5/4/16

«Ζήτω η Ελλάς!» από τον Ομπάμα – Ο 30ός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο

Ελληνικό αέρα και χρώμα πήρε για λίγες ώρες ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα, κατά τον 30ό εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στην καρδιά της Ουάσινγκτον, ενώ για ακόμα μία φορά ακούστηκε από τα χείλη ξένου ηγέτη η φράση «Ζήτω η Ελλάς!». Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και διακεκριμένων μελών της ομογένειας, ο Μπαράκ Ομπάμα καλωσόρισε τους προσκεκλημένους του λέγοντας στα ελληνικά «Λευκός Οίκος».  
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει ένα κείμενο του Ίωνα Δραγούμη με τίτλο Η μικρή πατρίδα γραμμένο πριν 110 χρόνια, συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο "10 άρθρα του στο <>", ότι πρέπει για τους ομογενείς αλλά περισσότερο για αυτούς που νομίζουν ότι το αλλού είναι καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μά'ϊστα! Και? Χαριεντίζονται οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ πολίτες, Ελληνικής καταγωγής νι-οστής γενιάς, οτι τΙ? Οτι ο Προεδρος είπε "lefkos ikos" και "zito i hellas"? E, και? Ουρλιάζουν από εθνική ανάταση τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ και ο Ομπαμας τους δουλευει ψιλό γαζί... Μιλάμε για τον πρόεδρο ΗΠΑ έτσι? ΑΥΤΟΝ που (δεν μπορεί να μην είχε εμπλοκή) κρίνει τις τύχες του κόσμου και εχει κάνει την ανατολική μεσόγειο και την μέση ανατολή μπαχαλο. Αυτόν χειροκροτάνε ε?

    "Αμερικανάκια" κανονικά, που αυνανίζονται κανονικά νομίζοντας πως με κλανιές και Αμερικανο-ατάκες και αστειάκια, θα ωφεληθεί η Ελλάδα. Σας έχω νέα! Και ένας παπαγάλος μπορεί να πει "lefkos ikos" και "zito i hellas" για να φάει λίγο (εκλογικό) καναβούρι - δεν σημαίνει κιόλας οτι αντιλαμβάνεται το νόημα των λέξεων ή οτι θα αλλάξει ο κόσμος με μια φραση. "Αμερικανάκια" vι-οστής γεμιάς, αϊντε κάντε καμια παρέλαση με περικεφαλαίες και δόρατα - για τέτοια είστε μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.