2/3/16

Κοτζιάς: Έχουν ξεχάσει ότι για το προσφυγικό βασική αιτία είναι ο πόλεμος

Κοτζιάς: Έχουν ξεχάσει ότι για το προσφυγικό βασική αιτία είναι ο πόλεμος
«Για το προσφυγικό βασική αιτία είναι ο πόλεμος και το έχουν ξεχάσει και πάνε να το φορτώσουν σε εμάς. Ο πόλεμος δημιουργεί προσφυγιά» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ με θέμα την μεγάλη διπλωματική μάχη στην ΕΕ για το προσφυγικό. Επισήμανε δε ότι ουδείς ήθελε να προετοιμαστεί στην Ευρώπη όταν επέμενε ο ίδιος από τον Μάρτιο του 2015 για τον κίνδυνο των προσφύγων και κατηγορήθηκε ως φιλορωσική αυτή η άποψή του.

Σχετικά με τον ρόλο της Αυστρίας ο κ. Κοτζιάς είπε ότι σύμφωνα με την πολιτική του εκτίμηση «η Αυστρία στηρίζεται και σε άλλες δυνάμεις που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μέρκελ σήμερα στη Γερμανία. Θα έλεγα ότι κάνει το βρώμικο παιχνίδι πολλών που θα ήθελαν να ανατρέψουν την Μέρκελ, ή την πολιτική της τουλάχιστον», πρόσθεσε.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε επίσης ότι δεν αληθεύει αυτό που κάποιοι λένε στην Αυστρία για προτάσεις προς την Ελλάδα τονίζοντας ότι ορισμένοι είναι εγκλωβισμένοι στον δικό τους αγώνα με την ακροδεξιά.

Αναφερόμενος στη στάση των Σκοπίων ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «η κυβέρνηση των Σκοπίων» ενθουσιάστηκε με τον ρόλο που της έδιναν η Αυστρία, η Ουγγαρία κλπ και θεώρησε ότι θα λύσει το πρόβλημά της. Η εκτίμηση που τώρα κάνουμε είναι ότι έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν ότι τους χρησιμοποιούν» είπε και πρόσθεσε: «Αυτό που έχουμε να κάνουμε με τα Σκόπια είναι να καταλάβουν ότι θα έχουν κόστος αν συνεχίσουν- και το καταλαβαίνουν σιγά σιγά- και δεύτερον ότι τους χρησιμοποιούν και δεν είναι προς το δικό τους συμφέρον».

Ερωτηθείς για το βέτο που θα μπορούσε να ασκήσει η Ελλάδα για την επόμενη σύνοδο είπε ότι κατά την άποψή του «κανείς πρέπει να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του» καθώς «το βέτο συχνά βοηθά για να επισημάνει κανείς τις κόκκινες γραμμές του και δεν είναι το τέλος μιας διαπραγμάτευσης αλλά η αρχή της». «Δεν το βλέπω πιθανό, αλλά αν κυριαρχούσε η άποψη της Αυστρίας τι θα κάνουμε;» Ωστόσο αποσαφήνισε ότι «εμείς βάζαμε βέτο για τα συμπεράσματα όχι εναντίον κάποιου».

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως είναι διαχειρίσιμες οι προσφυγικές ροές, τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να αντέξει μέχρι 150.000 πρόσφυγες και επισήμανε πως για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν χρειάζεται πανικός αλλά νηφαλιότητα.

Το προσφυγικό πρόβλημα είναι ένα σύνθετο πρόβλημα , είπε ο κ. Κοτζιάς και χρειάζεται πολύπλοκες λύσεις τονίζοντας πως κανείς στην Ευρώπη δεν ήταν έτοιμος για την υποδοχή τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων.

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της Ευρώπης επισημαίνοντας ότι τον ανησυχεί «μία Ευρώπη που οι αποφάσεις της, εκλεγμένων πολιτικών, ανατρέπονται από διευθυντές αστυνομικών».

Σχετικά με την Τουρκία αναφέρθηκε στην μεγάλη «μπίζνα» των 6 δισ. αλλά και για διεφθαρμένες ΜΚΟ.

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως για να κινηθούν οι Τούρκοι στη Συρία πρέπει να έχουν ευρύτερες πλάτες δηλαδή το ΝΑΤΟ.

Εκνευρισμό καταγράφω στο Αιγαίο όχι ένταση. Δεν θα το έλεγα επιθετικότητα αλλά νευρικότητα της Τουρκίας, είπε ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζοντας πως παρά τις δυσκολίες έχουμε έναν διπλωματικό διάλογο. «Δεν νομίζω ότι η Τουρκία θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα αλλά να ηγεμονεύσει στην περιοχή. Έχουμε διαύλους επικοινωνίας» ανέφερε και επισήμανε πως ο Ερντογάν δεν έχει κάνει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια. «Εγώ το θεωρώ θετικό αυτό».

«Η ΕΕ πρέπει αποκτήσει μία πιο συνεκτική και σύνθετη πολιτική, να ενισχυθούν με επιδοτήσεις χρημάτων οι πρόσφυγες στο Λίβανο και Ιορδανία, να λύσουμε το πρόβλημα μετακίνησης του Μάγκρεπ, να εφαρμοστούν όλες οι συμφωνίες με τρίτες χώρες για την επανεισδοχή. Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα αποκλειστούν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, θα βρουν άλλους δρόμους. Γι αυτό επιμένουμε για ευρωπαϊκή λύση» είπε ο κ. Κοτζιάς τονίζοντας πως η Ευρώπη εάν δεν το λύσει αυτό το πρόβλημα θα έχει η ίδια πρόβλημα ταυτότητας και ύπαρξης.

«Ο εφιάλτης μου είναι να ξεσπάσει μεγαλύτερη κρίση στη Μέση Ανατολή και να έχουμε να κάνουμε με δεκάδες εκατομμύρια πρόσφυγες» ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.enikos.gr/politics/374137,Kotzias-Exoyn-xexasei-oti-gia-to-prosfygiko-vasikh-aitia-einai-o-polemos.html

6 σχόλια:

  1. Νάτος τα μαρτύρησε όλα! Πρώτον η Ελλάδα αποδέχεται την ηγεμονία της Τουρκίας σύμφωνα με τον Κοτζιά! Ποια είναι η ηγεμονία της Τουρκίας ξέρουμε? Τι εννοεί η Τουρκια με την ειρήνη ξέρουμε? Αφήστε θα σας πω εγώ. Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου λοιπόν τον εκφραστή της εξωτερικής πολιτικής "τηστουρκιας" η Τουρκια εννοεί την ειρήνη ως άσκηση εξωτερικής πολιτικής έναντι της Ελλάδος "αφυψηλου". Θρηνεί για το ότι τα νησιά έχουν δοθεί στην Ελλάδα τα νησιά που θεωρεί προέκταση της Ανατολίας, αυτά είναι γεωγραφίες του Mwameth βεβαια. Οποτε λοιπόν η ειρήνη επιβάλλει την Τουρκια να κάνει διοικητικό κουμάντο στο μισό Αιγαίο εννοώντας θάλασσα και νησιά όλα τα νησιά και κατοικημένα. Για την Κύπρο δεν συζητάμε καν, τουρκικο έδαφος τη θεωρεί! Αυτή είναι η ειρήνη της Τουρκίας και η ηγεμονία της την οποια αποδέχεται ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών που τον λέγανε και εθνικιστή τρομάρα του! Που "ακτηγορουσε" άλλος στο κόμμα για γκρίζους λύκους και αποδεικνύεται πιο γκρίζος από όλους. Προφανώς δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο είναι "απραδωμενες" στην Τουρκια όπως μας ενημερώνει λοιπόν ο Κοτζιάς για αυτό οι Τούρκοι περιπολούν το Αιγαίο! Επιπλέον ο Κοτζιάς ζητα από το ΝΑΤΟ να εμπλακεί σε πόλεμο στη Syria να βάλει plates στην Τουρκια! Και αυτός είναι υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας και εμείς τον ακούμε! Οι προσφυγες από εκεί που αντέξαμε 70000 εν μια νυκτί αποφασίσαμε ότι αντέχουμε 150000 ενώ ήδη κοιμούνται στους δρόμους άπλυτοι οι άνθρωποι! Καταλαβαίνετε ποσο επικίνδυνοι είναι οι άνθρωποι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει, το ονοματάκι του τύπου μαρτυράει την καταγωγή του. Δεν είναι τυχαία η κατάσταση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Ο ίδιος έχει ήδη μιλήσει με αλβανοτσάμηδες, με σκοπιανούς και τούρκους για την επόμενη μέρα του "θανάτου" της πατρίδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχουμε κρίσεις με τον Ερντογάν λέει η γάτα...Άγκυρας του Υπουργείου εξωτερικών! E βεβαια δεν έχουμε αφού πλέον είναι φυσιολογικό να κανονίζει η Τουρκια ποιος θα προσγειώνεται στα ελληνικά νησιά και είναι φυσιολογικό να κάνουν έρευνες τα τουρκικα πλοία σε όλο το Αιγαίο και γύρω γύρω από την Κύπρο τι κρίσεις να έχουμε? Αγκού η άλλη γάτα άγκυρας του Υπουργείου εθνικής Άμυνας βγαίνει και λέει απλώς ψέματα στον ελληνικό λαό και αφήνει τουρκικες φρεγάτες να αλωνίζουν σε όλο το Αιγαίο τι κρίσεις να έχουμε? Αφού παρέδωσε τη χωρα δεν έχουμε κρίση!

    Κύριε Hφαιστε εσείς που είστε φίλος με αυτόν τον τύπο δεν έχετε να πείτε κάτι? Αυτός είναι ο πατριωτισμός? Εγώ αν είχα τέτοιον φίλο θα έπαιρνα ένα μαδέρι και θα σημάδευα το κεφάλι! Μακάρι να γράψετε μια apopsi επί του συγκεκριμένου ζητήματος γιατί καλές οι θεωρίες αλλα εδώ έχουμε να κάνουμε και με πράξεις βασισμένες σε σαθρές θεωρίες που αποδέχονται ηγεμονίες!

    Ντροπή αίσχος και ξεφτίλα να έχουμε σήμερα τέτοιον υπουργό, σαν σήμερα που ελευθερώθηκε η Samos και όλα τα νησιά του Αιγαίου ο Κοτζιάς να τα παραδίδει και να μας κυβερνάει ο καρανίκας ο Χολέρας και όλη η χολέρα μαζεμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήν εκπλήττεσθε. Ο Κοτζιάς απαντάει όπως ΟΛΟΙ οι πολιτικοί.
    Οταν κατηγορούνται ότι επί τόσα xρόνια δεν έχουν κάνει αντιπλημμυρικά
    έργα και ότι δεν έχουν καθαρίσει τούς αγωγούς ομβρίων κλπ,
    επικαλούνται τήν αιφνίδια ισχυρή βροχόπτωση ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ερντογάν δεν έχει κανει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα και το θεωρεί θετικό. Τι λε ρε παιδί μου! Πού ήσουν κρυμμένος τόσα χρόνια; Γιατί να κάνει θερμό επεισόδιο; Σε τι του πήγατε κόντρα για να το κάνει;
    Δεν ανακαλέσατε τον πρέβη από την Άγκυρα, με Τσεχίες και Αυστρίες "τσαμπουκαλεύεστε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατ᾿ἀρχὴν ἕνας ὙΠΕΞ δὲν πρέπει νὰ ἔχη ἀλλοδαπὴ σύζυγο καὶ μάλιστα Γερμανίδα.

    Λέει:Ὁ πόλεμος δημιουργεῖ προσφυγιά.

    Τότε γιατὶ δὲν εἴχαμε πρόσφυγες ὅταν τὸ Βιετνάμ ἦταν σὲ πόλεμο μὲ τὶς ἨΠΑ; Γιατὶ δὲν εἴχαμε πρόσφυγες ἀπὸ τὸν πόλεμο τῆς Καμπότζης; Τοῦ πολέμου Ἰράν-Ἰράκ; Τῆς εἰσβολῆς τοῦ Σαντάμ στὸ Κουβέϊτ;
    Λυποῦνται τὰ παιδάκια.
    Γιατί δὲν λυπηθήκανε τὰ παιδάκια τῆς Μπιάφρα καὶ δὲν τὰ ἔφεραν νὰ τὰ σώσουν;

    Μήπως γιατὶ ἦταν ἄκαιρο νὰ τεθῆ σὲ ἐφαρμογὴ τὸ σχέδιο μιγαδοποιήσεως καὶ ἀποχριστιανισμοῦ τῆς Εὐρώπης,διότι δὲν εἶχαν βρεθῆ οἱ κατάλληλοι κυβερνῆτες-προδότες στὶς Εὐρωπαϊκὲς χῶρες;

    Πῶς γνωρίζει ὁ ὙΠΕΞ ποιὸς εἶναι πρόσφυγας καὶ ποιὸς λάθρο γιὰ νὰ κρατήση 150.000;
    Δὲν γνωρίζει ὅτι πρέπει νὰ μᾶς ρωτήση μὲ Δημοψήφισμα ἄν συμφωνοῦμε νὰ κρατήσουμε ἐδῶ,ἕστω καὶ ἄν εἶναι πράγματι πρόσφυγες,γυναῖκες(θὰ εἶναι γυναῖκες πολλὲς)ποὺ γεννοῦν σὰν κουνέλες καὶ ἀπὸ 150.000 θὰ γίνουν σύντομα μερικὰ ἑκατομμύρια καὶ μάλιστα ἰσλαμικὰ,ἀκυρώνοντας ἔτσι τὴν ἐπανάστασι τοῦ 1821;

    Μὲ ρώτησε ἄν θέλω νὰ ἀλλάξω τὸν κόσμο στὸν ὀποῖον γεννήθηκα καὶ νὰ ἔχω μιὰ μέρα γιὰ θέα,Τζαμὶ ἀπὸ τὸ παράθυρο τῆς κουζίνας μου;

    Σκέπτομαι ὅλο ἀγανάκτησι,γιατὶ ρὲ γμτ ὁ Παπποῦς μου πολέμησε τὸν Τοῦρκο στὴν Ἤπειρο,ὁ Πἀτέρας μου τὸν Γερμανὸ καὶ οἱ θεῖοι μου τὸν Τοῦρκο στὴν Μικρᾶ Ἀσία;
    Γιατί ὁ Κολοκοτρώνης νὰ χάση τὸν γυιό του,ὁ Αὐξεντίου τὴν ζωή του καὶ ὁ Παλληκαρίδης τὰ νειάτα του;

    Γιὰ κάτι σκύβαλα σὰν καὶ αὐτὸν;
    Γιὰ τὸ ἱπποπόταμο Φίλη ποὺ πολεμᾶ τὴν πίστι μου καὶ ἀφελληνίζει τὰ ἐγγόνια μου;
    Γιὰ τὸν καταραμμένο σαραντάχρονο ποὺ ἄσχετος σὲ ὅλα ἔγινε πρωθυπουργὸς;

    https://www.youtube.com/watch?v=KsW9yy6WIC0






    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.