26/3/16

Έξι drones «σαπίζουν» στις αποθήκες της ΕΛΑΣ

Αποκτήθηκαν έναντι 3.000.000 ευρώ από ισραηλινή εταιρεία, αλλά... έμειναν στις δοκιμαστικές πτήσεις - Γιατί το υπουργείο λέει, επισήμως, ότι δεν μπορούν να απογειωθούν 
Στις αποθήκες της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων στο Μαρκόπουλο σαπίζουν τα έξι μη επανδρωμένα αεροπλάνα που προμηθεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για περιπολίες στη φύλαξη χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες και σε περιπτώσεις καταδιώξεων και μεγάλων επιχειρήσεων. 
Τα υπερσύγχρονα drones, όπως ονομάζονται στη γλώσσα των ειδικών, αποκτήθηκαν από ισραηλινή εταιρεία το περασμένο καλοκαίρι, όμως παραμένουν καθηλωμένα στα αζήτητα των σκοτεινών αποθηκών, με κίνδυνο να καταστραφούν, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την αξιοποίησή τους.
Επίσημα, το υπουργείο λέει ότι δεν μπορούν να απογειωθούν, γιατί δεν υπάρχει κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας και πρέπει να αλλάξει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 
Για τη συνέχεια Protothema

4 σχόλια:

  1. Κάτι τέτοια διαβάζω και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι...

    Και φυσικά δεν υπάρχει ούτε ένας υπεύθυνος, είτε που δεν φτιάχνεται κανονιστικό πλαίσιο, είτε που αγοράστηκαν (αν αρνούνται να φτιάξουν το κανονιστικό πλαίσιο....)

    Και κάποιοι απο τους γνωστούς ήρωες που τρέχουν αυτό το δημόσιο θα ακούνε τα γνωστά "θα φάς το κεφάλι σου"..

    Και ακόμα χειρότερα, αφού το σύστημα είναι ακλόνητο και δεμένο με τις άγκυρες του Τιτανικού, κανείς επίσης δεν είναι υπεύθυνος που δεν τα πουλάνε, διότι θα τους κατηγορήσουν για ξεπούλημα, άσε που πρέπει να τραφούν και οι ποντικοί στις αποθήκες ώστε τα α/φοι να καταντήσουν σαν τα περίφημα αεροπλάνα της ολυμπιακής...

    Βαθύς αναστεναγμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται ότι τα πάντα στην Ελλάδα γίνονται όχι βάσει σχεδιασμού, αλλά για τις προμήθεις και μόνο νόμιμες ή παράνομες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εγκεφαλος που τα ενεκρινε και τα αγορασε που ειναι? Μηπος την ωρα που μηλαμε αγοραζει" αλλα ακαταληλα? Εφοσον δεν ηπηρχε η σχετικη νομοθεσια γιατι καποιος τα πληρωνει? Η μηπος οι φιλοι μας του ισραηλ εχουν μεγαλο δοντι? Δεν περιμενω απαντηση ειναι ολα γνωστα.Παρολα αυτα ομως βλεπω οτι ειμαστε πολλυ κοντα στην αντιδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είχανε μπουλμέδες - σαν τα Zubr (Αερόστρωμνα αποβατικά) - θα τα στέλναμε να κάνουν ασκήσεις «ξεμουδιάσματος» κάπου... στα Ιόνια Νησιά μας!

    Έξι drones «σαπίζουν» και οι... ladrones (*) «αυγατίζουν» τις μίζες τους σε κάποια... offshore!!!

    (*) κλέφτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.