21/4/16

Όταν ο Πολάκης επιτέθηκε σε ομιλία του Σεβαστιανού για την Βόρειο Ήπειρο

Πολάκης: «Να τσακιστούν να φύγουν, γιατί αλλιώς θα τους πετάξουν με τις κλοτσιές»

Τον Απρίλιο του 1989, θα γινόταν η ομιλία του Μητροπολίτη Σεβαστιανού με τίτλο "Βόρειος 'Ηπειρος: ένα άλλο απαρτχάιντ" στο αμφιθέατρο της Ιατρικής (Αθηνών) στο Γουδί. Μεγάλα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή του "Πανεπιστημιακού Ασύλου". Διακόσιοι πενήντα Κνίτες, αριστεριστές, μέλη της "Οργάνωσης Σοσιαλιστική Επανάσταση" (ΟΣΕ) απαγόρευσαν την εκδήλωση εφόσον δεν ήταν συμβατή με τις δικές τους ιδεοληψίες. Με κλόμπς, κράνη και λοστούς επιτέθηκαν ενάντια στους 1.000 περίπου φοιτητές που είχαν πάει να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Τα συνθήματα των "δημοκρατικών" νοσταλγών των gulag ήταν:
«Θάνατος στους εθνικιστές»
«Τα αλβανικά σύνορα θα φτάσουν στη Λαμία»,
«Σεβαστιανέ φασίστα»

Για τη συνέχεια Himara.gr

10 σχόλια:

  1. Ο Πολάκης είναι ένας λακαμάς που θέλει ξύλο, πολύ ξύλο, αλλά στο δημοσίευμα αναφέρεται κάποιος Τ.Πολάκης. Αυτός που θέλει ξύλο, ο Αναπληρωτής, ονομάζεται Παύλος. Πρόβλημα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θέλει ξύλο φίλε μου.
      Να εξαφανιστεί στην λήθη θέλει. Αυτό θέλει.

      Ξεβρακωθήκανε πια και αυτοί ιδεολογικά ακριβώς όπως ξεβρακώθηκε και ο φασισμός που μας στοίχισε την μισή Κύπρο. Δεν υπάρχει λόγος για διχαστικές πρακτικές λοιπόν. Δεν ασχολείσαι μαζί τους, δεν υπάρχουν.

      Το ζητούμενο είναι να χτίσουμε ξανά τον πατριωτισμό μας πάνω σε υγιείς βάσεις. Περιμένω με ανυπομονησία το νέο βιβλίο του Σάββα, να το διαβάσω και να αρχίσω να το δίνω και σαν δώρο σε διάφορους.

      Διαγραφή
    2. To βιογραφικό του Πολάκη γράφει:
      - Ο Παύλος Πολάκης σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών
      - Διετέλεσε μέλος ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής «Γρ. Λαμπράκης»
      - Αρχικά, εντάχθηκε στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, από την οποία αποχώρησε το 1989 ύστερα από την συμμετοχή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στην κυβέρνηση Τζαννή Τζαννετάκη (Ιούλιος 1989)

      Θεωρώ λοιπόν πως η εφημερίδα έκανε λάθος με το αρχικό Τ.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Φίλε Andpik,

    Εσύ τα γράφεις, αλλά δυστυχώς "πίπτουν σε ώτα μη ακουόντων".

    Κρίνω από τα τελευταία αποτελέσματα των Ελληνικών εκλογών με τα οποία βρέθηκαν να κυβερνούν πλούσιοι άνθρωποι με διαστροφικές τάσεις, δήθεν κομουνιστές αλλά στην πραγματικότητα αναρχικοί και διεστραμμένοι, που μέσα σε 17 μήνες ξετίναξαν την οικονομία της χώρας και την διέλυσαν!

    Ποιός μπορούσε να φανταστεί ότι στα χρόνια που μεσολάβησαν από το 1974 έως σήμερα, το Σύνταγμα και οι Νόμοι του κράτους επρόκειτο να καταπατηθούν και να καταλυθούν κατά τέτοιο ακαραίο και θλιβερό τρόπο!

    Έλεγε ο θανών Κωνσταντίνος Καραμανλής, αυτός των βραχωδών οικοπέδων της Φιλοθέης και τόσων άλλων, του συμβιβασμού με το ΚΚΕ προκειμένου ποτέ να μην υπάρχει ο φόβος πως θα επανέλθει η Βασιλευομένη Δημοκρατία, καθώς με αυτό το καθεστώς απεκλείετο η ύπαρξη του ΚΚΕ ως κοινοβουλευτικού κόμματος, αυτόν του οποίου η ευτυχεστέρα ημέρα της ζωής του ήταν τότε που υπέγραψε τις εθνοκτόνες Συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου με τις οποίες απεκλείετο δια παντός η Ένωσή της με την Ελλάδα, με την Ελλάδα που βρισκόταν το 1974 πολύ μακριά ..., όπως και της προδοσίας στον μόνο πραγματικό αντιστασιακό, τον Κωνσταντίνο, τον οποίο τότε στο Δημοψήφισμα ξεγέλασε και τον άφησε εκτός Ελλάδος μην τυχόν και επικρατήσει το ψήφισμα υπέρ της Βσιλευομένης Δημοκρατίας, έλεγε λοιπόν πως απέλυσε από το Δημόσιο 100.000 οπαδούς της χούντας αλλά στην πραγματικότητα πολλούς από αυτούς που ήσαν Έλληνες πατριώτες οι οποίοι συντάχθηκαν με αυτό που νόμισαν εκείνη την εποχή σωστό για την Πατρίδα!

    Όσο για τον Πολάκη και τους ομοίους του , ας τους χαίρονται οι ψηφοφόροι οι οποίοι στην κατ' εξοχήν συντηρητική εκλογική περιφέρεια των Αθηνών, την Α΄Αθηνών, έβγαλαν πρώτη βουλευτή την Ζωή Κωνσταντοπούλου .....την θυγατέρα του Νίκου Κωνσταντόπουλου!!!

    Όμως εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τι φταίμε για να καταστρεφόμαστε, να τραβάμε τέτοια μαρτύρια και να υφιστάμεθα τέτοιες λοιδωρίες και ταπεινώσεις από τους έσχατους των γειτόνων μας?

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας ακόμη αγωνιστής δικαιώθηκε της δημοκρατίας δικαιώθηκε...

    Τέλοσπάντων, να σημειώσουμε για την ιστορία ότι, το περιστατικό δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά συστηματικά είχαμε επεισόδια κάθε φορά που κατέβαινε ο Ήρωας και Άγιος Σεβαστιανός για τέτοιες εκδηλώσεις στην Αθήνα (βλέπε Χημείο και αλλού).

    (για τον πρώτο χαρακτηρισμό δεν αμφισβητείται - δημόσια η δράση του, για τον δεύτερο, γνωρίζουν όσοι τον γνώρισαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για λόγους δεοντολογίας, να αναφέρουμε ότι η είδηση προωτοδημοσιεύθηκε εδώ:
    http://esvh1914.blogspot.gr/2016/04/1989.html
    όπως φαίνεται και από το υδατογράφημα επάνω στις φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η είδηση πρωτοδημοσιεύθηκε εδώ:
      http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ntokoumento-otan-o-polakhs-uperaspizotan-thn-kommounistikh-albania-kai-epit

      Διαγραφή

  5. ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ... ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ... Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΝΤΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΗΤΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτος ειναι .Ημουν και εγω εκει και δεν μπορει να το αμφισβητησει κανεις αφου ο αδελφος μου ηταν ενας απο τους τραυματιες

      Διαγραφή
    2. Ενας τραμπουκος ετσι ακριβως .Ημουν και εγω εκει και δεν χωραει ιχνος αμφισβητησηςεφοσον αναμεσα στους τραυματιες ηταν και ο αδελφος μου.Απο τυχη δεν τραυματιστηκα και εγω

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.