αυτά, τα επαίνεσαν για την απόδοση στα μαθήματά τους.
Ωστόσο, άλλοι, σχολίασαν αρνητικά, δεν τους άρεσε το γεγονός ότι παιδιά της Αλβανίας κρατούν την ελληνική σημαία.
Η μητέρα, πάντως, του Άγγελου Νικολάρη που είναι 12 ετών είναι πολύ υπερήφανη για το γιό της που έγινε σημαιοφόρος και κράτησε την ελληνική σημαία, αφού αναδείχθηκε ως ο καλύτερος μαθητής σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.
Θα πει χαρακτηριστικά:
«Εμείς δεν ξεχνάμε ότι είμαστε Αλβανοί, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα παιδιά μας δεν έχουν κανένα μέλλον στην Αλβανία, μέλλον δεν έχουμε και εμείς οι γονείς τους. Τα παιδιά μας μιλάνε ελληνικά και δεν θα μπορούσαν να ζήσουν στην Αλβανία. Χαίρομαι που επιλέχθηκε για σημαιοφόρος. Ήταν τρεις μαθητές οι άριστοι, έγινε κλήρος και έπεσε στο γιο μου».

Μια άλλη μητέρα από τη Λάρισα θα πει:

«Ζω στην Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Εδώ εργάζομαι και όλοι οι φίλοι μου είναι Έλληνες, συζητάμε, πίνουμε τον καφέ μας και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Βλέπω τι γίνεται στα κοινωνικά δίκτυα. Εγώ λέω ‘σταματήστε το ρατσισμό!’ Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι όλοι για αυτούς τους μαθητές», σημειώνει η αλβανική ‘Σέκουλι’.
--

41 σχόλια:

  1. Θυμαμαι τους πρώτους αριστούχους μαθητές αλβανικής καταγωγής και πόσος χαμός εγινε παλια για να μην κρατούν στην παρέλαση την ελληνική σημαία,ΠΑΡΑ τη επιθυμία των παιδιών.Μαλιστα ενας Εξ αυτων που τον ρούφηξε με την μια το ΜΙΤ εκανε τοτε φεύγοντας για την Αμερική πικραμένος δηλώσεις απογοήτευσης για τη χωρα μας.
    Ομως θεωρω οτι σε μια προοπτική χρόνου η χωρα μας χει την δυνατότητα πλήρους απορρόφησης αυτου του πληθυσμού ,με τον οποιο δν εχουμε και πολλες διαφορες.Δεν ειναι το ίδιο με το μουσουλμανικό στοιχείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη η προπαγανδα αλλα εχει και τα ορια της. Ακομα κι εδω στον ινφογνομωνα. Κανατε την εξαιρεση κανονα. Την 28η Οκτωβριου, σχεδον καθε 28η Οκτωβριου (ημουν αυτοπτης σε 2 εορτασμος και ακουσα και απο αλλους Ελληνες γονεις για αλλες χρονιες), οι Αλβανοι μαθητες δεν συμμετεχουν στον εορτασμο. Αντ΄αυτου καθονται στα καγγελα του σχολειου (6ο και 36ο Γυμνασιο Λυκειο Αθηνων) και τραγουδανε το: " παιδια της Ελλαδος παιδια, τα Γιαννινα κι η Πρεβεζα ειν΄Αλβανικα"! Αιδως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Den einai oloi etsi, kai mallon einai oi ligoteroi, autoi oi anthrwpoi einai Ellhnes ousiastika, den yparxei albania mh leme ta idia, twra an ligoi theloun na lene oti einai Albanoi me geia tous me xara tous, eksartatai apo to ellhniko kratos h katastash! An pame se diapolitismika sxoleia tote klafta!

      Διαγραφή
  3. Το έγραψα και πριν από λίγες ημέρες. Οι μαθητικές παρελάσεις πρέπει να καταργηθούν.
    Αφού καλώς ή κακώς γίναμε πολυπολιτισμικοί στην Ελλάδα και δεν υπάρχει ομοιογένεια δεν έχει νόημα το παλιό, ο αριστούχος να κρατάει τη σημαία τιμητικά. Παλιά ήταν όλοι Έλληνες. Είναι εντελώς παράδοξο να παρελαύνουν αλβανοί που πολέμησαν εναντίον μας και το '21 και το '40 ή μαντηλοφορούσες μαθήτριες όταν το '21 ο αγώνας μας ήταν εκτός από εθνικός και θρησκευτικός. Δεν υπάρχει όργανο να μετρήσουμε ποιος από αυτούς νιώθει Έλληνας κι έχει αφομοιωθεί και ποιος όχι.
    Οι δικές μας εθνικές επέτειοι έχουν βαθύτατους συμβολισμούς και ιστορικότητα. Δεν είναι παράτες για την ανακήρυξη απλά κράτους (όπως στις Η.Π.Α, το Βέλγιο και αλλού).
    Ανεξάρτητα με το τι αισθάνονται οι Αλβανοί που ζουν εδώ πολλά χρόνια, η χώρα τους κατά καιρούς έχει προβεί σε ενέργειες μη φιλικές απέναντί μας και είναι γνωστό ότι εποφθαλμιά για την επέκταση της και τη δημιουργία μεγάλης Αλβανίας (δεν έχει σημασία αν είναι εφικτό αυτό ή όχι τώρα γιατί οι συγκυρίες αλλάζουν με το χρόνο).
    Στο κάτω κάτω ανάθεμα με κι αν ξέρουν τι γιορτάζουμε. Δεν είναι πανηγυράκι οι εθνικές επέτειοι.
    Κατάργηση λοιπόν γιατί έτσι και τα ίδια τα παιδιά θα προστατεύονται από τυχόν ρατσιστικά σχόλια εναντιον τους και εντάσεις (όπως επί Τσενάι) που είναι αναπόφευκτα.
    Οι στρατιωτικές ασφαλώς να γίνονται και ούτε κατά διάνοια δε πρέπει να καταργηθούν.
    Προτιμότερο όμως ανήμερα της 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο και να διδάσκονται κάποιες ώρες τι πραγματικά έγινε εκείνες τις μέρες. Να μην είναι οι επέτειοι αυτές απλώς μια μέρα που δεν έχουμε σχολείο, ξυπνάω αργά και πάω για καφέ με το-η γκόμενο-α.
    Ίσως αν τα παιδάκια αυτά είχαν διδαχθεί σωστά τα ιστορικά γεγονότα (κι όχι κατά την Ρεπούσειο ή Φίλειο ιστορία) να μην συμμετείχαν και από μόνα τους.
    Αν το παρουσιάζουμε όμως ως απλώς μια επιβράβευση των μαθητικών τους επιδόσεων τότε θα έχουν και δίκιο να θέλουν να παρελάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.antibaro.gr/article/14771

      Διαφωνώ με αυτά που γραφεις. Συμφωνώ στο κομμάτι που λες ότι οι επέτειοι που έχουμε είναι πολύ σημαντικοί αλλα διαφωνώ στο ότι αυτοί που συμμετέχουν προσβάλλουν αν δεν είναι Έλληνες. το αντίθετο μάλιστα όταν κάποιος ξέρει γιατί συμμετέχει τιμά την επέτειο και την ελληνική σημαία και πιθανότατα αισθάνεται Έλληνας γιατί διαφορετικά δεν θα συμμετείχε. Ενδεικτικά σε παραπέμπω στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο παραπάνω! Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι οι πληθυσμοί της Μεσογείου, ειδικά οι αρχαίοι έχουν εθνολογικά τεραστια συγγένεια. Η συγγένεια με τους Αλβανούς δε καταμαρτυρείται από τον ίωνα Δραγούμη ο οποιος λέει ότι είμαστε η ίδια ράτσα, και έτσι είναι εντέλει. Τώρα πολλοί άνθρωποι στην πορεία εξισλαμίστηκαν, αλλα αυτό δε σημαίνει τίποτα άλλο παρα μονο πως αναγκάστηκαν να το κάνουν για να επιβιώσουν εναντίον ενός τυράννου η για να έχουν μεγαλύτερα οφέλη! Έλληνας είναι οποιος διαλέγει να ζει σύμφωνα με τις ελληνικές παραδόσεις, ο Ελληνισμός είναι ο ελληνικός πολιτισμός μας! Οποιος αισθάνεται πνευματικός απόγονος, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Κωνσταντίνου του "παλιολογου", του Λεωνίδα, του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Μιλτιάδη, του Λασκάρει, του Υψηλάντη, του Κατσαντώνη, του Κολοκοτρώνη, του Πλαστήρα, του Παύλου Μελά, του Τέλλου Agra, "κασλα" και όλων των υπολοιπων εκατοντάδων χιλιάδων ηρώων του ελληνικού έθνους, είναι Έλληνας! Ασφαλώς ο Έλληνας πρέπει να μιλάει ελληνικά έτσι τιμά τους προγόνους του και να φέρει ελληνικά ονόματα!

      Διαγραφή
    2. Όταν οι Αλβανόπαιδες μελετούν για λιγότερα μαθήματα από εκείνα που έχουν για να μελετήσουν επιπλέον οι Έλληνες μαθητές, τότε είναι πολύ ευκολότερη η αρίστευση των Αλβανοπαίδων.

      Ίσως μάλιστα, να επιδιώκεται και να υποστηρίζεται αυτή η διάκριση για λόγους εθνικο-πολιτικούς από την σημερινή φανατικά εθνικιστική Αλβανική κυβέρνηση.

      Αποτελεί πλάνη πρώτου μεγέθους η αποσιώπιση του Αλβανικού αλυτρωτικού φανατικού εθνικισμού, τέτοιου που εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε να φανταστούμε!

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    3. Η ουσία είναι πως ακομα και εδώ, αυτό που προέκυψε απο την πεμπτοφαλαγγιτικη προπαγάνδα είναι το γεγονος οτι ΑΛΒΑΝΟΙ μαθητές είναι σημαιοφόροι της ελληνικής σημαίας. Αντιλαμβάνόμαστε τον τονισμό που γίνεται;

      Διαγραφή
    4. Ευμενή εννοείται δεν πρεπει να εθελοτυφλούμε όσον αφορά τον αλβανικό αλυτρωτισμό, αλλα οι Αλβανοί ειναι πολυ διαφορετικοί μεταξύ τους και εξαρτάται αποκλειστικά από την ελληνική παιδεία και το χτίσιμο ισχυρής εθνικής ταυτότητας αν αυτα τα παιδιά θα αισθάνονται και Έλληνες...τουλάχιστον αν όχι περισσότερο...
      Asper το άρθρο που ανέβηκε ειναι από αλβανική εφημερίδα κι εσυ οταν λες για κάποιον ελληνοαμερικανό οτι εκανε κατι Έλληνας λες, τώρα το ποςο Έλληνας αισθάνεται εκείνος ειναι άλλο, ενω το οτι τον λες Έλληνα δε σημαίνει οτι εσυ εισαι αντιαμερικανός ντε και καλα

      Διαγραφή
    5. Αλέξανδρος, αν είναι να διαβάζουμε ότι να είναι και να βάζουμε και μερικά λινκ κτλ, και να νομίζουμε πως έτσι θα στηριξουμε -συγνώμη που θα είμαι ευθύς αλλά δεν γίνεται αλλιως- ανοησιες και ανακρίβειες, δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα.

      Κατά αρχάς αν θέλεις πηγές διάβασε την ιστορία της Άννας Κομνηνής. Οι Αλβανοί δεν έχουν σχέση με τους Ιλλυριούς, πράγμα που αποδεικνύεται από τον Κωνσταντίνο τον Πορφυρογέννητο και την ιστορία του. Ακόμα και εμείς δηλαδή υποστήκαμε μεταλλάξεις από τις επιδρομές της μετά (και) Άλαριχον εποχής (4ο αι) αλλά και τις επιδρομές ή τις ηπιες μετοικήσεις των Σλαύων στην Πελοπόννησο (βλ. Φαλμεράϋερ κτλ αλλά και Παπαρηγόπουλος που προσπαθει να τον αντικρούσει).

      Αν εμείς οι Έλληνες που είμαστε πολύ πιο απόμακρα απο το διαβα των εισβολέων βησιγότθων και αργότερα των Αβαρων και των Σλαύων και άλλων εισβολέων υποστήκαμε αλλοίωσεις (που σίγουρα υπόστηκαμε και που άλλωστε αρκετα τοπονύμια μας που καταλήγουν σε βιτσα... βίτσι κτλ είναι σλαβικα), τότε που να σκεφτούμε τι επαθαν οι αρχαίοι Ιλλυριοί.

      Τέλος πάντων σε ένα ένα σχόλιο δεν μπορούμε να λύσουμε τέτοια θέματα, ωστόσο είναι βεβαιο πως οι σημερινοί αλβανοί δεν εχουν σχέση με τους Ιλλυριούς. Οι αρναούτηδες (αρναούτ) προέρχονται απο αναμιξη αβάρων, σλάυων και άλλων. Όταν δε, έγινε η ελληνική επανάσταση οι πρώτοι που δεν μπορεσαν να μεινουν στην απελευθερωμενη Ελλάδα λόγω της εχθροτητας που είχαν σε καθε τι ελληνικό ήταν οι Αλβανοί.

      Και το ίδιο άλλωστε έγινε στα νεωτερα χρόνια όταν με τους τσαμηδες απελευθερώθηκε η Ηπειρος. Πως λοιπόν αφού υπάρχουν αποδείξεις περι του αντιθέτου γραφονται άλλα σαν αυτά που σχολίασες;

      Διαγραφή
    6. Αλέξανδρε αυτό ήταν το νόημά μου ουσιαστικά, δε μπορώ να ξέρω εγώ ποιός νιώθει Έλληνας και ποιός όχι. Δεν μετριέται αυτό ούτε ελέγχεται. Αν μπορεί το ελληνικό κράτος να εξασφαλίσει την αφομοίωση αυτών των ανθρώπων έχει καλώς. Το σημερινό κράτος όμως προφανώς ούτε μπορεί ούτε θέλει. Ενόσω αποδεδειγμένα βρίσκεται σε έξαρση ο αλβανικός εθνικισμός προτιμώ να φυλάγομαι. Όσο για τους εξισλαμισμένους δε θα το αντιμετώπιζα τόσο αθώα από τη στιγμή που η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους ελέγξει και να παίξει τα γνωστά της παιχνίδια.

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ Κωνσταντίνε σε ολα και εννοείται πως η μια άποψη δεν αναιρεί την άλλη ούτε και δικαιολογείται ευφησυχασμος, συμφωνώ πως το πρόβλημα έγκειται ουσιαστικά στη λειτουργία του ελληνικού κράτους αλλα και στο οτι το ελληνικό κράτος δεν θέλει να χτίσει εθνική ταυτότητα. Asper ο δραγουμης τα έγραψε αύρα που σου λέω στο ο Ελληνισμος μου και οι Έλληνες, το άρθρο του αντίβαρου εχει στοιχεία από ελληνικά αρχεία. Οι γενετικές προσμίξεις ειναι εντελώς αδιάφορες! Ο Φίλης, ο Παπανδρέου, ο Μπαλαούρας, ο Τσιπρας, ο Μουζαλας, η Ταςια, ο Ανδριανοπουλος, ο Σημιτης, Έλληνες γονείς είχαν αλλα δεν έγιναν ποτε Έλληνες. Ο Αντετοκουμπο όμως ειναι Έλληνας γιατί ετσι αισθάνεται για παραδειγμα και τα αδέρφια του και αλλα τέτοια παιδιά που ξερω! Αυτούς τους θεωρώ πιο Έλληνες από τους παραπάνω!

      Διαγραφή
    8. Ποῦ τὸ εἶδες ὅτι δὲν ὑπάρχει ὁμοιογένεια;

      Ἐπειδή βρέθηκαν,μερικὲς χιλιάδες ἀφροασιανοὶ γίναμε κιὸλας USA;

      Τὰ πράγματα στὴν χώρα μας εἶναι ρευστὰ ἀκόμα καὶ δὲν γνωρίζουμε ἄν ὅλη αὐτὴ ἡ σάρα καὶ ἡ μάρα μείνει ἐδῶ ἤ ἄν ἡ χώρα Λιβανοποιηθῆ (γιατὶ ἐκεῖ τὸ πάει)καὶ δὲν μείνει κανεὶς ζωντανὸς ἤ ἄν στὸ τέλος δὲν βρεθῆ κανένας στρατιωτικὸς,πατριώτης,καὶ λαλήσουν ὅλοι οἱ ὁπαδοὶ τοῦ πολυπολιτισμοῦ.

      Ἀπὸ τὸ γεγονὸς ὅτι ἡ πλειοψηφία τῶν Ἑλλήνων δὲν θέλει τοὺς λάθρο,καταλαβαίνω ὅτι ἡ παραμονή τους θὰ εἶναι ὁλιγόχρονη.

      Δὲν τὸ ἔχεις ἀκούσει τὸ:

      Ἡ Ἑλλάδα σηκώνεται καὶ τρώει τὸν ξένο.

      Ἤ τὸ:

      Ἤρθαν ντυμένοι "φίλοι" ἀμέτρητες φορὲς οἱ ἐχθροί μου,
      τό παμπάλαιο χῶμα πατώντας.
      Καί τό χῶμα δέν ἔδεσε ποτέ μέ τή φτέρνα τους.

      Καὶ ἐχθροί εἶναι ὅλοι αὐτοὶ ποὺ ἦρθαν καὶ ἐχθροὶ τοὺς ἔστειλαν.

      Διαγραφή
  4. Δεν το περίμενα οτι θα διαβαζα απο εδώ τόση προπαγάνδα. Κατ ' αρχάς μετατρέψατε τις εξαιρέσεις σε κανόνα, και κατόπιν τις διαστρεβλώσατε κιολας, και σαν να μην εφτανε αυτό προσβάλλετε και τους έλληνες απο πανω. Τι άλλο να πω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και επειδή δεν ξέρω τι πάθατε και εξυπηρετείτε εντελώς πλαστή ανθελληνική προπαγάνδα, καλο θα ήταν να δείξετε τι συμβαίνει στη νέα υόρκη με τους σημαιοφόρους σας. Και μιλάμε για ένα κράτος, τις USA που εκει δεν έχουν μεγάλες αντιθέσεις.

    Για δείτε λοιπόν το βιντεο πιο κατω, και προσεξτε παρακαλω τα συμβολα στα πανώ, ακόμα και στις μπλούζες τους, μήπως και καταλάβετε τι βλακείες αναλήθειες αναδημοσιεύετε.

    https://www.youtube.com/watch?v=yTwTMNJ9tf0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το βίντεο ήταν χωρίς ενεργό λινκ για αυτό το ξαναβάζω. Είναι απο την παρέλαση των αλβανών που στο άρθρο σας προωθείτε πανω - κάτω σαν εκπληκτικούς έλληνες.

    Ο φανατισμός τους ξεχειλίζει και φαίνεται αμέσως ενώ η αλβανία τους φτάνει και ξεπερνάει την Πρέβεζα.

    Παρέλαση αλβανών στη Νεα Υόρκη

    * Σημ.: μη πείτε οτι και οι Έλληνες κάνουν εκεί παρελάσεις, διοτι θα είναι η μιση αλήθεια, καθότι εμεις εκει δεν διεκδικούμε τιποτε ακομα και απο τις χαμένες πατρίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άντε και σε ανώτερα!!! Ο Ινφογνώμων εξέλισεται σιγά-σιγά σε Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Άντε και εμείς σιγά-σιγά να την κάνουμε...και να διαβάζουμε ιστοσελίδες σαν το Newsit που έχουν και κανένα κουτσομπολιό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχεις άδικο. Αν είναι να διαβάζουμε τέτοιον ινφογνωμων, καλυτερα ειναι να διαβαζουμε tvxs και κουλογλου. Τουλάχιστον έτσι θα είμαστε και in.

      Διαγραφή
    2. Ακόμα χειρότερο είναι να δει κάποιος την ιστοσελίδα, από την οποία αναρτήθηκε το συγκεκριμένο άρθρο...

      Διαγραφή
    3. Γιατί; Τι έχει το Βαλκανικό Περισκόπιο του Γιῶργου Ἐχέδωρου που μεταφράζει με φαινομενική σταθερότητα άρθρα του βαλκανικού τύπου;

      Διαγραφή
    4. Αρχικά, το Βαλκανικό Περισκόπιο καλό θα ήταν να ονομάζεται Περισκόπιο της Χερσονήσου του Αίμου... και το λέω σε εσάς που γράφετε με ψιλές, δασείες και περισπωμένες.

      Δεύτερον, μπορείτε να μου εξηγήσετε την διαφορά των επιχειρημάτων μεταξύ, ενός ανθελληνικού άρθρου που γράφεται εκτός Ελλάδος και της προπαγάνδας εντός Ελλάδος από έναν ανθέλληνα; Προσοχή… δεν υποστηρίζω ότι εσείς ή ο Γιώργος Εχέδωρος είστε ανθέλληνες. Ωστόσο, επιβάλλεται η παρουσίαση των αντίθετων επιχειρημάτων είτε από τον δημοσιογράφο είτε από κάποιον ειδικό. Η έλλειψη αυτή απαντάει στο ερώτημα σας “Τι έχει το Βαλκανικό Περισκόπιο του Γιῶργου Ἐχέδωρου;” Ενδεικτικά, στο Βαλκανικό Περισκόπιο στην υποενότητα “Τσάμηδες” βρίθει ανθελληνικών άρθρων.

      Τρίτον, έχετε αξιολογήσει τις συνέπειες και τον αντίκτυπο πουν έχουν αυτά τα άρθρα σε λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν αυτοί προέρχονται από όμορα κράτη και τα άρθρα αυτά μεταφέρονται ασχολίαστα; Κατά την γνώμη μου, οι συνέπειες θα είναι αρνητικές.

      Τέλος, μπορείτε να μας εξηγήσετε την αξία αυτού του άρθρου και μάλιστα όταν τα συμπεράσματα του, δεν μπορούν να αποδειχτούν;




      Διαγραφή
    5. >Αρχικά, το Βαλκανικό Περισκόπιο καλό θα ήταν να ονομάζεται Περισκόπιο της Χερσονήσου του Αίμου... και το λέω σε εσάς που γράφετε με ψιλές, δασείες και περισπωμένες.<
      Καλό θα ήταν… αλλά και το ψωμί άρτος.

      >Δεύτερον, μπορείτε να μου εξηγήσετε την διαφορά των επιχειρημάτων μεταξύ, ενός ανθελληνικού άρθρου που γράφεται εκτός Ελλάδος και της προπαγάνδας εντός Ελλάδος από έναν ανθέλληνα; Προσοχή… δεν υποστηρίζω ότι εσείς ή ο Γιώργος Εχέδωρος είστε ανθέλληνες. Ωστόσο, επιβάλλεται η παρουσίαση των αντίθετων επιχειρημάτων είτε από τον δημοσιογράφο είτε από κάποιον ειδικό. Η έλλειψη αυτή απαντάει στο ερώτημα σας “Τι έχει το Βαλκανικό Περισκόπιο του Γιῶργου Ἐχέδωρου;” Ενδεικτικά, στο Βαλκανικό Περισκόπιο στην υποενότητα “Τσάμηδες” βρίθει ανθελληνικών άρθρων<
      Μα το Β.Π. μεταφράζει άρθρα του βαλκανικού τύπου (εδώ αλβανικό) χωρίς να εκφέρει κριτική η γνώμη, δεν είναι ιστολόγιο γνώμης. Και φυσικά η πλειοψηφία των άρθρων θα έχουν ανθελληνικό περιεχόμενο. Το να πούμε «επιβάλλεται» η παρουσίαση των αντίθετων επιχειρημάτων είναι μια άσχετη τοποθέτηση. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει το σκοπό και αποστολή των ενημερωτικών ιστολογιών συμπεριλαμβανομένου και του Ινφογώμονα.

      >Τρίτον, έχετε αξιολογήσει τις συνέπειες και τον αντίκτυπο πουν έχουν αυτά τα άρθρα σε λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν αυτοί προέρχονται από όμορα κράτη και τα άρθρα αυτά μεταφέρονται ασχολίαστα; Κατά την γνώμη μου, οι συνέπειες θα είναι αρνητικές.<
      Ούτε το έχομε αξιολογήσει ούτε μας ενδιαφέρει να το κάνουμε. Μακάρι να ενημερώνονται οι λαθρομετανάστες από τον Ινφογνώμονα. Τώρα πως εσύ που δεν έχεις καταλάβει σε πιο χώρο βρίσκεσαι αισθάνεσαι ότι θα «έχει αρνητικές συνέπειες» μάλλον κάτι άλλο θες να πεις η αποσκοπείς.

      >Τέλος, μπορείτε να μας εξηγήσετε την αξία αυτού του άρθρου και μάλιστα όταν τα συμπεράσματα του, δεν μπορούν να αποδειχτούν;<
      Το άρθρο -που κατά τα άλλα αναρτήθηκε από τον συνδιαχειριστή μου Ανδρέα- έχει πολύ ενημερωτική αξία και ενδιαφέρον σχετικά με το θέμα (τίτλο), για το τι αναφέρει, παρατήρησε και δημοσιεύει μια Αλβανέζα δημοσιογράφος για τους Αλβανούς σημαιοφόρους και τις αντιδράσεις της κοινωνίας. Απόδειξη είναι τα πολλά σχόλια που συγκέντρωσε.

      Διαγραφή
    6. Αν και έχουν περάσει ημέρες από την αρχική αναρτηση, το να αναδημοσιεύονται άρθρα ξένων όσο και υποπτων συμφερόντων και μάλιστα εντελώς ασχολίαστα, μοιαζεί με repeater των ξένων συμφερόντων. Και επειδή τον infognomonpoliticspolitics εγώ συνεχίζω να τον θέλω ξεκαθαρο και ειλικρινή, για να μπορώ να ενημερώνομαι άφοβα από αυτον, και επειδή αλάνθαστο το ιστολόγιο δεν μπορεί να είναι "εις τους αιώνας των αιώνων", θα περίμενα από αυτό όπου σφάλλει να το παραδέχεται. Και στη προκείμενη περίπτωση κατά την ταπεινη μου γνώμη έκανε λάθος, και δεν το θεωρώ καθόλου σωστό να γίνεται αντιθέτως επίθεση στους καθημερινούς αναγνώστες του, όταν αυτοί δεν το υποστηρίζουν. Πότε δηλαδή οι αναγνωστες εχουν δικαιο ή άδικο;

      Όταν υποστηρίζουν αυτό το μέσο ή οταν αν και πολύ σπανίως το καυτηριάζουν;

      Διαγραφή
    7. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι συμφωνούμε ,πως το Β.Π. θα μπορούσε να ονομάζεται Περισκόπιο της Χερσονήσου του Αίμου. Πάντως το σχόλιο που έκανα δεν στόχευε τόσο στην ανάδειξη της Ελληνικής γλώσσας που είναι πολύ σημαντική, αλλά στην σύμπτωση που θέλει τις ψιλές τις δασείες και τις περισπωμένες να εξαφανίζονται παράλληλα με τις εθνικές διεκδικήσεις.

      Υποστηρίζετε ότι μάλλον δεν έχω καταλάβει το σκοπό και την αποστολή των ενημερωτικών ιστολογιών συμπεριλαμβανομένου και του Ινφογώμονα και επιπροσθέτως πως δεν ξέρω σε ποιόν χώρο βρίσκομαι. Θέλετε να μας πείτε πως ένα σωρό άρθρα (Καλεντερίδης, Στυλιανού, Κρανιδιώτης κ.α.) όπως παρουσιάζονται στο ιστολόγιο σας… δεν είναι άρθρα γνώμης; Μία τέτοια παρατήρηση στο προσωπό μου “δεν έχεις καταλάβει σε πιο χώρο βρίσκεσαι” θα μπορούσε να την κάνει το Β.Π. αλλά όχι ο Ινφογνώμων.

      Επίσης γράφετε, ότι δεν έχετε αξιολογήσει τις συνέπειες που μπορεί να έχουν ανθελληνικά άρθρα που μεταφέρονται ασχολίαστα σε λαθραίους πληθυσμούς εντός της Ελλάδας… και μάλιστα δεν σας ενδιαφέρει να το κάνετε. Το ίδιο ακριβώς κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτοί το κάνουν για κάποιους ιδεολογικούς λόγους π.χ. οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Εσείς για ποιον λόγο το κάνετε;

      Η απάντηση που δώσατε στο ερώτημα μου “ποια είναι η αξία αυτού του άρθρου” είναι πως η αξία του είναι ενημερωτική. Σε τι ακριβώς ενημερωνόμαστε … και μάλιστα όταν τα συμπεράσματα του δεν μπορούν να αποδειχτούν;

      Διαγραφή
  8. Αν θυμάμαι καλά τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, οι αλλοδαποί μαθητές στα Ελληνικά σχολεία είναι περίπου το 9,5%. Επίσης αλλοδαποί είναι (περίπου) το 6,5% των αριστούχων, δηλαδή μικρότερο ποσοστό πάντα σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του πλήθος τους. Δηλαδή παρόλο που οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια πολεμιούνται εντός της χώρας τους, συνεχίζουν να έχουν καλύτερα ποσοστά αριστούχων στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού. Οι αλβανοί ως γνωστόν καμαρώνουν ακόμα και για εγκληματίες γιατί δεν έχουν έτσι και αλλιώς τίποτε άλλο για να καμαρώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θεωρω οτι το να είσαι Ελλην δεν συνάγεται απο καποιο γεννητικό καθαρό υπόστρωμα αλλα απο την συνείδηση η οποια πρεπει να ειναι ελληνική.Αυτα τα θεματα τα εχουν λύσει άλλοι λαοί και καταφέρανε να αφομοιώσουν με τη παροδο του χρόνου,ολους του πληθυσμούς που εισραιφανε κατα καιρούς.
    Κακα τα ψέματα αλλα αν θελουμε να είμαστε ενα έθνος δυνατό θα πρπει να βρούμε τη δύναμη και τους τρόπους να αφομοιώνουμε συγγενή με τη κουλτούρα και τα ηθη μας πληθυσμούς.Εξ αλλου αυτο εγινε σε ολες τις ιστορικές εποχές του παρελθόντος που έλαμψε τ ελληνικο στοιχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εθνοφυλετικα μεγάλο μέρος των Αλβανών ειναι Έλληνες.Δεν ειναι μονο οκ Βορειοηπειρώτες Έλληνες αλλά και πολυ μεγάλο μέρος των Αλβανών.Δυστυχως δεν το ξέρουν και τρέφουν πολλοί εξ αυτών μίσος για την πατρίδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Και αυτή η διαδικασία (της εξελλήνισής τους) θα είχε ολοκληρωθεί αν η Ιταλία δεν έμπαινε σφήνα στους Βαλκανικούς πολέμους που είχε συνέπεια να "φυτρώσει" η Αλβανία. Η περιοχή θα ήταν μοιρασμένη ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία και όλα καλά

      Διαγραφή
  11. 1) Ελληνας γενιεσαι,δε γινεσαι.
    2) Η ελληνικη σημαια, ο συμβολισμος της και το δικαιωμα να την κραταει και να την υψωνει καποιος θα πρεπει να οριζεται σε ασφυκτικα εθνικα και φυλετικα πλαισια και οχι στα πλαισια ενος ψευτο-πολιτη με ελλαδικη υπηκοοτητα.
    Ας πουμε ενας Κυπριος,που ειναι Κυπριος πολιτης και δεν εχει χαρτια του ελλαδικου κρατους θα του απαγορευοταν να κρατησει τη σημαια; Δε νομιζω.
    3) Τον αν οι Αλβανοι εθνοφυλετικα εχουν συγγενεια με τους Ελληνες αυτο εγω το θεωρω σωστο.Ειδικα για τη φυλη των τοσκηδων.Στο θεμα προπαγανδας και εθνικου θυμικου και μνημης ομως ειναι οι μονοι τουρκιφιλοι στα Βαλκανια.
    Εναντια στη καθοδο των Σλαβων στο Αιγαιο,τους χρειαζομαστε συμμαχους.Χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν θα βαλουμε φρενο στον ψευτο-αλυτρωτισμο τους ή στις αποπειρες γεωπολιτικης ταναλιας που εφαρμοζει η νεο-Οθωμανικη Τουρκια εναντιον μας.
    Απλα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το τι είναι οι Αλβανοί φαίνεται, το φωνάζει η ιστορία.

    Πόσο δηλαδή πιο δυνατά πρέπει να φωνάξει ένα επιχείρημα για να πείσει και τον πιο δυσκολόπιστο οτι λαός ή έθνος -και μάλιστα- στην καρδιά της Ευρώπης, που δεν είχε δική του γραφή στη γλώσσα του, μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα; (!!!!!!!!!!!!), δεν μπορεί να υπάρχει; Και συνεπώς αυτό το "έθνος" είναι πλασματικό τεχνητο δημιούργημα που στην πραγματικότητα αποτελείται από ενα μωσαϊκό διάφορων εθνοτικών ομάδων; Στα Βαλκάνια για παράδειγμα δεν είναι τα Σκόπια, που είναι το μοναδικό τεχνητό δημιουργημα, είναι και οι "Αλβανοί" που σφετερίστηκαν το όνομα και την ιστορία των άρχαίων Ιλλυριών, ώστε να υπάρξουν.

    Δεν είναι καθόλου σύνηθες το φαινόμενο στον πλανήτη, μάλλον είναι εντελώς πρωτότυπο, να υπάρχει έθνος που δεν έχει αλφαβητο και γραφη μέχρι τη συγχρονη εποχή πλην μερικών άγριων φυλών της κεντρικής αφρικής και της Ινδονήσιας ή της Αυστραλίας. Ακόμα και οι Οθωμανοί Τούρκοι, είχαν δανειστεί το αραβικό αλφάβητο για να γράφουν, μέχρι που ο Κεμάλ το κατήργησε δημιουργώντας το δικό τους.

    Ακόμα και οι Βούλγαροι και οι Σλαύοι παρότι είχαν ένα στοιχειώδες δικό τους αλφαβητο και γραφή, ωστόσο επειδη ήταν εντελώς ελλειπές για να μπορέσουν να εκφράσουν την προφορική τους γλώσσα ολοκληρωμένα, για αυτό έλαβαν αλφάβητο και γραφή από τους Κύριλλο και Μεθόδιο κάπου στα 950 μΧ.

    Συνεπώς η ιστορική προέλευση των σημερινών αλβανών είναι πολύ ασαφής ώστε με ευκολία να τους ταυτοποιούμε με την Ιλλυρία. Και δεν μιλάμε για απλές προσμίξεις όπως συμβαίνει με όλες τις εθνοτικές ομάδες αλλά για εκ του μηδενός δημιουργία έθνους, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την ψευτο- "Μακεδονία" των Σκοπίων.

    Η διαφορά σε οτι αφορά τους Αλβανούς σε σχέση με τους Σκοπιανούς βρισκεται στο γεγονός πως οι Σκοπιανοί το εθνικό ονομα που διάλεξαν να κλεψουν ανήκε στους Μακεδόνες που ήταν Έλληνες (βλ εδώ για παράδειγμα τι λεει, to 2011, ο Robin Lane Fox για τη Μακεδονία, ο κορυφαίος ιστορικός της οξφορδης και επικεφαλη συμβουλος του BBC..). Όμως το συνονθύλευμα των Σλαβων και των Τούρκων και των Ελλήνων αλλά και άλλων) οι Αλβανοί το στήριξαν για να δημιουργήσουν έθνος επανω στους Ιλλυριούς που σαν ιστορία δεν την διεκδικούσε κανείς, για αυτο και δεν της εδωσαν καθόλου προσοχή. Άλλωστε η Αλβανία σαν έθνος- κράτος άρχισε να προσδιοριζεται μόλις το 1900, των ιταλικών συμφερόντων τότε βοηθούντων. Να μη ξεχνάμε και την συμφωνία (το πρωτόκολλο) της Κέρκυρας το 1914.

    Είναι πάμπολλα αυτά που μπορεί να γραφτουν σχετικά για να καταρίψουν το μύθο περι ομογενούς αλβανικού έθνους. Στο κάτω - κάτω, το αντίστοιχο βυζαντινό θέμα είχε σαν ονομασία το ονομα "ΙΛΛΥΡΙΚΟΝ", ενώ από το 1100 σαν αναφορά μέχρι το 1500 γινόταν με την ονομασία "ΗΠΕΙΡΟΣ".

    Να μη μακρυγορώ, η εθνοτική υπόσταση των αλβανών είναι πολύ θολή και ασαφής για να γίνεται η επίκληση της.

    Σε ότι αφορά τη σημαία, κοιτάξτε το ζητημα έχει καταντήσει δυστυχώς να δείχνει παρανοϊκές καταστάσεις. Στην Αμερική για παράδειγμα, στις 4 Ιουλίου σηκώνουν εορταστικά την Αμερικανική σημαία. Όμως δεν λένε εκεί οτι τη σηκωσε ο Ελληνας ή ο Ιταλός ή ο Γάλλος ή ο Ινδός κτλ. Ακομα δηλαδή και στην Αμερική τη σημαία τους την φέρει ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ.

    Πως γίνεται λοιπόν σε αυτό το κράτος που λεγεται Ελλάδα (που θα την καταντήσουμε με αυτά και άλλα σαν να είναι μπανανία, αν δεν την έχουμε τη μπανάνα) να λέμε πως ένα εθνικό σύμβολο το σηκώνει ένας ξένος προς αυτό εθνικά φορέας; (που μόνο και μόνο η επικληση ή και η αναφορά, δηλώνει την ακραία λογική αντίφαση;)

    Δεν αντιλαμβανονται του πράγματος την παρανοϊκοτητα οσοι βλέπουν για λογικό κατι τέτοιο;

    (* όταν ξοδεύεται τόσο πολύς χρόνος για να αποδειχτεί το αυτονόητο, αυτό δείχνει έλλειψη πλαισίων αναφοράς, δείχνει δηλαδή μεγάλη έλλειψη παιδείας.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. asper

      Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα όσα γράφεις. Δεν είμαι σε θέση να τα σχολιάσω η να συμπληρώσω κάτι σε όσα αναφέρεις διότι πρέπει να ενημερωθώ πρώτα καλά καθ’ όσον γνωρίζεις καλά το θέμα.

      Ο Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Βακαλόπουλος, στο βιβλίο του «Μακεδονία και Τουρκία, 1830 1878, Μακεδονικός Ελληνισμός - Αλυτρωτική Πολιτική - Εθνική Διαπάλη», Εκδόσεις ΒΑΝΙΑΣ, Θεσσαλονίκη 1987, αναφέρει τεκμηριωμένα πως οι άγριοι Αλβανοί ληστές της Δίβρας, τρομοκρατούσαν και λήστευαν αλύπητα τους πληθυσμούς της Μακεδονίας – ακόμα και τους Τούρκους.

      Ο Σουλτάνος αντικαθιστούσε επανειλημμένα τους αξιωματούχους της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι δεν μπορούσαν να τους κατανικήσουν.

      Επίσης, οι Αλβανοί λήστεψαν και κατάστρεψαν ολοσχερώς καίγοντάς την πλούσια Ελληνική Μοσχόπολη, αφήνοντας πίσω τους μόνο ελάχιστα ερείπια.

      Η Συνθήκη της Κερκύρας, υπεγράφει μόνο τότε όταν οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες υπό τον Ζωγράφο και τον Σπυρομήλιο, μετά την αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού που είχε απελευθερώσει την Βόρειο Ήπειρο στους Βαλκανικούς Πολέμους υπό την πίεση των Ιταλών και Αυστριακών, νίκησαν τον Αλβανικό στρατό που είχε Ολλανδούς αξιωματικούς και εξασφάλισαν Αυτονομία η οποία όμως ποτέ δεν εφαρμόστηκε.

      Ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος λυγερός συνέστησε το βιβλίο «Η Αλβανική Μαφία – Μια Απειλή για την Ευρώπη» των Ξαβιέ Ροφέρ Καθηγητή στο Ινστιτούτο Εγκληματολογίας του Παρισιού και Στεφάν Κερέ Υπεύθυνου Αρχείου του Κέντρου Μελετών των Σύγχρονων Απειλών (M.C.C.), στο οποίο αναφέρεται όλη φοβερή εγκληματική δράση των Αλβανών ανά τον κόσμο.

      Θα υπάρχουν ίσως και νομοταγείς Αλβανοί , αλλά όπως και Εσύ γράφεις πρόκειται για έναν λαό που πρόσφατα σχηματίστηκε από συνενωμένες «Φάρες», φανατικό, φιλότουρκο και εχθρό των Ελλήνων.

      Οι Αλβανοί υποδέχθηκαν τον, προερχόμενο από εξισλαμισμένους εξωμότες Έλληνες Πόντιους, Ερντογάν, αποκαλώντας τον «Πατέρα των Αλβανών».

      Η Αλβανία έχει διαθέσει βάσεις στον τουρκικό στόλο και την αεροπορία της Τουρκίας βάζοντας έτσι την χώρα μας μεταξύ δύο πυρών.

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    2. Σύμφωνώ! Άλλωστε έδωσα σε πιο πάνω σχόλιο ένα λινκ με βιντεο που δείχνει την ετήσια παρέλαση που εκαναν στη Ν.Υόρκη, και που σύμφωνα με τα ειωθότα τους και λίγα είναι.

      Και σε αυτό το βίντεο (που λινκ ξαναβάζω εδώ), κανένας δεν έδωσε σημασία, όσοι τουλάχιστον άκριτα εδώ λένε περι του αντιθέτου.

      Και όποιος δει το βιντεο επιτέλους, θα αντιληφθεί αμέσως εναν ακραίο αλβανικό φυλετισμό και εθνικισμό σε βάρος των άλλων βαλκάνιων γειτόνων τους και περισσότερο ακόμα μίσος για την Ελλάδα.

      Σε αυτό το βίντεο προσέξτε και θα διαπιστώσετε εκτός απο τον τεράστιο πλήθος σημαιών κτλ κτλ, και εκτός απο τις χειρονομίες των χεριών με τις οποιες δηλωνουν αλβανοί, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑΤ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ, ΜΕ ΧΑΡΤΕΣ που φτάνουν την αλβανία πιο κατω απο την Πρέβεζα και με την Κερκυρα κοκκινη και δική τους.

      ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ για τους έλληνες που άθελα τους μάλλον πραπαγανδίζουν με τρόπο ανθελληνικό.

      Στο πιο πάνω βίντεο, φαινεται, στις ΗΠΑ παρακαλώ, ο ακραίος αλβανικός εθνικιστικός παροξυσμός, και εκει μέσα απο αυτον τον παροξυσμό κρατουν και σειουν αλβανικές σημαίες. Έτσι δεν φαινεται στο βιντεο;

      Και αυτό το κάνουν εκει οι 2ης και 3ης ή και 4ης ακόμα γενιάς αλβανοί, και σειουν αλβανικές σημαίες.

      Και εδώ οι "ιδιοι" αλβανοί νοιωθούν έλληνες και θα σηκώνουν τις ελληνικές σημαίες; Πως εξηγείται αυτο;

      Σημ.: και άλλα έθνη στην πολυφυλετική και πολυεθνικη αμερική υποστηριζουν τα εθνικά δικαια τους αν και οχι τοσο ακραια οσο οι αλβανοι. Αυτό ωστόσο δεν πρέπει να σημαίνει οτι πρέπει να γίνουμε και εμεις σαν ελλαδα ετσι πολυφυλετική και πολυεθνική δηλαδή. Και στο κατω-κάτω της γραφής, αν εκει κανουν ετσι, μεθαύριο εδω "οι σημαιοφόροι" μας πως θα κανουν;

      Διαγραφή
  13. Συμφωνώ με όσα γάφει ο Asper για την καταγωγή των αλβανών, συμφωνώ με όσα λέτε και οι δυο για την πολιτική του κράτους της Αλβανίας, αλλα σας πληροφορώ πως πολλοί από αυτούς που βρίσκονται σήμερα στη χωρα μας έφυγαν κυνηγημένοι. Δεν λέω ότι όλοι αισθάνονται Έλληνες, δεν λέω ότι όλοι είναι καλά παιδιά, αλλα και που είναι, ωστόσο είναι ένα μεγάλο μέρος που αισθάνονται Έλληνες. Εγώ προσωπικά ξέρω δυο παιδιά γύρω στα 25 που κάνουν παρέα με Έλληνες που παίζουν μπάσκετ και που νομίζω ποτε δεν θα στρέφονταν εναντίον της Ελλάδος, είναι Έλληνες. Ξέρω έναν άλλο κύριο ο οποιος εργαζόταν στα χωράφια του πεθερού μου και ακόμα τον βοηθάει μονος του αν χρειαστεί βοήθεια στο σπίτι, με ξυλα με οτιδήποτε, οι κόρες του είναι άριστες μαθήτριες, ο αδερφός του δουλεύει σαν σκυλί, πολύ καλοί άνθρωποι δηλαδή, και μου λέει μια μέρα, Πάω στην Albania μια φορα τον χρόνο και δεν ξέρω κανέναν πια αισθάνομαι ξένος, αλλα κι εδώ που είμαι δεν μου δίνουν υπηκοότητα 20 χρονια στην Ελλάδα, δεν δίνουν ούτε στα παιδιά, κι εδώ ξένος μου λέει είμαι. Τι να του πεις αυτού του ανθρώπου. Νομίζω πρέπει να σταματήσουμε να ομαδοποιούμε τους ανθρώπους και να βλέπουμε τις καταστάσεις ανάλογα με τον άνθρωπο. Απορρίπτω πλήρως την φυλετική έννοια όσον αφορά το έθνος, είναι απείρως σοφή η ελληνική τοποθέτηση που δεν αναφέρεται σε γένος αλλα σε έθνος! Το γένος δεν υπάρχει ουσιαστικά και αν υπάρχει καμια σημασία δεν έχει, να γράψω πάλι ονόματα που έχουν το γένος αλλα όχι το έθνος και το αντίθετο? Και για να εξηγούμαι, το ότι το έθνος είναι ιδεολογία και τρόπος ζωής και πολιτισμός και εντέλει φαντασία και ιδέα δεν σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικό! Το αντίθετο, αν καταλάβουμε όλοι ότι μόνον τις ιδέες μας έχουμε και τίποτα άλλο, πως δεν υπάρχει κάποια φυσιολογική κοινωνική ταξί που πρέπει να βρούμε τότε μονο μπορούμε να καταλάβουμε ποσο σημαντική είναι η ιδέα! Πως λέει ο Παλαμάς, Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει, κορώνα ιδέα, ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου από όλα! Αυτή είναι το έθνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φερε παραδειγμα ενα εθνος, το οποιο υπαρχει γεωγραφικα εκτος ευρωπαικου χωρου.
      Για να αποδομησεις απο μονος σου τα μισα που γραφεις στο σχολιο αυτο,δεν υπαρχει εθνος περα απο την ευρωπη.
      Μονοπολιτισμικες κοινωνιες,φυλετικα λευκες.

      Διαγραφή
    2. @Alexandros, μόλις πριν εδωσα ένα σχολιο - απάντηση στον φίλο "oikologia -gea". Δες σε παρακαλώ το βιντεο στο σχολιο και κρίνε απο οσα συμπλήρωσα στο εν λογω σχολιο που κατα την γνωμη σου κανω λογικό λαθος;

      Σε οτι αφορά τις εξαιρέσεις που έγραψες, ασφαλως και υπάρχουν εξαιρέσεις. Και εδω δεν κρίνουμε τους αλβανούς ως ανθρώπους που άλλοι μπορεί να είναι καλοί και άλλοι χειροτεροι κτλ, όπως συμβαίνει άλλωστε και με ελληνες.

      Ωστόσο εδώ κρινεται στο αν στο ονομα ενος εθνικού συμβολου μπορούν να συμμετέχουν και άλλοι διαφορετικά ΕΘΝΙΚΑ προσδιορισμένοι άνθρωποι.

      Διαγραφή
    3. Το είδα το video, δεν είμαι σίγουρος τι θες να πεις, θες να πεις για τον χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας? Κι εμείς έχουμε τους δικούς μας χάρτες, και τι έγινε?

      Ένας άνθρωπος καταρχάς μπορεί να έχει παραπάνω από έναν εθνικό προσδιορισμό, δηλαδή αν ο πατέρας μου είναι Γερμανός και η μάνα μου Ελληνίδα πιθανόν να αισθάνομαι και τα δυο! Δεν θα μπορώ να συμμετέχω στις εθνικές εορτές. Η συμμετοχη από μονη της σημαίνει πως πιστεύω σε αυτά που εκφράζει η γιορτή. Αν συμμετάσχω σε γιορτή για το ολοκαύτωμα παρα το ότι δεν είμαι Εβραίος ουσιαστικά παραδέχομαι το ολοκαύτωμα, πιθανότατα δε δεν έχω σκοπό να στραφώ εναντίον των Εβραίων ποτε στη ζωή μου και δεν θα έλεγα ίσως όχι να με εντάξουν στην κοινωνία τους.

      Πως είσαι σίγουρος ότι αυτοί που κρατούν την ελληνική σημαία αυτοπροσδιορίζονται ως μόνον Αλβανοί, η εφημερίδα τους γραφει έτσι που είναι Αλβανική! Δε σου είπα να καλέσουμε τον Eddie Rama να συμμετάσχει που κανονικά θα έπρεπε για να δούμε αν θα έρθει, ούτε να συμμετάσχουν οι Τούρκοι στις εκδηλώσεις για την εικοστή πέμπτη Μαρτίου, όπως εγώ δεν θα συμμετείχα στις εκδηλώσεις για την Άλωση της Πόλης. Αλλα αν κάποιος δεν το αισθάνεται δεν το κάνει αυτό θέλω να σου πω. Εγώ ζω στην Αγγλία ωραία, δεν πάω να τιμήσω την βασίλισσα λοιπόν γιατί η βασίλισσα υπέγραψε θανατικές καταδίκες στην Κύπρο, αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούν όλοι οι Έλληνες μαζί μου και πολλοί αυτοχαρακτηρίζονται Έλληνες, αλλα και Βρετανοί, όπως και το ίδιο συμβαίνει με όλες τις εθνικότητες. Στο χέρι το δικό μας είναι να πατήσουμε τον Αλβανικό εθνικισμό κάτω και να τους δώσουμε να καταλάβουν πως με αυτά τα μυαλά δεν υπάρχει μέλλον, όπως και στα Σκοπια και παντού!

      Έθνος εκτος Ευρώπης? Αστεία θα λες, Ιάπωνες, Κινέζοι, Ινδοί, Άραβες, Εβραίοι, Πέρσες, Κούρδοι, Κορεάτες, Βιετναμέζοι. Θα έλεγα μάλιστα πως αντίθετα καθαρότερα έθνη βρίσκονται στην Asia παρα στην Ευρώπη, όπου τα κράτη φτιάχτηκαν για να δημιουργήσουν εθνικές ταυτότητες. Τα αρχαία έθνη είναι όλα στην Asia και είμαστε και εμείς!

      Δεν είναι αυτό το θέμα που γραφεις, όταν κάποιος συμμετέχει σε τέτοια εκδήλωση ξέρει που πάει, εκτος και αν στο σχολειό τους λένε ότι την εικοστή πέμπτη Μαρτίου γιορτάζουμε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου η την απελευθέρωση από τους εξωγήινους. Δεν ξέρουν τα παιδιά ποιου πολέμησαν οι Έλληνες? Αν εμενα στην Τουρκια θα δεχόμουν να πάω να γιορτάσω την άλωση της Κωνσταντινούπολης οικειοθελώς αν δεν αισθανόμουν και Τούρκος?

      Διαγραφή
    4. Δεν έχω κατι άλλο να πω. Και περιεκτικά νομίζω τα έγραψα, και τόσο αναλυτικά, που δεν πάει άλλο. Συνεπώς οτι καταλαβες.. κατάλαβες

      Διαγραφή
  14. Ἄν οἱ Ἀλβανοὶ εἶναι πρῶτοι μαθητὲς τότε πῶς γίνεται καὶ σὲ διεθνεῖς διαγωνισμοὺς παίρνουν τὰ βραβεῖα Ἓλληνόπουλα καὶ ὄχι ἀλβανάκια πού κατοικοῦν ἐδῶ;

    Ἄν ἦταν ἀλβανάκια οἱ δάσκαλοι θὰ τὸ ἔκαναν παντιέρα γιὰ νὰ μᾶς πέση ἡ ἐθνική μας περηφάνια καὶ τὸ ἠθικό ποὺ ἀποτελεῖ σκοπὸ τῶν ἀλλοδαπῶν καὶ ἡμεδαπῶν ἀχθρῶν μας.

    Κάποια ἐποχὴ εἶχαν ἔρθη,ἀπὸ Σκόπια, πολλοὶ Ἕλληνες- σπουδαγμένοι στὰ πανεπιστήμιά τους(τρομάρα τους)γιὰ νὰ γίνουν δάσκαλοι σὲ Ἑλληνικὰ σχολεῖα.

    Πολλοὶ ποὺ δὲν πέρναγαν στὰ ἐδῶ πανεπιστήμια πήγαιναν στὰ πανεπιστήμια τῶν βαλκανικῶν χωρῶν,μὲ ὅτι αὐτὸ συνεπάγετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε asper,

    Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Θεοδ. Μανίκας αναφέρει στο βιβλίο του «Ο Κόσμος τον 21ο Αιώνα – Η Ασφάλεια της Ελλάδος», Εκδόσεις ΕΛΛΗΝ – Γ. Παρίκος & Σια Ε.Ε., Αθήνα, που το παρουσίασε στην Αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, το «Εθνικό Δόγμα» όλων των Βορείων μας Γειτόνων, απόλυτα τεκμηριωμένο και συμπληρωμένο με διάφορα άλλα χρήσιμα στοιχεία.

    Το «Εθνικό Δόγμα» όλων των Βορείων μας Γειτόνων έχει διαμορφωθεί και επίσημα ανακοινωθεί με σχετική διακήρυξη από τις Ακαδημίες Επιστημών αυτών των χωρών.

    Με σημείο εκκίνησης την σελίδα 161, υπάρχουν όλα τα στοιχεία που αφορούν το Σχέδιο για την Επίλυση του "Εθνικού Αλβανικού Ζητήματος", όπως το έχουν σχεδιάσει οι Αλβανοί στην Ακαδημία Επιστημών τους.

    Δεν γνωρίζω τι πράττουν οι επίσημες Ελληνικές αρχές, όμως από το βιβλίο του Καθηγητή Δόκτωρος Αχ. Γ. Λαζάρου «Βλάχοι και Κρατικές Παραλείψεις», Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ, Αθήνα, Φεβρουάριος 2002, συμπεραίνω ότι – τουλάχιστον επίσημα – δεν λαμβάνεται σχεδόν κανένα αντίμετρο στις εργώδεις προσπάθειες των Γειτόνων να αποσπάσουν Ελληνικά εδάφη της Ελληνικής επικράτειας.

    Εμείς διαθέτουμε την Τασία και τον σύντροφό της κ. Δρίτσα καθώς και όλα τα άλλα «λελούδια», τα οποία είναι πλούσια μεν αλλά (υποτίθεται!) αριστερά, διεθνιστικά, και αναθεωρητικά όσον αφορά την Ελληνική Ιστορία και το Ελληνικό Έθνος, το οποίο αυτοί όλοι μισούν και μεριμνούν συνεχώς για την εξαφάνισή του από το πρόσωπο της Ιστορίας.

    Όσοι επιθυμείτε, πηγαίνετε στο Βιβλιοπωλείο Σόλωνος 85, στην Αθήνα και διαβάστε από την σελίδα 161 και μετά τις απόψεις των Αλβανών όσον αφορά την εθνική τους αποκατάσταση. Αν δε βρείτε το βιβλίο ενδιαφέρον με όσα στοιχεία παραθέτει αγοράστε το.

    Φιλικά


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω φίλε Ευμένη διαβάσει (μελετήσει) αυτό το βίβλιο του κ. Λαζάρου με το οποίο εμβαθύνει στο βλάχικο ζήτημα και όχι μόνο. Πράγματι είναι ένα βιβλίο που απο την αρχή μέχρι το τέλος (με τις υποσημειώσεις του και μόνο), αναδεικνύει άγνωστες πτυχές.

      Διαγραφή
  16. Να ρωτήσω κάτι;

    Μήπως μπορείτε να φανταστείτε την δική μας Ακαδημία Αθηνών, να εκπονεί και να διακηρύττει το Ελληνικό Εθνικό Δόγμα;

    Δημιουργήστε με την φαντασία σας την εικόνα της Αθήνας, εάν η Ακαδημία Αθηνών, διακήρυττε urbi et orbi το δικό μας Εθνικό Δόγμα για την ανακτηση όλων των χαμένων πατρίδων μας;

    Ευμένης Καρδιανός

    Υ.Γ. Μήπως ο Andpik, του οποίου τις αναρτήσεις παρακολουθώ επισταμένως, επεδίωκε ακριβώς αυτή μας την αντίδραση;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.