7/3/16

ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Με αφορμή την πρόσληψη ενός αρνητή στράτευσης στον στρατηγικό σχεδιασμό του πρωθυπουργού
Σάββας Καλεντερίδης
Οι έννοιες «στρατηγικός σχεδιασμός» και «στρατηγική πρόβλεψη» μάλλον είναι παντελώς άγνωστες στους Ελληνες πολιτικούς, και ειδικά σε εκείνους που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Ελλάδα. Οχι ότι δεν προβλέπονται τέτοιες θέσεις στον κρατικό και τον κυβερνητικό μηχανισμό. Προβλέπονται, πλην όμως τις καταλαμβάνουν, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, κομματικοί εγκάθετοι, συνήθως άτομα εντελώς άχρηστα και φυσικά μη έχοντα καμία σχέση με την έννοια της στρατηγικής.

Στο παρελθόν, στη δεκαετία του '80, τις θέσεις αυτές καταλάμβαναν άτομα που είχαν ως κύρια προσόντα κάποια εμφανισιακά χαρακτηριστικά, δηλαδή μούσι, ζιβάγκο και επαναστατικό ύφος!
Επί κυβερνήσεων της λεγόμενης Δεξιάς, τις καταλάμβαναν στην καλύτερη περίπτωση γιάπηδες, που κι αυτοί δεν είχαν σχέση με το αντικείμενο ή, αν είχαν, έσερναν πίσω τους άλλα... βαρίδια, τα οποία εξουδετέρωναν τα όποια προσόντα τους. Η περίπτωση του Παπασταύρου, που είχε καταντήσει να είναι στην κυριολεξία η σκιά του Αντώνη Σαμαρά, λες και ήθελαν και οι δύο να δώσουν ένα μήνυμα σε κάποια κέντρα, είναι χαρακτηριστική!
Μπορεί οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί να έκαναν σφάλματα, ακόμα και εγκλήματα, στον τομέα αυτόν, αλλά ο σημερινός πρωθυπουργός το... τερμάτισε, όπως θα έλεγε στη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο κ. Καρανίκας, ο οποίος ήδη έχει περάσει στην Ιστορία ως ένας εκ των συμβούλων Στρατηγικού Σχεδιασμού Ελληνα πρωθυπουργού!

Δηλαδή, ο κ. Καρανίκας, ο οποίος είναι φανατικός θαυμαστής της Ελένης Μενεγάκη, στο βιογραφικό του -όπου αναφέρει ότι είναι αρνητής στράτευσης, αδιόριστος εκπαιδευτικός και σερβιτόρος, μέλος της ΚΝΕ, ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, αδελφός πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, φίλος του Αλέξη Τσίπρα- θα αναγράφει πλέον ότι διετέλεσε και «ειδικός σύμβουλος στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού»!
Κάτι τέτοια βλέπουμε και παρηγοριόμαστε λέγοντας ότι τελικά λίγα έχουμε πάθει ως χώρα και ως έθνος!

Και μια που μιλάμε για στρατηγικό σχεδιασμό,
-πέραν του ότι χρόνια τώρα επισημαίνουμε με κάθε τρόπο την απειλή που συνιστά το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό για την πατρίδα μας,
-πέραν του ότι προειδοποιήσαμε την παρούσα κυβέρνηση να μην εφαρμόσει το προεκλογικό πρόγραμμά της για το θέμα αυτό, γιατί θα λάβει τις διαστάσεις που έχει σήμερα -λέγοντας μάλιστα ότι θα κινδυνεύσουμε να χάσουμε την πατρίδα μας χωρίς να χρειαστεί να ρίξουμε ούτε μια τουφεκιά-, είχαμε κάνει και την εξής πρόταση:
Είχαμε προτείνει να κινηθεί η Ελλάδα μπροστά από τις εξελίξεις, να μεταφέρει από Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο περί τους 100.000 πρόσφυγες, υπερκαλύπτοντας το ποσοστό που της αναλογεί, και να τους κατανείμει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Με τον τρόπο αυτόν θα είχαμε εκπληρώσει τις ανθρωπιστικές και πολιτικές υποχρεώσεις μας απέναντι στην Ε.Ε. και θα είχαμε κάθε δικαίωμα να κλείσουμε ερμητικά τα σύνορα, προστατεύοντας έτσι και την Ελλάδα, αλλά και τις ζωές των προσφύγων που θαλασσοπνίγηκαν στο Αιγαίο λόγω του υποκριτικού ενδιαφέροντος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Επίσης, με τον τρόπο αυτόν θα χτίζαμε -ή, μάλλον, θα ενισχύαμε- τη γέφυρα και τους ιστορικούς-πολιτισμικούς δεσμούς που έχουμε με τη Συρία και τον λαό της, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε να είμαστε παρόντες στην ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης αυτής χώρας, νεκρανασταίνοντας με τον τρόπο αυτόν τον θνήσκοντα κατασκευαστικό τομέα της πατρίδας μας.
Αντ' αυτού, άτομα εντελώς ανίκανα, με ιδεολογικές εμμονές και σοβαρές ψυχικές διαταραχές, έλαβαν αποφάσεις που έφεραν το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό στην κατάσταση όπου είναι σήμερα, εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα και δημιουργώντας κινδύνους και απειλές για στρατηγικά συμφέροντα της πατρίδας μας.

Η σοβαρότητα της κατάστασης στο ζήτημα αυτό έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε τίθενται σε κίνδυνο ακόμα και οι κατακτήσεις της Επανάστασης του 1821.
Τότε διώξαμε με αίμα και αγώνες το πολιτικό Ισλάμ από την πόρτα, και τώρα μας έρχεται από την «Κερκόπορτα» που άνοιξαν διάπλατα ο κ. Τσίπρας και η κυρία Χριστοδουλοπούλου.
Ας ελπίσουμε ότι όσοι αγαπούν αυτόν τον τόπο θα προβληματιστούν και θα αντιληφθούν ότι πρέπει να ξανακερδίσουμε την πατρίδα μας. Θα χρειαστεί κόπος, αλλά θα το πετύχουμε.

Σάββας Καλεντερίδης
κυριακάτικη δημοκρατία

19 σχόλια:

  1. "τίθενται σε κίνδυνο ακόμα και οι κατακτήσεις της Επανάστασης του 1821"

    Ακριβώς. Το 1922 ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού γνώρισε τη συμφορά, αλλά τουλάχιστον η κυρίως Ελλάς δεν απειλήθηκε. Το 1941-44, είχαμε ισχυρούς συμμάχους και ξέραμε πως οι Γερμανοί αργα ή γρήγορα θα έφευγαν. Η σημερινή μας κατάσταση μόνο με το 1453 μπορεί να συγκριθεί.

    Αλλα που να το καταλάβουν αυτό οι κολεγιόπαιδες και..."ευπρεπείς" πολιτικοί μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1922 η κυρίως Ελλάς χάθηκε, ο άξονας Σμύρνης-Κωνσταντινούπολης γύρω από τον οποίο περιστρεφόταν ο Ελληνισμός

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι εκεί η ουσία του σχολίου μου.

      Διαγραφή
    3. Ναι, αλλά αυτό το η κυρίως Ελλάδα είναι κάτι που επαναλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο από ένα σωρό ιδεολογικούς χώρους που δεν έχουν και κάποια σχέση μεταξύ τους

      Διαγραφή
    4. Πολύ καλά το λές, όμως όχι γιά 1453 όπως γράφεις αλλά γιά φθινόπωρο τού 1452. Τότε πού κάνανε τις μυστικές διεργασίες γιά την ψευδοένωση μέ τούς Παπικούς, αφού οι Βυζαντινοί θεώρησαν ορθή την άποψη ότι θά είχαν την βοήθεια των Λατίνων προκειμένου να απωθήσουν τούς Αγαρηνούς, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει την πολιορκία τής Πόλης.
      Η ψευδοένωση μέ τούς Λατίνους καί τό ψευδοσειλείτουργο στην Αγία Σοφία τά Χριστούγεννα τού 1452, ήταν η ενέργεια πού επέφερε την Οργή Τού Θεού στη Βασιλεύουσα καί είχαμε την φοβερή Θεομηνία τής Άλωσης τής Πόλης που μετά από 550 χρόνια παραμένει σκλαβωμένη.
      Σήμερα έχουμε την έναρξη της πολιορκίας των Αγαρηνών μέ τον τρόπο των προσφύγων πού όλοι βλέπουμε, καί την επικείμενη "μεγάλη σύνοδο " στην Κρήτη αρχές Ιουνίου, μέ τις βασικές προπαρασκευαστικές εργασίες γιά την ενότητα της Κρατούσης Εκκλησίας μέ τούς Δυτικούς αιρετικούς. Η υπογραφή της ψευδοένωσης, η αντίχριστη κυβέρνηση, οι 420.000 εκτρώσεις ετησίως στην Ελλάδα και η γενιλή αποστασία , επιφέρουν την Οργή Τού Θεού. Οι Αγιορείτες μιλάνε γιά το προσεχές καλοκαίρι, ως η έναρξη γιά φοβερή παγκόσμια Θεομηνία, μέ πολλούς θανάτους, σε αναλογία 7 θά πεθαίνουν, ένας θά μένει γιά να ζησει στήν επόμενη φάση.
      Δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει πόσο φοβερές στιγμές ζούμε καί πόσο χειρότερες θα γίνουν ένεκεν της αποστασίας μας...
      Η Παναγία μας ας μας λυπηθεί καί ας μας σκεπάζει....

      Διαγραφή
  2. δεν τίθενται σε αμφισβήτηση ! Είναι ήδη τελειωμένες οι κατακτήσεις αυτές ! Από το χάρτη του Ρήγα πήγαμε στο χάρτη με ρίγες...Ο δε στρατηγικός σχεδιασμός στον οποίο προσελήφθη και ο κύριος δεν σημαίνει στρατηγικός για τη χώρα αλλά για το κόμμα ! Ουσιαστικά μελετούσε ο κύριος αυτός πως θα περάσουν τα μέτρα στο λαό και πως θα αντιμετωπιστούν οι πολιτικοί αντίπαλοι.Επί των εθνικών σχεδιασμών ουδείς ασχολείται.Στον αυτόματο και ό,τι πουν οι υπερεθνικές ομάδες στις οποίες συμμετέχουμε άνευ αντιρρήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Η σοβαρότητα της κατάστασης στο ζήτημα αυτό έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε τίθενται σε κίνδυνο ακόμα και οι κατακτήσεις της Επανάστασης του 1821.'

    Είναι δυστυχώς βαθειά ιδεολογικό το ζήτημα πια. Δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες για τη διακύβευση των κατακτήσεων του 1821 αφού μέσα τους έχουν ακυρώσει και τη σημασία και τη λογική της επανάστασης την οποία θεωρούν βλακωδώς (για να μη χρησιμοποιήσω χειρότερη λέξη) ταξική και όχι εθνική. Δεν θεωρούν ότι ήταν καν αναγκαία αλλά τη βλέπουν μάλλον σαν τυχαίο γεγονός που ανέκυψε λόγω της ευρύτερης αναταραχής στον Ευρωπαικό χώρο εκείνης της εποχής. Χωρίς να τολμούν να το ομολογήσουν μάλλον την αποστρέφονται κιόλας λόγω του έντονου θρησκευτικού κινήτρου που εμπεριείχε.
    Θέλω να πω δηλαδή ότι στα δικό τους θολό μυαλό δεν είναι προτεραιότητα η προστασία αυτών των κατακτήσεων αλλά η προστασία των προσφύγων-λαθρομεταναστών τους οποίους αντιπαραβάλλουν με κάτι σαν το κυνηγημένο προλεταριάτο που συνθλίβεται και καταπιέζεται από την ιμπεριαλιστική, κακιά και καπιταλιστική Ευρώπη (στην οποία προσμετρούν βεβαίως και την Ελλάδα).
    Αυτό που ανησυχεί εμάς ως απώλεια εθνικής συνοχής, ταυτότητας κλπ. για αυτούς (συριζαίους) είναι και καλοδεχούμενο και επιδιωκούμενο. Το βλέπουν σαν μια πολύ καλή εξέλιξη εξου και οι δηλώσεις περί επίλυσης δημογραφικού, θέσεων εργασίας κλπ.
    Άρα πως θα επιλυθεί από τέτοια μυαλά το πρόβλημα? Αδύνατο!!
    Δυστυχώς όμως οι απόψεις αυτές έχουν περάσει με λανθάνοντα τρόπο και σε αρκετά μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας η οποία ανέχεται,αδιαφορεί, αδυνατεί να αντιληφθεί τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος ή και συμμερίζεται ακόμα αυτές τις αντιλήψεις (σε αρκετά μεγάλο βαθμό μην αμφιβάλλετε γι αυτό).Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από την ουσιαστική έλλειψη αντίδρασης.
    Για αυτό το λόγο μόνη λύση κατ'εμέ είναι η ενημέρωση και η κατάρριψη των σαθρών επιχειρημάτων της άλλης πλευράς σε ιδεολογικό και πρακτικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας ελπίσουμε ότι όσοι αγαπούν αυτόν τον τόπο θα προβληματιστούν και θα αντιληφθούν ότι πρέπει να ξανακερδίσουμε την πατρίδα μας. Θα χρειαστεί κόπος, αλλά θα το πετύχουμε.Θα σου το πω γι ακόμη μια φορά !!! όλος ο Ελληνικός λαός τα ξέρει αυτά ! Αρχηγό θέλουμε να μην λογαριάζει την ζωή του και να αγαπάει την χώρα του !!! Αρχηγό με ….. γόνατα . Όταν τον βρείτε … δείξε τόν μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.foreignaffairs.com/articles/turkey/2016-03-02/turkeys-decline

    Εδώ είναι ένα άρθρο του Foreign Affairs. Το περιοδικό αυτό, για να καταλάβετε τη σημασία του περιοδικού, δημοσίευσε το 1947 αν δεν κάνω λάθος ένα άρθρο πάνω ένα άρθρο του George F Kennan, πάνω στο όποιο βασίστηκε η Αμερικανική πολιτική κατά τη διάρκεια της περιόδου που αποκαλούμε ψυχρό πόλεμο. Ανεβάζω το άρθρο, και θα ήταν ευχής έργο αν το ανέβαζε ο ιστότοπος και αν δεν προλαβαίνετε θα προσπαθήσω να το μεταφράσω εγώ, γιατί μέσα εκεί αναφέρεται με τον πιο επίσημο τρόπο που με όμοιο του εγώ δεν το έχω ξαναδεί η γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων από τους Τούρκους ενώ μετά συνεχίζει πως αν η Τουρκία συνεχίσει να ασκεί τέτοια πολιτική και στους Κούρδους η Ανατολία κινδυνεύει να διασπαστεί! Νομίζω δεν χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο, νομίζω καταλαβαίνετε όλοι τι συμβαίνει στην Τουρκία! Τα παιχνίδια υψηλού ρίσκου εμπεριέχουν μεγάλα κέρδη και μεγάλες απώλειες...Αυτή η Τουρκία λοιπόν που ουσιαστικά καταρρέει με απόλυτη ευθύνη του φασιστικού καθεστώτος που την κυβερνά κάνει πλάκα στην ελληνική κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι πραγματικά αν εκεί στην κυβέρνηση σκέφτονται περισσότερο από 4 ώρες μπροστά. Αν ο Τούρκος καταλάβει ότι χάνεται υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσει να δημιουργήσει γενικότερο χάος; Υπάρχουν καλύτερες συνθήκες από το να στέλνει στην Ελλάδα άτομα που ελέγχει ώστε να κάνουν προβοκατόρικες ενέργειες;
    Είμαστε παγιδευμένοι αυτή τη στιγμή όχι τόσο από την Αυστρία και τους όντως στενόμυαλους Ευρωπαίους αλλά πιο πολύ από μια απολύτως ιδεοληπτική κυβέρνηση η οποία δεν ξέρει ούτε τι λέει ούτε τι της γίνεται! Προσπαθούν να δικαιολογήσουν την υποταγή τους και την μοίρα τους παρουσιάζοντας τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Επιπλέον λένε τόσα ψέματα που πλέον τα ξεχνάνε και αυτοί ενώ βάζουν και κρατικές υπηρεσίες να ψεύδονται για χάρη τους έτσι ώστε όλος ο κρατικός μηχανισμός να χάνει και το παραμικρό εναπομείναν ψήγμα αξιοπιστίας για να κρατηθεί λίγες εβδομάδες στην εξουσία ο αρνητής της γενοκτονίας, η Γεροβασίλη, ο Καρανίκας ο Αλέξης και οι φοροδιαφεύγοντες φίλοι του. Κυκλοφορεί ελεύθερος και πυροβολεί τη χώρα ασύστολα ένας τύπος που το παίζει αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών ενώ ο υπουργός εξωτερικών που πίστευα ότι έχει λίγο αξιοπρέπεια πάνω του απλώς τρέχει να καλύψει την αριστερίστικη κυβέρνηση ακόμα και προς όφελος της Τουρκίας! Ποιος θα πιστέψει την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ότι απέρριψε τάχα τα τουρκικά αιτήματα όταν ψεύδονται για τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, όταν ψεύδονται για τον αριθμό των προσφύγων όταν έχουν πει τόσες χιλιάδες ψέματα για όλα τα ζητήματα όταν βγαίνει ο Μουζάλας και λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι όταν ο Καμμένος παραπληροφορεί προς όφελος της Τουρκίας δημοσίως για το που περιπολούν οι τουρκικές φρεγάτες; Μιλάμε για την μακράν ανηθικότερη των κυβερνήσεων. Είναι υποχρέωση του Προέδρου της Δημοκρατίας να απομακρύνει αυτή την κυβέρνηση, είναι υποχρέωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης εφόσον υπάρχουν ελάχιστοι υπεύθυνοι άνθρωποι να ζητήσουν όλοι μαζί να αναλάβουν τα ηνία της χώρας, είναι υποχρέωση τέλος όλων των κρατικών λειτουργών από όλες τις υπηρεσίες δικαστικές και στρατιωτικές να απομακρύνουν τους ανίκανους της κυβέρνησης είναι έστω υποχρέωση όσων βρίσκονται στον Σύριζα και έχουν μια ελάχιστη συνείδηση να ανατρέψουν αυτό το έκτρωμα που ακρωτηριάζει την Ελλάδα εδαφικά και πολιτικά! Τα σύνορα πρέπει να κλείσουν με κάθε τρόπο πρέπει να γίνει διαχωρισμός μεταναστών προσφύγων και πρέπει όλοι οι μετανάστες να αποχωρήσουν άμεσα γιατί μάλλον όλοι αυτοί είναι οι μισθοφόροι που δραπετεύουν από την Συρία! Πριν η κατάσταση εκτραχυνθεί πριν φέρουν τον πόλεμο στις γειτονιές μας ας λύσουμε το πρόβλημα μόνοι μας! Να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες αλλά όχι να πέσουμε θύματα των εγκληματιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑΓΕΛΛΩ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΕΠΕΒΑΛΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ

    Όλα τα δεινά της πατρίδας μας, και του κόσμου, συντελούνται και εκδηλώνονται διότι εκείνοι που διαχειρίζονται τις συνθήκες της κοινωνίας και του πολιτισμού, λειτουργούν έξω από την Δημοκρατία και την λειτουργική αρχή της η οποία με σαφήνεια ορίζει πως πηγή νομιμοποίησης είναι η έκφραση της βούλησης του λαού, αφού ποτέ δεν πέφτει σε σφάλματα που αρνητικές συνέπειες θα έχουν στο σώμα του λαού, και είναι η μοναδική εγγύηση που διασφαλίζει στην σχέση του διαχειριστή των κοινωνικών συνθηκών και του σώματος του λαού την λειτουργική πολιτική φυσική αρμονική ισοροπημένη σχέση η οποία ουδέποτε σφάλλει όπως ο γονιός στην σχέση με το παιδί του που ποτέ δεν θα δημιουργήσει τις αυθαίρετες συνθήκες εκείνες που θα φέρουν δυσκολίες και κινδύνους για την ομαλή ανάπτυξη του.

    Το πολιτικό ον που εκφράζει την δημοκρατική αρχή της έκφρασης της βούλησης του λαού ποτέ δεν σφάλλει, είναι αδύνατο να πέσει σε λάθος εκτιμήσεις και πολιτικές εφαρμογές, είναι η φύση της δημοκρατικής αρχής η οποία είναι αδύνατο να παράγει ψεύδος όταν ενεργεί μέσα στο πολιτικό ον, αφού του παρέχει την σαφή και αληθινή αντίληψη της πραγματικότητας και όσων συντελούν στην εκδήλωση της.

    Στην πατρίδα μας αυτό που συντελείτε στην περίοδο της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα είναι να εκλέγει ελεύθερα ο ελληνικός λαός για 4 χρόνια το κόμμα εκείνο που θα κυβερνήσει αμιγώς με αρχές δικτατορικές. Αυτό δείχνει η πραγματικότητα. Τα πολιτικά λάθη και οι αυθαιρεσίες πηγή έχουν την απουσία της δημοκρατίας στην πολιτική πράξη, και αυτό σημαίνει την απώλεια επαφής με την πραγματικότητα που νομοτελειακά θα εκδηλώσει τις κακουργηματικές της μορφές και συνέπειες.

    Η σημερινή κατάσταση όμως έχει περάσει σε άλλο στάδιο από την απουσία της δημοκρατίας και της μόνιμης κατάλυσης της.

    Η ομάδα Τσίπρα σαφέστατα είναι παράνομη, αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική στην κυβέρνηση. Δημοκρατική νομιμοποίηση δεν της παρέχει η εκλογή και η εντολή από τον λαό να οδηγήσει στο τιμόνι της χώρας, αλλά η έκφραση της βούλησης του λαού να εκφράζεται από τον Τσίπρα, και όχι ο Τσίπρας να εκφράζει την δική του βούληση για το πως πρέπει να είναι η κοινωνία, πάνω στον λαό, γιατί αυτό ζούμε σήμερα το οποίο είναι άκρα αντιδημοκρατικό, παράλογο και αυθαίρετο με παρόμοιο τρόπο όπως εκδηλώθηκαν ο εθνικοσοσιαλισμός του Χίτλερ και ο φασισμός του Μουσουλίνη οι οποίοι εφάρμοζαν την δική τους αντίληψη και βούληση πάνω στον λαό τους και δεν έκφραζαν στις πολιτικές εφαρμογές τους την αντίληψη και βούληση του λαού τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πραγματικότητα και το γεγονός πως η ομάδα Τσίπρα παράνομα κυβερνάει με την ανοχή όλων των φορέων που έπρεπε να αποτρέψουν την εκδήλωση της αυθαιρεσίας αυτής, συνεχίζει εις βάρος του λαού με το μέγεθος της καταστρεπτικότητας τεραστίων και ασύλληπτων διαστάσεων, παρόλο που ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς.

      Είναι κατανοητό όμως να μην έχει κανείς συνείδηση και συναίσθηση της πραγματικότητας και όσων την διαμορφώνουν, ώστε να αντιδράσει σύμφωνα με όσα είναι ενδεδειγμένα από αυτήν την ίδια πραγματικότητα.

      Το γεγονός ότι η ομάδα Τσίπρα λειτουργεί σε πραγματικές συνθήκες εκδηλώσεων συμπτωμάτων της νόσου παρανοειδούς σχιζοφρένειας όπου κύριο χαρακτηριστικό της νόσου είναι η απώλεια της επαφής με την πραγματικότητα και την αντικατάσταση της με μία ψευδαισθησιακή εικόνα της πραγματικότητας, δεν το διακρίνει κανείς. Και είναι φυσικό να συμβαίνει διότι οι πολιτικές εφαρμογές δεκαετίες τώρα που συντελέστηκαν δίχως την εγκυρότητα που η φύση της έκφρασης της βούλησης του λαού παρέχει εγγυημένα την πραγματικότητα, είχαν αποτέλεσμα να εφαρμοστούν στην κοινωνία μέσα και να φυτευτούν ψευδείς και ασύμβατες με την φύση των πραγμάτων όψεις διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον με ψευδείς μορφές αλλά οι πολίτες να το λαμβάνουν ως αληθές. Με αποτέλεσμα σήμερα κανείς να μην έχει μία σαφή και απλή σύνδεση με την πραγματικότητα.

      Δείτε σε ένα παράδειγμα πως λειτουργεί. Ο Τσίπρας εφάρμοσε πάνω στο σώμα της κοινωνίας την ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην πατρίδα μας. Η φύση της ιθαγένειας όμως δεν ανταποκρίνεται και δεν μπορεί από την φύση της να εκφράζει εκείνο για το οποίο ο Τσίπρας την εφάρμοσε μέσα στις εκδηλώσεις της πραγματικότητας. Έχουμε δηλαδή πλέον το ψευδές ως αληθινό, η συνείδηση μας θα διαμορφώσει μέσα της το ψεύδος ως αλήθεια, οπότε πως μπορώ έπειτα να έχω επαφή με την πραγματικότητα να την κατανοώ και να την διαχειρίζομαι;;;

      Η ιθαγένεια ορίζεται από την φύση και ουσία της. Εξωτερικά η μορφή της είναι ο αυτόχθονας με γενεαλογικό δέντρο να βυθίζεται στο παρελθόν, και εσωτερικά ο πυρήνας της ιθαγένειας είναι η συλλογική διαχρονική ιστορική εθνική συνείδηση. Τι από αυτά έλαβε υπ' όψιν του ο Τσίπρας ώστε να φροντίσει να εκδηλώνεται μέσα στην πραγματικότητα και στο περιβάλλον που ζούμε;;;

      Ο Τσίπρας και η ομάδα του είναι υπό το κράτος παρανοειδούς σχιζοφρένειας με απόλυτη απουσία επαφής στην πραγματικότητα, δίχως συνείδηση και συναίσθηση των συνεπειών λόγων και πράξεων, και η καταστρεπτική μανία αυτών των ανθρώπων έχει σαφέστατες ανάλογες εκδηλώσεις στις ερχόμενες γενιές για τις οποίες ετοιμάζει ένα ψευδαισθησιακό περιβάλλον που όμως θα εκδηλώνεται ως πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    2. Το ασυνείδητο που κυριαρχεί στην ύπαρξη των ανθρώπων της ομάδας Τσίπρα είναι όψη της πραγματικότητας που μπορείτε να ανιχνεύσετε στο γεγονός της αθεϊας που δηλώνουν. Είναι αδύνατο να υπάρξει συνειδητή αθεϊα, είναι ασύμβατο με την ίδια την φύση και την ουσία που φέρει η έννοια, συνειδητός άθεος δεν υπάρχει, όλοι οι άθεοι είναι ασυνείδητα άθεοι, και δέχονται την συνθήκη αυτήν της ασυνειδησίας δίχως αίσθηση των συνεπειών για την εσωτερική τους λειτουργία, αλλά και δίχως αίσθηση και του ίδιου αυτού καθ' εαυτού του γεγονότος.

      Το ίδιο διακρίνουμε και σήμερα να συμβαίνει από αυθαίρετες επιδράσεις που δέχτηκε ο πολιτισμός και η κοινωνία, αφού κανείς δεν έχει σαφή γνώση του τι πραγματικά βιώνουμε.

      Η δημοκρατία όταν ενεργεί την πολιτική πράξη ποτέ δεν σφάλλει. Και σήμερα οι συνθήκες της πραγματικότητας δεν διαμορφώνονται με δημοκρατικές συνθήκες. Η τερατουργία είναι δεδομένη.

      Η κατάλυση της δημοκρατίας και η άσκηση πολιτικής διαχείρησης σε συνθήκες εχθρικές με την δημοκρατία, έπρεπε να οδηγήσει τους αρμόδιους θεσμούς στο έργο προστασίας του ελληνικού λαού.

      ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ.

      Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.



      Γεώργιος Τσαχουρίδης

      Διαγραφή
  7. Θα πρότεινα στο Ινφογνώμων να ξεκινήσει ένα ,επι το Αμερικάνικο, "book of shame" , βιβλίο της ντροπής, με όλους τους "επώνυμους" καθε είδους που λουφάρανε τη στρατιωτική τους θητεία ,με διάφορους τρόπους. Δε θα έμπαινε θέμα συκοφαντίας κλπ, γιατί απλά γεγονότα θα ανέφερε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Great article and comments, but a fundamental piece is missing:
    Why Tsipras and all the rest lower the standards when it comes to hiring using public money? Why didn't Tsipras hire his talented friend as an advisor to his family's construction company and pay him the salary he "deserves"?
    A salary that could had kept 3 multi-children Greek families in Thrace defending our country.

    When it comes to Public or Civic,we allow these bastards steal because we have been made to see our country as a foreign object and its (mis)management as not of our business.
    Abstaining from voting or not choosing carefully has a high price. VERY HIGH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιστορικός πλέον στόχος της ποικιλώνυμης αριστεράς ήταν ακριβώς η αμφισβήτηση των κινήτρων αλλά και των κατακτήσεων της ελληνικής επανάστασης. Ας θυμηθούμε την μεθοδική απαξίωση του Γρηγορίου του Ε΄ από κάθε αριστεροκαθηγητή μέσης εκπαίδευσης στο μάθημα της ιστορίας. Αυτά είναι βιώματα και όχι απλές απόψεις. Όλοι όσοι περάσαμε από τη μέση εκπαίδευση στα μέσα προς τα τέλη της δεκαετίας του 70, τότε που δοξαζόταν η μεταπολίτευση, τα ζήσαμε. Η επίμονη άρνηση της ορκωμοσίας στην Αγία Λαύρα, της ευλογίας του Παλαιών Πατρών Γερμανού, έδειχνε της ανθελληνικές επιδιώξεις της αριστεράς. Τώρα λοιπόν που της δίνεται η ιστορική ευκαιρία να τις εφαρμόσει, θα αρνηθεί, νομίζετε, και τη συνεργασία με την Τουρκία (το διάβολο του κ. Τσίπρα); Αλλά αυτά είναι μόνο διαπιστώσεις χωρίς καμμιά αξία αν δεν συνοδεύονται με πράξεις αναιρετικές της τωρινής κατάστασης. Ποιοί όμως μπορούν να πολεμήσουν τους σύγχρονους κοτζαμπάσηδες της αριστεράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δε ξέρω αν πρέπει να γελάσω από τη -μετά από δεκαετίες μοναχικού δρόμου- δικαίωση περί Ελληνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού © ή να κλάψω που ήρθε τόσο αργά...

    Όσο για το μεταναστευτικό, νομίζω ότι το ακόλουθο άρθρο στην Εστία κάλυψε το θέμα επαρκώς:
    https://pbs.twimg.com/media/CcUs3uoXIAEaSbr.jpg:large

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >μετά από δεκαετίες μοναχικού δρόμου<

      Από πού συμπεραίνεις ότι ο δρόμος σου ήταν μοναχικός;

      Διαγραφή
  11. Το πολιτικό προσωπικό της χώφας μας, ανήκει με το έναν ή τον άλλο τρόπο (με την πληρωμή τους ή με τις άλλες παράξενες ιδιοτροπίες τους) στο προσωπικό κρυφών υπηρεσιών των μεγάλων δυνάμεων και παρομοίως αυτοί που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στη πατρίδα μας, εμας τους ίδιους δηλαδή, αν και αυτοί δεν δημιουργήθηκαν από τους ίδιους "προστάτες" ανήκουν -τουλάχιστον- αυτοί στο ίδιο "payroll".

    Λόγω της Ροδεσίας του Σμίτ με τον αποκλεισμό της (σημερινή Ζιμπάμπουε) την δεκαετία του 1970 πρωτοδημιουργήθηκε ενα μεγάλο οικονομικό και πολιτικό και μιντιακό "ελληνικό" κατεστημένο που καλολαδωμένο λειτουργεί μέχρι και σήμερα και μας επιρρεάζει. Επίσης άλλους τους δημιούργησε η ΣΤΑΖΙ, και άλλοι αυτούς τους χρησιμοποίησαν και τους χρησιμοποιούν ακόμα κτλ κτλ κτλ κτλ.

    Το να περιμένουμε λοιπόν μία διαφορετική πολιτική συμπεριφορά από το "πληρωμένο" πολιτικό προσωπικό της χώρας, διαφορετική δηλαδή από οτι εξυπηρετεί τις μεγάλες δυνάμεις, αποτελεί ουτοπία.

    Αυτή τη στιγμή στην ελλάδα υπάρχουν και συγκρουονται δυο αντίρροπα συμφέροντα ένεκα των οποίων σχηματίζονται ακόμα και οι κυβερνητικές πλειοψηφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.