31/3/16

Τη φορά αυτή είμαι με τον Φίλη - Όταν υπάρχει θέμα υγείας, πρέπει να δείχνουμε όλοι μας σεβασμό

Νίκος Φίλης: «Έχω κλινική άπνοια - Είναι ντροπή να τρολάρουν το πρόβλημα της υγείας μου»
Με μία αποκάλυψη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει απάντησε ο υπουργός Παιδείας σε πρόσφατα «τρολαρίσματα», μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο. Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του, ο κ. Νίκος Φίλης αναφέρθηκε σε ένα προσωπικό του θέμα, το οποίο αποτέλεσε μέσο για να πληγεί επικοινωνιακά.
«Χθες είδα σε ορισμένα blog μία φωτογραφία από τη Βουλή ... όπου με εμφάνιζε να έχω κλειστά τα μάτια, λέγοντας «κοιμάται ο Φίλης στη Βουλή». Θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση, μία δημοσιοποίηση, είναι αλήθεια με κάποια δυσκολία, αλλά αναγκάζομαι. Γνωρίζουν πάρα πολλοί φίλοι -δεν το γνωρίζει η κοινή γνώμη και δεν οφείλει να το γνωρίζει, αλίμονο- ότι έχω ένα πρόβλημα υγείας, λέγεται κλινική άπνοια. Κοιμάμαι με μηχανική υποστήριξη. Υπάρχουν στιγμές, όχι πάντα, όπου βαραίνω, δεν κοιμάμαι, κλείνω τα μάτια.

Είναι λυπηρό ένα πρόβλημα υγείας να αποτελεί αντικείμενο «τρολαρίσματος». Εγώ δέχομαι να γίνομαι πολιτικός στόχος για πολιτικές μου απόψεις - και γίνομαι, από πολλές πλευρές. Ακόμα και ένα μήνυμα που έβγαλα για την 25η Μαρτίου, μήνυμα ενότητας και έξαρσης της αξίας του εκπαιδευτικού και της Παιδείας στη διαμόρφωση της εθνικής και κοινωνικής συνείδησης, αποτέλεσε αντικείμενο επίθεσης, από ακραίους κύκλους, κυρίως εκκλησιαστικούς αλλά και από τη ΝΔ, κύκλους ξενοφοβικούς και της νεο-εθνικοφροσύνης. Τα δέχομαι αυτά, είναι στο πολιτικό παιχνίδι. Αριστερός είμαι, να συγκρουστούμε για ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα.

Αλλά ένα ζήτημα υγείας να παίρνει το χαρακτήρα μίας προσωπικής επίθεσης, είναι λίγο προκλητικό. Αναγκάζομαι να το πω δημόσια, το έχω ξαναπεί. Δεν θα ήθελα να συνεχιστεί περαιτέρω η συζήτηση αυτή ... είναι λυπηρό ... δείχνει και την αδυναμία πολιτικών επιχειρημάτων των αντιπάλων», κατέληξε ο κ. Φίλης.
Πηγή

26 σχόλια:

  1. Και μπορεί ένας άνθρωπος με τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας να είναι υπουργός? Εφόσον κοιμάται με μηχανική υποστήριξη η κατάσταση του είναι κρίσιμη μπορεί να επηρεάζει και την λειτουργία του εγκεφαλου του. Ένας άνθρωπος που δεν αναπνέει σωστά και μάλλον πολύ λίγο σημαίνει ότι ο εγκέφαλος του μπορεί να μην λειτουργεί σωστά και να του δημιουργεί προβλήματα ακόμα και στην κρίση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η υπνική (και όχι κλινική) άπνοια συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν έχει μηχανική υποστήριξη τότε του παρέχει κάποια συσκευή οξυγόνο στη μύτη κατά τη διάρκεια του ύπνου. Την ημέρα είναι φυσιολογικός, εκτός άν τον πιάσει υπνηλία, και …κοιμηθεί όρθιος ή καθιστός. Τότε κινδυνεύει από την υπνική άπνοια. ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟΣ Η ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ. Μήπως να του ρίχνει κάποιος καμιά σφαλιάρα …σώζοντάς του τη ζωή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές φορές άνθρωποι με υπνική άπνοια αισθάνονται κόπωση και υπνηλία κατα τη διάρκεια της ημέρας ακόμα και αν ειναι σε δραςτηριοτητα ακριβώς επειδή δεν εχουν φυσιολογικό κύκλο ύπνου το βράδυ.

      Διαγραφή
    2. Όντως, αλλα μήπως αυτό σημαίνει πως είναι ακατάλληλος για υπουργός ?

      Διαγραφή
    3. Για πιλότος σίγουρα θα είχε απορριφθεί .

      Διαγραφή
  3. "Με μία αποκάλυψη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει απάντησε ο υπουργός Παιδείας...", "Γνωρίζουν πάρα πολλοί φίλοι -δεν το γνωρίζει η κοινή γνώμη και δεν οφείλει να το γνωρίζει, αλίμονο..."
    Άρα το πρόβλημα υγείας του ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ!!!
    Πώς μπορεί να έγινε αντικείμενο τρολαρίσματος!!!
    Ο κόσμος παρατήρησε απλώς αυτό που είδε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης θα ήταν πολύ άσχημο να χρησιμοποίησε την κατάσταση του για να δικαιολογήσει ότι κοιμόταν, ενώ αν όντως η κατάσταση του του προκαλεί υπνηλία, τότε δεν βαραίνει, αλλα κοιμάται και κάποιος σε τέτοια κατάσταση δεν είναι σε θέση να είναι υπουργός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον αυτό έκανε! Γνωρίζουν οι κόκκινοι Γκεμπελιστές από τέτοια!

      Διαγραφή
  5. Το ..."ζήτημα υγείας να παίρνει το χαρακτήρα μίας προσωπικής επίθεσης, είναι λίγο προκλητικό."... θα μπορούσε να το ισχυριστεί εάν το πρόβλημά του ήταν γνωστό. Τώρα, απλώς, θα έπρεπε να το γνωστοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλλά το πόσο σταλινοφασίστας είναι φαίνεται από το άλλο σκέλος των όσων είπε! Πρώτα, λέει, για το μήνυμα - σκουπίδι- που έγραψε, ότι είναι "μήνυμα ενότητας"! Μετά λέει ..."Εγώ δέχομαι να γίνομαι πολιτικός στόχος για πολιτικές μου απόψεις"...αλλά, ταυτόχρονα, χαρακτηρίζει τους άλλους "ακραίους κύκλους"..."κύκλους ξενοφοβικούς και της νεο-εθνικοφροσύνης" Αλλά ..."δέχεται" την κριτική, είναι και αριστερός! Να μην το ξεχάσουμε.
    Δέχομαι την κριτική, αλλά... όποιος την κάνει είναι ακραίος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σας,η υπνοικη άπνοια εφόσον έχει οΚ. φίλης και κοιμάται με μηχάνημα υποβοήθησης ύπνου, δεν δικαιολογώ αυτήν την συνπερυφορα να κοιμάται εντός τις βουλής,το μηχάνημα εφόσον ειναι σε λειτουργία σωστά το βράδυ ο ασθενείς δεν έχει κανένα σύμπτωμα την ήμερα.Για να μην μας κοροϊδεύει ο μάγκας κύριος φίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλα είναι λάθος, αυτά που συμβαίνουν, αυτά που προβάλλονται, οι κρίσεις, οι απαντήσεις, τα πάντα, θυμίζουν την ταινία Κάποτε στην Ανατολία του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν όπου με αφορμή την ιατροδικαστική ανατομή ενός δολοφονημένου πτώματος γίνεται μια κοινωνιολογική ανατομή της βαθιάς Τουρκίας. Σε εμάς το πτώμα είναι η ίδια η Ελλάδα.
    Και κάτι άλλο, όλα τα δημόσια πρόσωπα ψεύδονται διότι έχουν μια διαφορετική αντίληψη από ότι οι απλοί άνθρωποι, τα λέει με άλλο τρόπο ο george παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. If you hide a health condition problem from your employer is cause for termination.
    SYRIZA is full of unqualified members for this post so they shouldn't have any problem replacing him.
    Any triple PhDs here pulling their hair? Greece is the country of insanity.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ:

    Είστε απαράδεκτοι. Λοιδωρείτε ένα πρόβλημα υγείας. Χλευάζετε έναν συνάνθρωπό σας. Ο τίτλος είναι ευστοχότατος. Τόσο που εγώ θα πρότεινα, για συμπαράσταση στον πάσχοντα, να μαζευτούμε έξω από τη Βουλή και να κοιμηθούμε όλοι όρθιοι. Ίσως, μάλιστα, προκαλούσαμε και την ευρωπαϊκή ή και την παγκόσμια κοινή γνώμη να κάνει παρόμοιες εκδηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς όλους τους σχολιαστές.
    Όταν ένας άνθρωπος επικαλείται πρόβλημα υγείας, πρέπει να δείχνουμε τον ανθρωπισμό μας.
    Αν λέει ψέμματα, θα έχει ανάλογη απάντηση.
    Από τη στιγμή που επικαλείται πρόβλημα υγείας, να το σεβαστούμε.
    Η πολιτική πρέπει να μας εξευγενίζει και να μας εξανθρωπίζει και όχι να μας κάνει ανθρωποφάγους.
    Άλλωστε, όποιος "φάει" Φίλη, κινδυνεύει τουλάχιστον να βαρυστομαχιάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάββα θα διαφωνήσω μαζί του. Συμφωνώ μεν ότι δεν πρέπει να τον χλευάζουν, αλλά τι πάει να πει να σεβαστούμε το πρόβλημα υγείας του Φίλη;
      Δηλαδή να του δώσουμε άφεση αμαρτιών για τον εθνομηδενισμό του; Για την συμπεριφορά του ως απολογητή του κεμαλοναζισμού;
      Για την προσπάθειά του να προωθήσει τον εξισλαμισμό της χώρας κρυβόμενος πίσω από ένα ανθρωπιστικό προσωπείο;
      Κατά την άποψή μου πέρα από ότι είναι ανάξιος για υπουργός Παιδείας, δεν μπορεί να είναι υπουργός και για το πρόβλημα υγείας που επικαλείται. Και αφού έχει τέτοιο πρόβλημα, γιατί δεν φροντίζει να χάσει βάρος για να ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στα καθήκοντά του; Προφανώς δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.
      Επίσης ούτε ο Κουρουμπλής μπορεί να είναι υπουργός με όλο τον σεβασμό στο πρόβλημά του. Πως και τι υπογράφει ένας τυφλός άνθρωπος; Πως διοικεί;

      Διαγραφή
    2. Σατυρικη ήταν η φωτογραφία νομιζω ειναι πολυ εύθικτος ο Φίλης, μην το κανουμε και μεσανατολικό, άλλωστε ο κύριος αυτος εχει προσβάλλει νεκρούς και πολυ σοβαρά μάλιστα!

      Διαγραφή
  12. Λόγω του προβλήματος υγείας, εφόσον υπάρχει δεν πρέπει να τον τρολάρουμε και να γίνεται αντικείμενο πολιτικού χλευασμού. Απλά μια απορία, αφού πάσχει από κλινική άπνοια, γιατί δεν έχει χάσει κανα κιλό, όσο βαραίνει τόσο μεγαλύτερη υπνηλία θα έχει (σας το λέει και ένας εύσωμος)....αν τον δείτε είναι κάτι μαζί με Βενιζέλο - Πάγκαλο, εκτός αν τρώει όταν κλείνει τα μάτια του και όταν κοιμάται...μα συγγνώμη κοιμάται με μηχανική υποστήριξη και δεν έχει χάσει ένα γραμμάριο; με όλο το σεβασμό σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας, αλλά δεν μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για έναν ολόκληρο Λαό. Δεν είναι ρατσιστικό, αντιθέτως τα άτομα με προβλήματα υγείας πρέπει να έχουν πολλά δικαιώματα για να είναι πιο εύκολη η ζωή τους. Πώς όμως θα διαπραγματεύεται με τους Θεσμούς, όταν λόγω του προβλήματος υγείας του θα πρέπει να χρησιμοποιεί το οξυγόνο; και όχι μόνο με τους Θεσμούς, αλλά και πώς θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Υπ.Παιδείας; Δυστύχημα αυτή η κυβέρνηση, δυστυχώς για το μέλλον αυτού του τόπου. (Να φανταστώ σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, συζητείται ότι θα πάει ως Υπ.Εργασίας, σε μια εσωτερική αλλαγή με τον κ.Κατρούγκαλο) εκεί τι θα κάνει; πού θα είναι στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τη τρόικα και τις πολύωρες συζητήσεις;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε και ο τελευταίος που δεν έχει ήθος, παλικαριά, τιμιότητα, κιπαριλίκι και επικαλείται πρόβλημα υγείας για να καλυφθεί, ο καθένας στην προσωπική του ζωή μπορεί να θυμηθεί ανάλογα περιστατικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κανεις δε πρεπει να βγάζει συμπεράσματα ,πιστεύω απο μια φωτό και αυτα να τα γενικεύει.Ομως η υπνική άπνοια ειναι μια μορφή αναπηρίας που ανάλογα με τη βαρύτητα ειναι απο μετρίου έως σοβαρού βαθμού.Συνηθως τα ατομα με σοβαρό βαθμό εχουν μειωμένη απόδοση και ικανότητα προς εργασία.
    Τωρα ποια ειναι η ικανότητα του υπουργού ειναι ενα θεμα που δν μπορουμε να κρίνουμε.Εξ αλλου ο ΣΥΡΙΖΑ εξάντλησε προ πολλού το στελεχιακό δυναμικό πρώτης γραμμής στην πλήρωση καίριων κρατικών ποστων και έφτασε στους Καρα. Τέτοιους...
    Ας περιοριστούμε λοιπον στη κριτική των πολιτικών θέσεων του υπουργού και οχι στις επιλεγμένες φωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για να κανεις τον υπουργο πρεπει το μυαλο σου να πεταει!
    Με απνοια το μυαλο δε λειτουργει σωστα!
    ας κανει τοπο ο κ. Φίλης σε καποιον αλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν μας πείθει ο παλιάτσος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς όλους τους σχολιαστές
    δείξαμε κατανόηση ΜΟΝΟ για το ότι τον πήρε ο ύπνος, λόγω του προβλήματος υγείας που επικαλέστηκε.
    Δεν τον αθωώσαμε για όλα τα ανοσιοργήματα που έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δικαιολογίες παιδιού του Δημοτικού... Βρε άιντε απο 'δω! Χαιβάνι! Λύπηση πλέον για κανέναν, εάν δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στα καθήκοντά σας, σπίτι σας αμέσως... Έμαθες και το "τρολάρισμα" άγριο νιάτο...Μάθε πρώτα τί είναι το Troll... Μάλλον bulling θα ήταν το σωστότερο αλλά δεν σε παίρνει λόγω ηλικίας... Ο Σόιμπλε έχει φανερό πρόβλημα υγείας αλλά είναι DURACELL! Φυσικά ο μόνος με αντίθετη γνώμη είναι ο δικός σας, καταλαβαίνεις ποιος, έτσι κε Φίλη; Αναρρωτική άδεια επ'αόριστον...ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έβρισε την μνήμη των προγόνων μας . Έδωσε επιχειρήματα στους εχθρούς της πατρίδας. Υποστηρίζει τους ξένους και διώκει την Ορθοδοξία. Δεν με νοιάζει το πρόβλημά του. όταν ψοφήσει θα χαρώ που ένας προδότης δεν θα μπορεί πλέον να βλάψει την Ελλάδα, και θα αισθανθώ ικανοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.