24/3/16

Σε πατριωτική αφύπνιση εν όψει γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή κάλεσε ο Σάββας Καλεντερίδης από την Καλαμάτα (βίντεο)

του Κώστα Γαζούλη
Εκδήλωση και ομιλία με θέμα το «προσφυγικό» και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Συρία, αλλά και τη «γειτονιά» μας, διοργάνωσαν το βράδυ της Κυριακής η τηλεόραση του «Best» σε συνεργασία με την εφημερίδα «Φωνή».
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ομιλητής ήταν ο πρώην στρατιωτικός και στέλεχος των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών (γνωστός από την υπόθεση Οτσαλάν), αλλά και συγγραφέας τα τελευταία χρόνια, Σάββας Καλεντερίδης.
Γνώστης, όσο λίγοι στην πατρίδα μας, της ιδιομορφίας ζητημάτων όπως το Κουρδικό, των φιλοδοξιών της Τουρκίας, αλλά και της ιστορίας στην περιοχή, για περισσότερη από μια ώρα καθήλωσε το κοινό με την ανάλυσή του.
Ο Σάββας Καλεντερίδης εξαπέλυσε βολές προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, κατηγορώντας την ότι με την εγκληματική της αμέλεια και έλλειψη συγκεκριμένης πολιτικής στο Προσφυγικό, κατάφερε να γιγαντώσει το ρόλο της Τουρκίας, η οποία απέδειξε στην ομιλία του ότι και δημιούργησε το προσφυγικό πρόβλημα και αποκόμισε τα μεγαλύτερα οφέλη στη διαχείρισή του...
Τόνισε ότι θα μπορούσε το ελληνικό κράτος να έχει φιλοξενήσει 100.000 πρόσφυγες, συντεταγμένα, που το ίδιο θα έφερνε, απ’ όλες τις περιοχές όπου φιλοξενούνται και χωρίς να κινδυνεύσουν, κι έτσι να εκτελούσε το «ανθρωπιστικό του καθήκον» προς τη διεθνή κοινότητα, αλλά και να είχε τον πλήρη έλεγχο των συνόρων του... Καθώς δε νοείται κράτος χωρίς σύνορα, πρόσθεσε.
Ο ίδιος προέβλεψε στο άμεσο μέλλον τη δημιουργία 4 κρατών στη Συρία, εκ των οποίων το ένα θα είναι το μεγάλο Κουρδιστάν, κι αυτό θα φέρει και μεγαλύτερες ανακατατάξεις στο γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής. Κλείνοντας, σημείωσε ότι η έλλειψη «πατριωτικής συνείδησης» οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι ακόμα δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα δεινά της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, κάλεσε σε πατριωτική αφύπνιση όλους τους Έλληνες, για να αντιμετωπίσουν τα όσα έρχονται και κυρίως τις επιδιώξεις της Άγκυρας, που χρησιμοποιεί ως «όπλο» στα χέρια της το προσφυγικό. Ακολούθησε συζήτηση του ομιλητή με το κοινό, η οποία συνεχίστηκε και στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου για αρκετή ώρα.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ευχαρίστησε τον ομιλητή που βρέθηκε στην πόλη μας και συμφώνησε μαζί του, ότι στην έλλειψη πατριωτικής συνείδησης στη χώρα οφείλονται διαχρονικά πολλά από τα δεινά που περνάει.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών, αλλά και αρκετοί πολίτες, απ’ όλο το φάσμα του πολιτικού χάρτη.

13 σχόλια:

  1. Κύριε Καλεντεριδη , είναι δυστυχώς άσχημο, να συμφωνούμε όλοι σε αυτά που λέτε !! Και συμφωνούμε διότι είναι σωστά ! Αλλά τι κάνουμε ? Πως θα λύσουμε το πρόβλημα ??? Εμένα αυτό μ’ απασχολεί !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Σάββα που βάλτε όλο το βίντεο να το κάνουμε viral, μήπως και ξυπνήσει κανένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβάμαι ότι στο τέλος του κύκλου το 2004, το 2010 θα έχουμε μια Ελλάδα που θα μοιάζει με αυτό που ονομάζω μια Ελλάδα “Τουρκομπαρόκ”.
    Θα είναι δηλαδή η Ελλάδα ένα φτωχό και ίσως συρρικνωμένο βιλαέτι ή Γερμανικό λάντερ.
    Γιατί αν δούμε τις εξελίξεις και την δυναμική που έχει ο Τουρκικός επεκτατισμός, αλλά ειδικότερα αν δούμε τις δικές μας πολιτικές, το μέλλον μας δεν είναι αισιόδοξο.

    1996. Μιχαλης Χαραλαμπιδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρέπει να πούμε στα διεθνή φόρουμ, παντού, ότι δεν υπάρχει Κυπριακό πρόβλημα, δεν υπάρχει πρόβλημα Αιγαίου, δεν υπάρχει πρόβλημα Θράκης, υπάρχει ένα και μόνο πρόβλημα, το τουρκικό πρόβλημα.

      Αν το κάνουμε αυτό θα γίνουμε εμείς οι διαιτητές των σχέσεων Τουρκίας και Ευρώπης. Όχι όπως τώρα να μας στρώνουν το χαλί αυτοί και να περπατάμε εμείς όπως θέλουν αυτοί ή να χορεύουμε, ξέρουνε όσοι περάσανε από το Υπουργείο Εξωτερικών ότι χορεύετε στη μουσική και στο τύμπανο που βαράνε αυτοί.

      Διαγραφή
  4. Κούλης, Ἀλέξης, Φώφη, Οχετός στα Σκουπιδια

    ΕΡ.Θα θέλαμε να μας διατυπώσετε τις θέσεις και τις προτάσεις σας για την δημιουργία ενός σύγχρονου εθνικιστικού κινήματος.

    ΑΠ. Οι απαιτήσεις δημιουργίας ενός κινήματος υπεράσπισης ου Έθνους και της πατρίδας διατυπώθηκαν από τους Φιλογενείς Καποδιστριακούς το 1817 με το «Πατριωτικό Δοκίμιο», που είναι ότι πιο σύγχρονο που ξέρω. Πρέπει να το ξανατυπώσουμε για να γίνει κτήμα κάθε Έλληνα.
    Η βάση του πατριωτισμού είναι η αυτογνωσία. Η γνώση της αλήθειας. Δεν μπορεί να νομίζεις ότι είσαι εθνικιστής και να τιμάς τους πράκτορες και τους ρουφιάνους των Άγγλων, σαν το Μακρυγιάννη τον Ξάνθο, τον Παπάγο κλπ.
    Στην εποχή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης των περιούσιων Επενδυτών, το κυρίαρχο πρόβλημα μας είναι η εξάρτηση, και η ξένη Κατοχή .Και η απάντηση βρίσκεται στην Εθνική Ανεξαρτησία, και τη Λαϊκή Κυριαρχία.
    Για να αντισταθούμε στο παγκόσμιο σύστημα εξουσίας ,είναι απαραίτητη η Εθνική Λαϊκή Ενότητα γύρω από ένα αντι-Ολιγαρχικό κίνημα.
    Σήμερα, η διαχωριστική γραμμή περνάει ανάμεσα στους πατριώτες και τους απάτριδες εθνοπροδότες. Ανάμεσα στους αεριτζήδες και την παραγωγική κοινωνία, ανάμεσα στους τίμιους και τους κλέφτες, ανάμεσα στους υπερήφανους ανθρώπους με συλλογική εθνική συνείδηση και τους εγωιστές τηλεθεατές- καταναλωτές-πρόβατα.
    Ακόμα, το εθνικιστικό κίνημα πρέπει να συγκροτήσει ενα ενιαίο μετώπιο για την πλήρη ανατροπή του πολιτικού συστήματος της Κλεπτοκρατίας, της Φαυλοκρατίαςκαι της Καρτελοκρατίας , που καταδίκασε τον τόπο μας στη μιζέρια, και το λαό μας στη δυστυχία και την απόγνωση. Δηλαδή, Κούλης, Αξελ, Φώφη, Οχετός στα σκουπίδια.

    ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ» http://hatzaras.blogspot.gr/2016/03/blog-post_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ, όπως έχω ήδη αναφέρει άκουσα εντελώς τυχαία από περιφερειακό κανάλι τηλεόρασης, αυτήν την εξαιρετική παρουσίαση, - διότι περί μιας άριστα δομημένης παρουσίασης με πλήθος τεκμηριωμένων στοιχείων επρόκειτο -, της Γεωπολιτικής κατάστασης και των πραγμάτων όπως έχουν στην περιοχή μας και στην Μέση Ανατολή από τον Συνταγματάρχη ε.α. κ. Σάββα Καλεντερίδη που έγινε στην Καλαμάτα. Σας την συνιστώ ενθέρμως.

    Μια ομιλία με διάφορα στοιχεία, όσο ενδιαφέρουσα και αν είναι, διαφέρει ριζικά από αυτήν την άριστα δομημένη και τεκμηριωμένη παρουσίαση του κ. Καλεντερίδη.

    Την παρακολουθήσαμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το οποίο δεν μειώθηκε, ούτε από την διάρκειά της ούτε από τον συνήθη κάματο του ακροατή (συνήθως μετά από πρώτα 20 λεπτά μετά τον χάνεις τον ακροατή!), διότι όσα παρουσιάστηκαν δια λόγου, καθώς και σε σε χάρτες και πίνακες ήσαν τόσο ενημερωτικά και χρήσιμα που κράτησαν το ενδιαφέρον μας αμείωτο.

    Είναι σπουδαίο να ακούς και να μαθαίνεις πράγματα, τα οποία ίσως γνωρίζουν μεν κάποιοι άλλοι σε περιορισμένο κύκλο, αλλά πουθενά δεν πρόκειται να ακούσει ο απλός πολίτης αυτής της χώρας.

    Θερμά Συγχαρητήρια, Σας Ευχαριστούμε!!!


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. The 15 Most Powerful Members Of 'Skull And Bones'

    The most famous secret society in America, Skull and Bones was co-founded at Yale in 1832 by the

    father of a future president and has come to signify everything that attracts and repulses the public

    about "The Elite."

    Rumor has it that Yale junior class members are tapped for membership each fall by some measure

    of leadership, influence and breeding.

    Among the business titans, poets, politicians and three US Presidents that are rumored to be

    members, we've picked out the honor roll.

    322 or 3/22

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Τόνισε ότι θα μπορούσε το ελληνικό κράτος να έχει φιλοξενήσει 100.000 πρόσφυγες, συντεταγμένα, που το ίδιο θα έφερνε, απ’ όλες τις περιοχές όπου φιλοξενούνται και χωρίς να κινδυνεύσουν, κι έτσι να εκτελούσε το «ανθρωπιστικό του καθήκον» προς τη διεθνή κοινότητα, αλλά και να είχε τον πλήρη έλεγχο των συνόρων του...": Το ελληνικό κράτος και βέβαια θα μπορούσε να φιλοξενήσει, το θέμα είναι αν πρέπει να φιλοξενήσει ανθρώπους αμφιβόλων επιδιώξεων. Ο σκοπός του συνομιλητή μας πρέπει να εξετάζεται διεξοδικά, όταν μάλιστα προηγήθηκε η εισβολή στην Κύπρο και η τότε ελληνική προσφυγιά ,που συνοδεύθηκε από διεθνή υποκρισία και Δυτική αβελτηρία, είναι εντελώς ακατανόητο να μιλάμε για ελληνικές υποχρεώσεις στη διεθνή κοινότητα. Αλλά επειδή ουδείς Έλληνας πιστεύει ότι είναι υποχρεωμένος να φιλοξενήσει "αεροβαπτισμένους" πακιστανούς και λοιπούς ασιάτες ως σύριους πρόσφυγες, γι' αυτό και ουδείς προετοιμάστηκε. Το θέμα λοιπόν δεν είναι η ετοιμασία για φιλοξενία αλλά η προετοιμασία για πόλεμο και η τελευταία δεν υπάρχει στον νεοέλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ''ΣΦΡΑΓΙΣΤΟΥΝ'' ΤΑ ΘΑΛΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Κ ΑΚΟΜΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ;; ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΘΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ;; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΟΒΑΣ ΒΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να είμαι ειδικός, πιστεύω ότι θα μπορούσε άνετα η Ελληνική Ακτοφυλακή (Λιμενικό Σώμα), βοηθούμενη τεχνολογικά από το Γ.Ε.Ν. με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα και UAV's, να ελέγξει αποτελεσματικά το ζωτικό θαλάσσιο μέτωπο της Ελλάδος!

      Δεν γνωρίζω τον λόγο που αυτό δεν έχει ήδη γίνει!

      Ίσως, να έχει και αυτό κάποια σχέση με τον λόγο αποπομπής του Στρατηγού Γράψα, μετά από απαίτηση της τότε υπουργού Εξωτερικών Θ. Μπακογιάννη Μητσοτάκη (Κατόπιν δυσφορίας των Τούρκων επειδή τους ανέτρεπαν τον επιτελικό σχεδιασμο τους, και αμερικανικών υπηρεσιών... οι οποίες συνέδραμαν τους αγαπητούς των Τούρκους!) επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή!

      Πιστεύω ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο στους Έλληνες που υπηρετούν στο Λ/Σ. i.e. Ελληνική Ακτοφυλακή!

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    2. Και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν να χειρίζονται τηλεκατευθυνόμενα
      ντροουν με καμερα καλύπτουν και τα τρία σημεία εισόδου των λαθρομεταναστών και σύρων προσφύγων.
      ή νομίζετε ότι δεν γνωρίζουν (εκτός αν είναι ιδεοληπτικοί ηλίθιοι πράγμα που το νομίζω πλέων) ότι αυτές οι ροές είναι εδώ και χρόνια στο διαδικτύο http://lh3.googleusercontent.com/-ypt_2g3U-go/VlBm4CK1tjI/AAAAAAAAFIA/iGWeZQKmM1s/s1600/image4%25255B8%25255D.png
      αλλά είναι πολλά τα λεφτά απ την μεταφορά φίλε μου και τίνος καράβια τους κουβαλάνε!!

      Διαγραφή
    3. Και μια ενημέρωση προς όλους, ιδιαίτερα στον Σάββα γιατί μπορεί να την διασταυρώσει άμεσα.
      Τα σύνορα του Προμαχώνα προς Βουλγαρία είναι κλειστά εδώ και 3 μέρες.
      εξονυχιστικός έλεγχος οχημάτων και ανθρώπων που περνούν τα σύνορα, ουρές μέχρι το Σιδηρόκαστρο και μέσος χρόνος αναμονής 6 ώρες.
      Εφόσον τα σύνορα ουσιαστικά είναι κλειστά για τους λαθρο και πρόσφυγες, αυτοί που τους φέρνουν απ τα παράλια της Τουρκίας στα νησιά λέγονται διακινητές και διώκονται ποινικά. Αυτοί που τους μεταφέρουν με τα καράβια τους απ τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα πως λέγονται? και δεν διώκονται ποινικά !! και παρεμπιπτόντως δεν πληρώνουν ντους αναλογούντες φόρους με συνταγματική ασυλία μάλιστα ! μήπως εφοπλιστές???

      Διαγραφή
  9. Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.