5/3/16

Ο φασισμός των λέξεων


Είναι πάγια (και πολύ αποτελεσματική) τακτική της αριστεράς. Πριν "περάσει" μια πολιτική στο πόπολο, αλλάζει τη σημασία των λέξεων ή λανσάρει άλλες για το ίδιο αντικείμενο. Ταυτόχρονα καταγγέλλει ως φασίστες όσους χρησιμοποιούν τις αυθεντικές λέξεις. Το συνθετικό λάθρο- που υπάρχει στις λέξεις λαθραναγνώστης, λαθρεμπόριο, λαθροχειρία, λαθρεπιβάτης, λαθροθήρας, λαθρομετανάστης προέρχεται από το ρήμα λανθάνω που σημαίνει κρύβομαι. Αφορά την πράξη και όχι τον άνθρωπο. Ο λαθραναγνώστης δεν είναι λαθραίος άνθρωπος. Είναι ένας κανονικός άνθρωπος που διαβάζει "στη ζούλα". Δηλαδή δεν χρειάζεται, σώνει και καλά, παρανομία για να είσαι λαθρο-.

Λαθρομετανάστης, λοιπόν, είναι αυτός που μπαίνει σε μια χώρα χωρίς να περάσει από τις επίσημες εισόδους. Τελεία και παύλα. Μπορεί να είναι άγιος άνθρωπος. Ο όρος δεν αναφέρεται στο ποιόν του, αλλά στον τρόπο εισόδου. Δεν είναι όμως παράτυπος, διότι η πράξη του είναι καραμπινάτα παράνομη. Άλλο παρατυπία, άλλο παρανομία - και όσοι έχουν βγάλει το δημοτικό γνωρίζουν τη διαφορά. Η φασιστερά λοιπόν, για να προετοιμάσει το έδαφος του "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" και τους ελέγχους τύπου "μπάτε σκύλοι κι αλέστε" είχε στοχοποιήσει και προεκλογικά όσους επέμεναν να ονομάζουν τη λαθρομετανάστευση, λαθρομετανάστευση. Εμένα ουκ ολίγες φορές μου την είχαν πέσει αριστεράντζες (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ) χαρακτηρίζοντάς με ως ρατσιστή, επειδή χρησιμοποιούσα τον όρο λαθρομετανάστης κι όχι παράτυπος μετανάστης.
Πάμε τώρα στο άλλο: πολιτικός πρόσφυγας γίνεται κάποιος αφού το κράτος υποδοχής τού αναγνωρίσει αυτή την ιδιότητα. Δεν είναι ο καθένας που ισχυρίζεται ότι έχει φύγει από τη χώρα του λόγω πολέμου ή πολιτικών (ή άλλων) διώξεων. Άρα όσοι συνωστίζονται στην Ειδομένη είναι λαθρομετανάστες, εισελθόντες παράνομα στο έδαφος της Ελλάδας. Τέλος. Το πόσοι από αυτούς είναι πολιτικοί πρόσφυγες, το εξακριβώνουν, όπως φαίνεται, οι Σκοπιανοί διότι εμείς δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε.
Και να το τρίτο και τελευταίο. Ο νόμος προβλέπει ότι όποιος μπαίνει στη χώρα παράνομα συλλαμβάνεται και είναι υπό κράτηση. Η κράτηση δεν λέγεται "φιλοξενία κλειστού τύπου". Και τα στρατόπεδα που ετοιμάζονται είναι κέντρα κράτησης. Προφανώς είναι προαναχωρησιακά, διότι κάποια στιγμή όσοι μένουν εκεί θα αναχωρήσουν. Το πότε όμως είναι άγνωστο. Μπορεί να μείνουν και τρία χρόνια είπε ένας απίθανος τύπος που υποδύεται τον αρμόδιο υπουργό. Αλλά κι από τον Κορυδαλλό οι περισσότεροι έγκλειστοι σε 3 χρόνια θα έχουν φύγει - εδώ βγαίνουν και οι ισοβίτες σε 10 χρόνια. Επομένως να ονομάσουμε και τον Κορυδαλλό "Προαναχωρησιακό Κέντρο Φιλοξενίας Κλειστού Τύπου".
Έτσι όπως πάνε, είμαι σίγουρος ότι θα εμπλουτίσουν κι άλλο το λεξιλόγιο: ο συνδυασμός ηλιθιότητας, εμπάθειας, πονηριάς, ανικανότητας, εγκληματικής αδιαφορίας και κολλήματος με την καρέκλα θα ονομάζεται πλέον, εσαεί, συριζαϊσμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.