8/3/16

Ο Ράμα στα χνάρια του μέντορα του Ερντογάν

Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο πάρκο των Τιράνων εντός του οποίου o Ράμα έχει αποφασίσει να χτίσει με χρήματα του δήμου των Τιράνων μια παιδική χαρά 4.000 τετραγωνικών μέτρων και μεγάλη καφετέρια αξίας 600.000 ευρώ τα οποία θα παραχωρηθούν στην συνέχεια για εκμετάλλευση σε ιδιώτες.
Κατά της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Πολεοδομίας που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Ράμα έχει ταχθεί η κοινωνία των πολιτών στα Τίρανα και η αντιπολίτευση. Στις διαδηλώσεις έχουν πάρει μέρος χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εμποδίσουν την συνέχισης των εργασιών εντός του πάρκου που προβλέπουν την κοπή μερικών δεκάδων δέντρων και την κάλυψη με μπετόν μιας τεράστιας πράσινης επιφάνειας εντός του πάρκου που αποτελεί πνεύμονες ζωής της πόλης των Τιράνων. Την κατασκευή του έργου ύψους 600.000 ευρώ (για μια παιδική χαρά) έχει αναλάβει μια εταιρία που είναι ιδιοκτησίας του συζύγου μιας στενής συνεργάτιδας του Δημάρχου Τιράνων και διευθύντρια στο Δήμο Τιράνων.
Στην διαδήλωση που διοργανώθηκε την Κυριακή από την κοινωνία των πολιτών στο πάρκο, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία η οποία εμπόδισε την έλευση τους εντός του χώρου που εκτελείτε το έργο και όπου οι διαδηλωτές ήθελαν να φυτέψουν δέντρα. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν μερικοί διαδηλωτές και έγιναν προσαγωγές 16 διαδηλωτών οι οποίοι αφέθηκαν αργά το βράδυ ελεύθεροι. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι συλλήψεις πραγματοποίησε και η δημοτική αστυνομία η οποία δεν έχει, βάση νόμου, το δικαίωμα να κάνει συλλήψεις ή να αντιπαρατεθεί με διαδηλωτές, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο προηγούμενο.
Ο Ράμα, ο όποιος έχει υπογράψει την απόφαση για την κατασκευή του έργου, αποκάλεσε τους διαδηλωτές "βανδάλους" και "ομάδες ταραχοποιών που διαδηλώνουν υποκινούμενοι από την αντιπολίτευση". Επίσης, επιβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι η κατασκευή της παιδικής χαράς θα συνεχιστή εντός του πάρκου, αρνούμενος να θέσει το θέμα υπό συζήτηση παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει αυτή του η απόφαση.Το ίδιο κάνει ο πρωθυπουργός Ράμα και με την παραλιακή οδό στην Χιμάρα όπου οι κάτοικοι της Χιμάρας δεν ρωτήθηκαν για την τσιμεντοποίηση της παραλίας, δεν ενημερώθηκαν για τις κατεδαφίσεις και ούτε καν γνωρίζουν τη τελική μορφή που θα έχει η νέα παραλιακή οδός της πόλης. Στην περίπτωση των Τιράνων η κοινωνία των πολιτών αποδείχθηκε σκληρός αντίπαλος συγκριτικά με την ανύπαρκτη κοινωνία των πολιτών και αντιπολίτευσης στην Χιμάρα.
Το 2013, βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη όταν η κυβέρνηση του Ερντογάν αποφάσισε να παραχωρήσει για ιδιωτική εκμετάλλευση τον πάρκο Ταξίμ, κάτι που προκάλεσε μαζικές εκδηλώσεις κατά της απόφασης και της κυβέρνησης Ερντογάν με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει τελικά με τα σχέδια της.
Από ότι φαίνεται ο Ράμα ακολουθεί τα βήματα του φίλου και μέντορα του Ερντογάν, ως ο νέος "ψηλός δικτάτορας" των Βαλκανίων.





2 σχόλια:

  1. Πράγματι, τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη αλλά και αλλού στην Τουρκία (130915) τις είδε - λένε - από DVD, επειδή τότε έκανε εντατικές πρόβες χορού για να είναι πανέτοιμος στο... "Saturday Night Fever" κοσμικού gala, στα πλαίσια του μεγαλοπρεπούς γάμου (130921) του φιλανθρώπου György Schwartz Soros, εκεί στο κτήμα του στο Bedford της Νέας Υόρκης, αφού παρτενέρ του πρώην μπασκετμπωλίστα - μεταξύ άλλων - θα ήταν η Christine Lagarde, η Ellen Johnson Sirleaf, η Nancy Pelosi κ.ά. εκλεκτές κυρίες της παγκοσμίου ελίτ... χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ti vlakia diavasa tora?? dil o arthrografos mas lei oti afou o rama kanei meagli ependusi tote akolouthei ton erntogan? alla apo pigi www . himara . gr ti perimenis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.