31/3/16

Σχόλιο του ΕΔΕΚ για τις δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο εξωραϊσμός της κατοχής με οποιονδήποτε τρόπο δεν συνιστά θετική συνδρομή στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος η ουσία του οποίου είναι ο τουρκικός επεκτατισμός, η συνεχιζόμενη κατοχή, η εθνοκάθαρση και η προσπάθεια διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πέραν από τις δηλώσεις και τις εκκλήσεις για τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τ/κ ηγέτη, θα ήταν σκόπιμο για τον κ. Σουλτς να αναφερθεί και στις ευθύνες της Τουρκίας και στην υποχρέωση της να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να προχωρήσει στην απόσυρση κατοχικών στρατευμάτων και εποίκων για να διευκολύνει την επίτευξη λύσης.

Σε μια περίοδο αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου η ευθύνη τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και των αξιωματούχων της είναι να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους μέλους.
Η άνευ παρεκκλίσεων και ακρωτηριασμών, η πλήρης εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών ανεξάρτητα από εθνική ή θρησκευτική προέλευση και η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια είναι επιβεβλημένη.
Τα καλοπιάσματα προς την Τουρκία με εκπτώσεις των βασικών αρχών λειτουργίας της ΕΕ, όπως έχουν αποδείξει τα γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, όχι μόνο δεν επιλύουν αλλά αντίθετα επιδεινώνουν την αστάθεια και μεγεθύνουν τα προβλήματα τα οποία στο τέλος καλούνται να πληρώσουν με βαρύ τίμημα ο χριστιανισμός και οι λαοί της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.