15/3/16

Απίστευτη δήλωση Μπαλτά: Η εικόνα της Ειδομένης είναι τιμητική για την Ελλάδα

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
«Η εικόνα της Ειδομένης είναι τιμητική για την Ελλάδα», είπε ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού επέλεξε να ξεκινήσει τη συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στο μείζον προσφυγικό ζήτημα της χώρας. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στο προσφυγικό πρόβλημα «παίζεται η τιμή της χώρας», ενώ στο ζήτημα επανήλθε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους, αναφέροντας ότι η εικόνα της Ειδομένης είναι τιμητική για την Ελλάδα.
«Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ντραπεί σε σχέση με την Ειδομένη», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά, η χώρα μας σ' αυτή την κρίση δείχνει ένα ανθρώπινο πρόσωπο προς τους χιλιάδες πρόσφυγες.
«Προσπαθούμε να πείσουμε τους πρόσφυγες να πάνε στους καταυλισμούς που δημιουργούνται με πυρετώδεις ρυθμούς στην Ελλάδα. Δεν προσπαθούμε να τους εκδιώξουμε, δεν προσπαθούμε να τους μαζέψουμε και να τους μαντρώσουμε», ανέφερε ο κ. Μπαλτάς, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα είναι πολιτική αλληλεγγύης κι όχι βίας.
«Η ντροπή της Ειδομένης είναι ντροπή για την ανθρωπότητα και τις χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους», πρόσθεσε.
«Σας καλώ να διαβάσετε τι έγινε στη Νέα Καρβάλη», είπε επίσης. «Πώς υποδέχονται οι κάτοικοι εκεί τους πρόσφυγες και πώς αυτή η υποδοχή σώζει την τιμή της Ελλάδας και διά της Ελλάδας την τιμή της ανθρωπότητας», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Η Ελλάδα κάνει το παν μέσα σ' όλη αυτή την κρίση που κουβαλάει να ξαναδώσει αξιοπρέπεια στον κόσμο».

Πηγή: iefimerida.gr

8 σχόλια:

  1. Όταν ένας παίκτης δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του αγώνα κάνει λάθη η το παίζει τραυματίας για να γίνει αλλαγή και να μην ξεφτιλιστεί, πιθανώς το ίδιο να κάνουν και αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ἡ τιμή τιμή δέν ἔχει καί χαρά στόν πού τήν ἔχει".
    Μόνο πού στό θέμα τῆς μέχρι τώρα περιθάλψεως καί σιτίσεως τῶν προσφύγων τήν τιμή τήν ἔχει ὁ Χριστός, ἡ Ἐκκλησία Του καί η Ὀρθοδοξία μας τῶν΄Ελλήνων, ὡς φιλόξενων ἐκ τῆς ἀρχαιότητος, καί ὄχι κάποιο κόμμα πού λυμαίνεται τόν χριστιανισμό ὡς ἰδεολογία του χωρίς Χριστό.
    Οὔτε βέβαια ἔχει τή τιμή τό κράτος πού τά ἄφισε ὅλα σέ γνωστές καί ἄγνωστες ΜΚΟ καί πού σχεδόν ἀπουσιάζει ἀπό τήν σίτιση καί τήν περίθλαλψη - κι οὔτε στήν διάκριση μεταξύ προσφύγων καί μεταναστῶν, ὅπως ὀφείλει, δέν προβαίνει.
    Ὅσο γιά τήν Εἰδομένη καί τήν ἀνοργανωσιά ΣΑΣ, ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ,
    ὅπως ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ, γιά λογαριασμό ΣΑΣ, γιά τήν προπαγάνδα ΣΑΣ πού ἐπινοεῖτε καί ἀσκεῖτε ἐξ ἀφορμῆς της.
    Χαίρου τήν Εἰδομένη σου κύριε Μπαλτά, ἀλλά πᾶρε τούς μετανάστες σπίτι σου καί ἄσε μας τούς πραγματικούς πρόσφυγες ὡς φιλοξενούμενους. Ὄχι ὡς ψηφοφόρους σας.
    Δῶσε μας πίσω καί τήν κρατική ἐξουσία πού ἁρπάξατε μέ ἀντισυνταγματικές ἐκλογές πολύ πρίν τήν λήξη τῆς 4ετίας (γιά νά μήν μιλήσουμε γιά τά ψέμματα στίς ὑποσχέσεις), καί θά τούς ἐπιστρέψουμε ἀσφαλεῖς στίς πατρίδες τους τό συντομώτερο δυνατόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι προκλητικότατοι διότι οι ίδιοι δεν στερούνται τίποτα, να στερηθούν, να εξαθλιωθούν και οι ίδιοι, να προσφέρουν τα υπάρχοντά τους για την αξιοπρέπεια του κόσμου, να πονέσουν σωματικά για το καλό των άλλων και μετά συζητάμε αν είναι λάθος ή σωστό, όλους αυτούς πολύ σωστά ο Κοντογιώργης τους χαρακτήρισε χαλβάδες, και χαλβάδες και προκλητικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήλωση για ... ψυχανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας Έλληνας Εισαγγελέας δεν υπάρχει γαμώτο;
    Έλληνες Αξιωματικοί δεν υπάρχουν;
    Στα σώματα ασφαλείας δεν υπάρχουν μερικοί Έλληνες να τους μπουζουριάσουν όλους αυτούς όπου δεκαετίες τώρα ,από την μεταπολίτευση και μετά έχουν ξεριζώσει κάθε ιερό και όσιο αυτής της τιμημένης χώρας;
    ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ;
    ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ;

    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσφυγες προσεχως εργατες για 5€ τη μερα ανασφαλιστοι και μετα θα λενε οι διεθνιστες και τι να κανουμε αφου οι Ελληνες δεν ερχονται να δουλεψουν, ειναι τεμπελιδες.
    Ευτυχως που εχουμε και αυτους και δινουν αξιοπρεπεια στον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για Μπαλτάς, δεν του κόβει καθόλου... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aν ηταν σε θεση να ξερει Ελληνικα, θα τον βαφτιζα (ινα μη τι αλλο ειπω) Αμετροεπη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.