29/3/16

Πώς αποτελειώνει ο ισραηλινός στρατός κατοχής τους τραυματίες (βίντεο)

Maan News
Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι ξεκίνησε έρευνα τη Πέμπτη, μετά την αναμετάδοση ενός βίντεο που δείχνει ένας Ισραηλινός στρατιώτης να σκοτώσει έναν πληγωμένο Παλαιστίνιο - ο οποίος βρίσκεται ακίνητος στο έδαφος και δεν αποτελούσε καμία απειλή ..



Το φιλμ καταγράφηκε από έναν ακτιβιστή μιας ισραηλινής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων B'Tselem, η οποία άρχισε να κινηματογραφεί λίγο μετά που δύο νεαροί Παλαιστίνιοι, τους Abed al-Fattah Yusri αλ-Σαρίφ και Ραμζί Aziz al-Qasrawi, πυροβολήθηκαν μετά το δήθεν μαχαίρωμα ενός ισραηλινού στρατιώτη στη παλιά πόλη της Χεβρώνας.

Ο Al-Qasrawi σκοτώθηκε αμέσως, ενώ ο αλ-Σαρίφ έμεινε ξαπλωμένος στο έδαφος, τραυματισμένος.

Το βίντεο δείχνει τον αλ-Σαρίφ να μετακινήσει το κεφάλι του με τα χέρια του απλωμένα, περιβαλλόμενος από ένοπλους στρατιώτες.

Ένας από αυτούς στη συνέχεια βαδίζει πόδια προς τον αλ-Σαρίφ και τον πυροβολεί στο κεφάλι.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/S8WK2TgruMo?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε το περιστατικό να υπόκειται σε ενδεχόμενες διώξεις για έγκλημα πολέμου, λέγοντας: «Ο φόνος ενός τραυματισμένου και ανίκανου να κινηθεί ατόμου, ακόμη και αν είχε εμπλακεί σε μια επίθεση, δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία.»

Το Ισραήλ έχει αποτελέσει αντικείμενο επανειλημμένων κριτικών για αυτό που πολλοί αποκαλούν μια πολιτική «πυροβολούν για να σκοτώσουν» εναντίον των Παλαιστινίων, που υποστηρίζεται από Ισραηλινούς αξιωματούχους· από τότε, ξεκίνησε ένα κύμα εξέγερσης τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Philip Luther, διευθυντής του προγράμματος για τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή της Διεθνούς Αμνηστίας, δήλωσε ότι το περιστατικό της Πέμπτης είναι παρόμοιο με ό, τι έχει συμβεί στο παρελθόν.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν μια μακρά ιστορία δολοφονιών  - συμπεριλαμβανομένων στοχευόμενων δολοφονιών - στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, και σε πλήρη ατιμωρησία», είπε.

"Είναι θετικό το γεγονός ότι ο στρατιώτης στο βίντεο αποβλήθηκε και θα τεθεί υπό διερεύνηση. Αλλά οι προηγούμενες ισραηλινές έρευνες έχουν αποτύχει να θέσουν υπεύθυνα τα μέλη των ισραηλινών δυνάμεων, ακόμη και όταν υπήρχε σαφής απόδειξη για εγκληματικές πράξεις». 

Προέτρεψε τις ισραηλινές αρχές να «αδράξουν αυτής της ευκαιρίας για να τερματιστεί η κουλτούρα της ατιμωρησίας που έχει κάνει τέτοιες δολοφονίες όλο και πιο συχνές».
Η B'Tselem - η οποία έγινε πρόσφατα αντικείμενο επίθεσης από την ισραηλινή δικαιοσύνη - κατηγόρησε τους ισραηλινούς στρατιώτες και αστυνομικούς να είναι ταυτόχρονα «δικαστές, ένορκοι και δήμιοι»" κατά τους βίαιους τελευταίους μήνες, επικρίνοντας την ίδια στιγμή την επίσημη ενθάρρυνση και ατιμωρησία [των οποίων επωφελούνται οι δολοφόνοι].

Ο παρατηρητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, Makarim Wibisono, επέκρινε επίσης αυτό που αποκάλεσε «τις στοχευμένες δολοφονίες» του Ισραήλ, σε πρόσφατη ομιλία του ενώπιον του Συμβουλίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη περασμένη Δευτέρα.
Ο Wibisono δήλωσε επίσης ότι, αν και οι ατομικές πράξεις βίας - εκ μέρους των Παλαιστινίων και Ισραηλινών - ήταν απαράδεκτες, η πρόσφατη βία ήταν «το αποτέλεσμα μιας προϋπάρχουσας κατάστασης». Οι σημερινές εντάσεις έχουν αυξηθεί στα πλαίσια μιας κατάστασης παράνομων οικισμών στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, του αποκλεισμού της Γάζας, και της πλήρους ατιμωρησίας», είπε.
Οι Παλαιστίνιοι, στο παρελθόν, εξέφρασαν πάντα και a fortiori έντονη δυσπιστία για τις ισραηλινές διερευνήσεις για τις παραβιάσεις που διαπράχθηκαν στα κατεχόμενα εδάφη, και η Διεθνής Αμνηστία το περασμένο καλοκαίρι, δήλωσε ότι το ισραηλινό συστήματος στρατιωτικής έρευνας δεν σέβεται τα κριτήρια για αποτελεσματικές διερευνήσεις.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 29.3.2016




37 σχόλια:

  1. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα, αλλά πιο σύντομα. Δεν θα περίμενα τόση ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρείς δείγμα ανδρείας το σχόλιο σου; για να καταλάβω το νόημα.

      Διαγραφή
  2. Άλλο πράγμα ο στρατός και άλλο η αστυνομία μην τα μπερδεύουμε. Έχουν διαφορετική αποστολή και εκπαίδευση.

    Πάντως και εγώ το ίδιο με αυτό που έκανε ο στρατιώτης θα έκανα, ίσως λίγο ποιο σύντομα όπως γράφει ο Τρίτωνας παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Άλλο πράγμα ο στρατός και άλλο η αστυνομία μην τα μπερδεύουμε. Έχουν διαφορετική αποστολή και εκπαίδευση.<
      Νομίζω ότι η ανάρτηση και το βίντεο είναι ξεκάθαρα, απορώ γιατί αισθάνεσαι την ανάγκη να αναφέρεις την αστυνομία.

      Μπορείς όμως να αιτιολογήσεις το σκεφτικό σου για να δικαιολογήσεις την ενδεχομένη πράξη σου;

      Διαγραφή
    2. Τέσσερα πράγματα με έκαναν να αναφερθώ στην αστυνομία:
      1) Η τοποθέτηση της διεθνούς Αμνηστίας που παραβλέποντας την επιθετική στάση του αποβιώσαντος ζητά στην ουσία πάγωμα της καταστολής μετά το πρώτο επεισόδιο έχοντας υπόψη αστυνομικά μέτρα (εάν μπορούσαν οι αστυνομικοί να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της συγκεκριμμένης αποστολής οι Ισραηλινοί θα είχαν αστυνομικούς στο σημείο),

      2) η στρατιωτική εκπαίδευση που αφορά στρατιωτική περίπολο με τραυματία αντίπαλο σε μη ελεγχόμενο εχθρικό περιβάλλον(ρώτα τον Σάββα τι λένε οι εκπαιδευτές),

      3) Το βεβαρυμένο ιστορικό των πολεμικών γεγονότων μεταξύ των αντιμαχομένων με τις εκατέρωθεν αγριότητες. Γιατί και οι Παλαιστίνιοι κάνουν αγριότητες όταν τους "παίρνει". Και εδώ ο στρατιώτης ήταν σε θέση ισχύος.

      4) Η μεροληψία της Διεθνούς Αμνηστίας που για τις αγριότητες που διέπραξαν οι Ουκρανοί κατά των Ρωσσόφωνων δεν βρήκε να πει ούτε λέξη.

      Διαγραφή
    3. Μπράβο! Όλ' αυτά τα φαιδρά για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα!
      Από τι γνωρίζω, η Χεβρώνα δεν διαθέτει ισραηλινό αστυνομικό τμήμα (καθώς είναι εκτός ισραηλινής επικράτειας) και προφανώς ο ισραηλινός στρατός κατοχής δεν ειδοποίησε το αρμόδιο τοπικό αστυνομικό τμήμα της Π.Α.

      Χαριστική βολή του έριξε, καθώς έχουν εντολή να σκοτώσουν κάθε Παλαιστίνιο που τους επιτίθεται –για να μη μιλήσει και έτσι δεν μπορεί να υπερασπιστεί, (και μετά θα κατεδαφίσουν το σπίτι του).

      Θυμίζει βέβαια τη συμπεριφορά των Τουρκαλάδων το 1974 στη Κύπρο.

      Φαίνεται ότι επειδή υπήρξε καθυστέρηση, κάποιος εκτέλεσε τη διαταγή η την υπενθύμισε στο στράτευμα.

      Διαγραφή
    4. Βλέποντας το βίντεο, νομίζω πως έχεις δίκιο πως μπορεί να υπήρξε διαταγή.
      Αυτό το κάνει ακόμα πιο αποκρουστικό απο μια εν θερμώ πράξη...

      Διαγραφή
    5. Οι Εβραιοι ειναι δειλοι,χτυπανε μονο οταν ειναι δυνατοι.
      Επισης μια κοινη πρακτικη των στρατιωτων της σιωνιστικης οντοτητας στα εδαφη που κατεχουν παρανομως ειναι να απαγαγουν τους γονεις και να αφηνουν τα παιδια ορφανα.
      Κυριολεκτικα τους συλλαμβανουν τους φορτωνουν σε κλουβες και διωχνουν τα παιδια μακρια απ'τα αυτοκινητα με τη βια.

      Διαγραφή
    6. Για ανεφερε μας ρε r+w τα ''εγκληματα'' των Ουκρανων στους ρωσοφωνους.Μοσκαλ θα λες απο δω και περα - ρωσοφωνοι ειναι και οι Ουκρανοι.
      Γιατι εγω κατι ψευτο-στολες μουλτικαμ αντιγραφα του Αζοβ εβλεπα και Ρωσους να σταυρωνουν αιχμαλωτους για να κανουν προβοκατσιες.

      Διαγραφή
    7. @ Κριστιάν,
      το να κάνουμε κριτική από εδώ είναι άκαιρο. Την γνώμη μου είπα. Να συνυπολογίσεις, εκτός από την θέση μου με νούμερο 2 (ρώτα και τον Σάββα) και το φορτισμένο περιβάλλον εκείνη την στιγμή. Επίσης ότι φρικαλεότητες κάνουν οι του ISIS αντίστοιχες έχουν κάνει και οι Παλαιστίνιοι. Δεν είναι τα αθώα παιδάκια. Εγώ θα το έλεγα εξουδετέρωση αντιπάλου πάντως αυτό που έγινε στο βίντεο.

      Διαγραφή
    8. @ r+w
      Πραγματικά δεν ξέρω γιατί με προκαλείς, ας είναι όμως.
      Οποίος πυροβόλησε τον τραυματία Παλαιστίνιο, με τις συνθήκες που εμφανίζονται στο βιντεάκι, διέπραξε έγκλημα πολέμου και δεν τον καλύπτει καμία στρατιωτική εκπαίδευση.
      Πως μπορεί ένας άνθρωπος (θα έλεγα νεαρός, αλλά δεν γνωρίζουμε τον δολοφόνο) ντυμένος με χακί και φορτωμένος, σαν τουρκική φρεγάτα, με δεκάδες φονικά μπιρλιμπίκια, αυτός ο ξένος εισβολέας σε αυτό το τόπο όπου δεν τον κάλεσαν οι ντόπιοι, να φονέψει στο δρόμο μέρα μεσημέρι έναν νεαρό άνδρα άοπλο, ακίνδυνο, ακίνητο, βαρεία τραυματισμένο –όποιο αδίκημα και να έχει πράξει, μπορεί να ήταν απλώς ύποπτο, «δήθεν μαχαίρωμα» αναφέρει το άρθρο- ο οποίος βρίσκεται στον τόπο και πατρίδα του;
      Προσωπικά δεν θα το έκανα ποτέ, και ας με πέρναγαν από στρατοδικείο.

      Τούτα λεχθέντα, δεν άσκησα κριτική για το συμβάν αλλά στην δική σου -κατά τα άλλα- σεβαστή γνώμη, όπου εν ψυχρώ μας δηλώνεις ότι θα τον σκότωνες πιο νωρίς, παρότι ο κανόνας που σου έχει διδάξει ο Καλεντερίδης -ή συνάδελφος του- λέει ότι στρατιώτης δεν επιτρέπεται να πυροβολεί άνθρωπο που δεν τον απειλεί, ιδίως σε ακίνδυνες συνθήκες. Ούτε να εκδικηθεί (δήθεν).

      Τη γαρνιτούρα που βάζεις κάθε φορά για να δικαιολογήσεις το φόνο σου δεν με συγκινεί, δεν αποτελεί άλλοθι.

      Ένα σχόλιο ακόμη.

      Όλο και περισσότερο αναφέρονται περιστατικά αυτοκτονιών –η αποπειρών- η ψυχολογικών προβλημάτων γύρω από τη Τσαχάλ, όπως και με τους Αμερικανούς στρατιώτες που γύριζαν από τους πολέμους τους σε ξένα εδάφη.
      Αναρωτιέμαι αν ο ψυχρός δολοφόνος κοιμάται ήσυχα τις νύκτες και αν θα μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του ομαλά.

      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
    9. Τα κράτη Κριστιάν υπερασπίζονται τα συμφέροντα τους και δεν μετράνε τις ζωές με τον τρόπο που τις μετράμε εμείς.

      Και η Ευρώπη γι δεκαετίες τώρα κοιμάται στα πούπουλα. Σύντομα θα ξυπνήσει σε εφιάλτη.

      Διαγραφή
    10. Γνωστά αυτά και συμφωνώ, αλλά δεν έχει σχέση με τη συζήτηση μας.

      Διαγραφή
  3. Σοκαριστικό.

    Ο πρώτος τραυματίας που φεύγει προς το νοσοκομείο είναι ο ισραηλινός στρατιώτης. Κι εγώ πιθανότατα το ίδιο θα έκανα.

    Και μετά ξεχύνεται το μίσος και η εκδίκηση.

    Εύχομαι να μην βρεθώ ποτέ σε παρόμοια κατάσταση ώστε να ανακαλύψω στην πράξη αν θα έκανα το ίδιο αποτρόπαιο πράγμα...

    Επίσης εύχομαι να βρούν οι δύο λαοί ένα τρόπο να συμβιώσουν χωρίς να χύνεται αίμα νέων ανθρώπων γιατί δεν τους αξίζει να ζούν έτσι.
    Και να πω πως επιπλέον αν και καταλαβαίνω ως ένα βαθμό τους Ισραηλίτες (βάζοντας τον εαυτό μου στη θέση τους), ωστόσο, αν είναι να γίνει κάποιο βήμα προς το τέλος αυτού του θανατικού, είναι αυτοί που πρέπει να το κάνουν - ως ισχυρότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν οι Ισραηλινοί φύγουν από την κατεχόμενη Παλαιστήνη και επιστρέψουν στο σπίτι τους και στις πατρίδες τους.Επίσης έχουν και δική τους αυτόνομη δημοκρατία στη Ρωσία.Αν θέλουν μπορούν να πάνε εκεί.Η όπως είχε πει και ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ μπορούν οι ελεύθεροι λαοί να τους φτιάξουν μία πατρίδα στην Αλάσκα.

      Διαγραφή
    2. Επίσης η αρχή μπορεί να γίνει αν οι Άραβες και το Ιραν αποδεχτούν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει ε;

      Καλό είναι να προσπαθούμε να φανταστούμε πως σκέφτονται και οι δύο πλευρές (αν και δεν είναι εύκολο).

      Τέλος πάντων... Δεν νομίζω πως μπορώ να σε πείσω..

      Διαγραφή
  4. Αυτό το κράτος έχει πυρηνικά και μετά κινδυνεύεται από τους μουλάδες.Το ξέρετε κύριοι δυτικόφρονες ότι η Αθήνα είναι σημαδεμένη με πυραύλους Ιεριχώβ 3 με πυρηνικές κεφαλές ? Ίσως το ξέρετε για αυτό και κάνετε τους συμμάχους στους σιωνιστές.Δε σας παίρνει και αλλιώς.Πάντως ο τρενάκιας υπουργός Καημένος θεωρεί απειλή τα πυρηνικά της μεγάλης Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.Ο Θεός μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Η Αθήνα είναι σημαδεμένη με πυραύλους Ιεριχώβ";
      Τι έγινε, μας κατούρησε κανείς με πυραύλους Ιεριχώβ; Κάνεις βόλτα στην Αθήνα και βλέπεις πυραύλους - σημάδια Ιεριχώβ; Πλάκα κάνω, θα μπορούσαν να σου ζητήσω αποδείξεις, ντοκουμέντα ή κάτι αλλα γέλασα τόσο πολύ που καλύτερα να μείνουμε στην πλάκα. :D

      Διαγραφή
    2. Εφόσον προσφάτως το Ισραήλ φέρεται (σύμφωνα με βίντεο) να χρησιμοποίησε - ή να παραχώρησε στη Σ. Αραβία - πυρηνικό όπλο εναντίον της Υεμένης, όλα είναι πιθανά. Αν οι ισχυρισμοί ισχύουν, τότε το Ισραήλ εν έτει 2015 γίνεται η δέυτερη χώρα (μετά τις ΗΠΑ σε Χιροσίμα & Ναγκασάκι) που εξαπολύει πυρηνικό σε πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες.

      Για περισσότερα, κλικ στο http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/05/blog-post_159.html του παρόντος ιστολογίου

      Διαγραφή
  5. Το β μπήκε εκ παραδρομής . Πατήστε στο γκουγκλ missiles Jericho 3 να δείτε την εμβέλεια . Όλη την Ευρώπη πιάνουν.μονη αντίσταση για την ασφάλεια μας η Ρωσία , το Ιράν και η Συρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά. Θα μας ρίξει πυρηνικά το Ισραήλ επειδή δεν μας χωνεύει και μετά για λόγους αγάπης και συμπαράστασης θα ρίξει στο Ισραήλ πυρηνικά η Ρωσία, το Ιράν και ο Άσαντ.

      Τι ακριβώς παίρνεις; Θέλω κι εγώ.

      Διαγραφή
  6. Κύριε Νίκο δείτε και αυτό με προσοχή μη φοβηθείτε.
    https://www.youtube.com/watch?v=wNA--tmYe04
    Μη φοβάστε σας προστατεύει ο Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα ησύχασα. Ως γνωστόν ο Πούτιν όχι μόνο κοιμάται με μια Ελληνική σημαία κάτω απο το μαξιλάρι του αλλα και το σωβρακάκι του έχει Ελληνική σημαία.. Τέτοια αγάπη μας έχει.

      Διαγραφή
    2. Προσωπικά θεωρώ απαραίτητο να αποκτήσει και η Ελλάδα πυρηνικά όπλα αλλά και πυρηνικά εργοστάσια.Είναι η πιο οικολογική μορφή ηλεκτρικής ενέργειας που μπορούμε να επιλέξουμε.

      Διαγραφή
  7. ο Αυτόνομος Προλετάριος θεωρεί τους Ισραηλίτες (ή και όλους τους εβραίους) δειλούς και τους Ρώσους σφάχτες αγνών ουκρανών που είναι και ρωσόφωνοι μάλιστα. Ο Όλα για όλα πιστεύει πως οι εβραίοι είναι σατανικοί, σκοπεύουν να μπουμπουνίσουν τον πλανήτη και πρέπει να εξαφανιστούν απο την μέση ανατολή (και απο τον πλανήτη αν είναι δυνατόν), οι Παλαιστίνιοι είναι παναγίτσες και ο Πούτιν, το Ιραν και ο Άσαντ είναι οι φύλακες άγγελοι του Ελληνισμού. Ο Τρίτων πάλι πιστεύει οτι το κράτος του Ισραήλ δεν είναι αρκετά αποφασιστικό στο να σκοτώνει Παλαιστίνιους, πρέπει να το κάνει πιο πατ κιούτ... Και αν είναι δυνατόν να φάει και όλους τους μουσουλμάνους της ευρύτερης περιοχής υποθέτω.

    Σάββα, με τέτοια σχόλια, οι λίγοι αγνοί πατριώτες που ανησυχούν γι αυτό το έθνος, αυτοί οι λίγοι έχουν απομείνει μετά την επέλαση του Κωστοπούλιου life style και ψάχνουν κάποιο χώρο να ενημερώνονται θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Και θα μείνουν να ασχολούνται με το μέλλον αυτού του έθνους μόνο οι τρελοί, οι ημίτρελοι και οι πονηροί.. :-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ παντογνωστη,να μην αναφερεσαι σε ισραηλιτες - αλλα σε ισραηλινους.Εβραιους εποικους στη γη της Παλαιστινης.
      Μπλεκεις τους ορους σκοπιμως.Υποτιμας και τη νοημοσυνη μας.
      Κλεισε ενα ταξιδακι στο Κιεβο να δεις ποια γλωσσα μιλιεται πιο πολυ και ελα παλι μετα να μας πεις τα δικα σου.

      Διαγραφή
    2. Αποδεδειγμένα Ιράν,Συρία,Ρωσία είναι οι φύλακες άγγελοι του Ελληνισμού στη Μέση Ανατολή.Βάζω και την Αίγυπτο που φυλά το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.Αν δεν ήσαν αυτοί οι ελληνορθόδοξοι κάτοικοι της Μ.Ανατολής θα είχαν εξοντωθεί.Δυστυχώς το "πατριωτικό" ελλαδικό κράτος πιστό στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ δεν κάνει τίποτα για αυτούς.Ίσως θέλει και να εξαφανιστούν.
      Το Ισραήλ δεν είδα να βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές όταν έκαιγαν εκκλησίες.Είδα όμως τη Ρωσία,τον Άσσαντ και τη Χεζμπολλάχ.
      Δε θέλω να εξαφανιστούν οι Εβραίοι και δε τους ταυτίζω με το Ισραήλ.Δεν με ενδιαφέρει το θέμα του που θα έχουν κράτος.Δεν με απασχολεί καθόλου.Το θεωρώ δευτερεύον.Εφόσον δεν τους ταυτίζω με το Ισράηλ το επιχείρημα ότι υποστήριξα ότι είναι σατανικοί καταρρέει αγαπητέ.

      Διαγραφή
    3. Υγ : Επίσης αν τα σχόλια μου δεν συμφέρουν το μπλογκ ή την Ελλάδα δέχομαι και τη λογοκρισία μετά λόγου γνώσεως.Δεν το γράφω για πλάκα.
      Άλλωστε θεωρώ ότι ορισμένες αξίες βρίσκονται υπεράνω της δημοκρατίας.Ειδικώς όταν η ελευθερία της γνώμης δεν συνοδεύεται από υπογραφή όπως συμβαίνει στα σχόλια.

      Διαγραφή
    4. @ Όλα για όλα
      Πράγματι, εκτός από λίγες περιπτώσεις, όπως ο καθ. Ήφαιστος που το σημειώνει σε κάθε σχόλιο του, μόνο οι διαχειριστές είναι επόνυμοι.

      Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις κ' εσύ, γαλλικά λέμε «Charité bien ordonnée commence par soi-même», το καλό το παράγδειγμα ξεκινά από τον εαυτο μας.

      Διαγραφή
  8. αφου υπαρχουν ακομα ανθρωποι που πιστευουν οτι υπαρχουν καλοι εβραιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλοί-κακοί, ο χαρακτηρισμός είναι έτσι κ’ αλλιώς υποκειμενικός.
      Πάντως η ίδια η ύπαρξη του βίντεο δείχνει ότι υπάρχουν διαφορετικοί Ισραηλινοί/ Εβραίοι.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς. Το βίντεο το έβγαλαν στην δημοσιότητα κάποιοι άλλοι Εβραίοι, φαντάζομαι βάζοντας και τον εαυτό τους σε κίνδυνο αντεκδίκησης από τους φανατικούς που δυστυχώς μοιάζει να έχουν το πάνω χέρι στο Ισραήλ..

      Το χειρότερο είναι πως η ατιμωρησία κάνει τους φανατικούς να κατρακυλάνε όλο και περισσότερο στην άβυσσο γιατί απο ψυχοσύνθεση δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ούτε η λέξη "μέτρο" ούτε η λέξη "όριο".

      Διαγραφή
  9. Όσοι βλακωδώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η πράξη είναι στυγνή δολοφονία και έγκλημα και συνεχίζετε να επιμένετε σε γελοιότητες, τύπου "έτσι έπρεπε να κάνει", "το ίδιο θα έκανα"..., θυμηθείτε τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού το 1996 στην Κύπρο από τον δολοφόνο Τούρκο Αξιωματικό, πάνω στον ιστό της σημαίας. Και σκεφθείτε ότι με όσα λέτε νομιμοποιείτε εκείνη τη δολοφονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για παρόμοια εν ψυχρώ άνανδρη αδικαιολόγητη δολοφονία.

      Διαγραφή
    2. Είπα εγώ ότι δεν είναι δολοφονία; EΊΝΑΙ. Είπα να μην τιμωρηθεί ο φαντάρος; Να τιμωρηθεί. Αυτό που έίπα και το ξαναλέω και με άλλα λόγια είναι ότι αν εγώ ήμουν στη θέση του φαντάρου θα τον πυροβολούσα με σκοπό να τον σκοτώσω και όχι να τον τραυματίσω. Αν κατά λάθος τον τραυμάτιζα, δεν θα σταματούσα και δεν θα περίμενα αλλά θα συνέχιζα να τον πυροβολώ μέχρι τέλους.Δεν θα άφηνα τραυματίες σε καμία περίπτωση. Δεν δικαιολογώ κανέναν, και δεν ζητάω ούτε και με ενδιαφέρει κάποιος να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει μαζί μου. Καταγράφω την άποψη μου. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  10. (α) Περι βίντεο.

    Δεν υπήρχε καμία απειλή, δεν υπήρχε καν φόβος και ένταση ==> έγκλημα. Επι πλέον ο ισραηλινός στρατιώτης που τραυματίστηκε, προφανώς τραυματίστηκε ελαφρά, οπότε δεν καταλαβαίνω κάν να υπήρξε τρομερή συναισθηματική φόρτιση ==> έγκλημα εν ψυχρώ. Αν μάλιστα υπήρξε και διαταγή όπως φαίνεται είναι 10 φορές έγκλημα. Επειδή "τέτοια γίνονται" δεν σημαίνει πως δεν ήταν έγκλημα. Μιλάμε για τακτικό στρατό, όχι για ρεμπέτ ασκέρ.. Τελεία και παύλα.

    (β) Περι Σχολίων

    Σχόλια σαν αυτό του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Τ που πιστεύει πως ΟΛΟΙ οι Εβραίοι είναι κακοί ή άλλων που πιστεύουν πως ΟΛΟΙ οι μουσουλμάνοι είναι κακοί ή που πιστεύουν πως ΟΠΟΙΟΣ δεν συμφωνεί μαζί τους είναι προδότης (και προφανώς πρέπει να του πάρουν το σκάλπ) δεν αξίζουν σε αυτό το πολύ καλό πατριωτικό χώρο. Κρίμα... Πολύ κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ...ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΙΚΑ...Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΔΡΑΣΤΗΣ..[ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΟΛΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ]...ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ..ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΝΤΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ...ΑΠΟ ΨΗΧΡΗ..ΑΠΟΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ..[ΕΚΑΝΑ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ Ν.Α.Τ.Ο]..Ο ΙΣΡΑΙΛΗΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ Η Ο ΝΤΟΠΙΟΣ ΔΟΙΗΚΗΤΗΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΔΥΟ ΠΟΛΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ Α]...ΣΚΩΤΟΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΜΕΝΟ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΕ ΣΕ ΚΑΜΕΡΑ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ...ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕΙΩΝΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΙΧΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΙΛ...ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΡΟΚΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΗΘΗΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ..Β]ΕΑΝ ΕΠΙΖΟΥΣΕ Ο ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΠΟΥΣΑΝ ΠΟΛΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ..ΤΕΛΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΛΙΨΗ ΣΩΣΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΣΗΣ..ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ..ΤΕΛΟΣ..Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΑΥΤΟΣ Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ..ΕΒΛΑΨΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ..ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΒΑΖΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.