31/3/16

Προσφυγικό: Ντρίπλα ΕΕ θέλει να αποφύγει η Αθήνα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ. Γιατί η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και ποια είναι η παγίδα αναγνώρισης της Τουρκίας ως «ασφαλούς χώρας». Μυστικές επαφές προδιαγράφουν σκληρή στάση από πολλά κράτη-μέλη.

Κλιμάκωση των ζυμώσεων ενός μικρού πυρήνα χωρών μελών της ΕΕ με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Ευρωκοινοβουλίου και της Κομισιόν, παρατηρείται τις τελευταίες μέρες και ιδιαίτερα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, καθώς εντείνονται οι «φωνές» για σκληρές αποφάσεις στο προσφυγικό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ανόδου των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη.
Το Euro2day.gr είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι παρά τις προφορικές και τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις ηγετών της ΕΕ, όπως της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ προς την Αθήνα για πλήρη στήριξη των θέσεών μας και για ανοικτά σύνορα, πίσω από τις κλειστές πόρτες η πρόταση που προωθήθηκε -και τελικά επιβλήθηκε- ήταν όχι μόνο το κλείσιμο των συνόρων, αλλά και πολλά θέματα που αφορούν στην Ελλάδα και την Τουρκία να μεταβληθούν σε διμερείς αποφάσεις, ώστε να μην εμπλακούν οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.
Η Αθήνα φαίνεται πως αντιλήφθηκε τις προθέσεις κάποιων χωρών και με την πρόταση που κατέθεσε στη σύνοδο κορυφής του Μαρτίου και την οποία αποκάλυψε το Euro2day.gr, ζήτησε η αναγνώριση της Τουρκίας ως ασφαλούς χώρας να μη γίνει μόνο από την Ελλάδα αλλά μετά από νομική γνωμοδότηση της Κομισιόν να μπει σε μια κοινή λίστα που θα αναγνωριστεί από το σύνολο της ΕΕ.

για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Σε άρθρα του Ινφογνώμονα, τις δυο προηγούμενες Κυριακές, επισημαίνονται οι παγίδες και καταστροφές της Συμφωνίας που υπέγραψε ο Τζίφρας. Και τα βρήκα στο αρχείο μου:
    "Καρναβαλική πρωδία χώρας σε διάλυση" 20-3-16 και Προάγγελος κόλασης εκρηκτικών γκέτο"27-3-16
    Το Europe2day έρχεται με την επιβεβαίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.