2/4/16

Σάββας Καλεντερίδης: Η συνεργασία με τους Κούρδους τινάζει στον αέρα τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας

Τις τελευταίες ημέρες η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ έχει επικεντρωθεί και βομβαρδίζει την πόλη Μενμπίτς (Menbic) η οποία βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα νοτίως της Τζαραμπλούζ και μερικές δεκάδες χιλιόμετρα ανατολικά της Αζάζ. Οι δύο πρώτες πόλεις ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, και η Αζάζ από ομάδες ισλαμιστών που υποστηρίζονται κυρίως από το τουρκικό κράτος. Οι τρεις αυτές πόλεις βρίσκονται στον περίφημο διάδρομο των 90 χλμ τον οποίο διεκδικεί η Τουρκία αφενός μεν για να επικοινωνεί με το Χαλέπι και το Ιντλίμπ, που επίσης κατέχεται από ομάδες ισλαμιστών υποστηριζόμενες από την Άγκυρα, και αφετέρου για να παρεμποδίσει την συνένωση των κουρδικών καντονιών Κομπάνι και Αφρίν.
Επίσης, τις τελευταίες ημέρες οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, έχουν διαπιστώσει κινητικότητα και προετοιμασίες των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (YPG), οι οποίες δείχνουν ότι οι Κούρδοι και οι δημοκρατικές δυνάμεις που αποτελούνται από Άραβες και άλλες φυλές προετοιμάζονται να απελευθερώσουν την Μενμπίτζ και την Αζάζ από τους τζιχαντιστές του ΙΚ και παρακλαδιών της Αλ Κάιντα που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

2 σχόλια:

  1. Το Αφριν και το Κομπανι θα ενωθουν συντομα, επειδη ειναι Δικαιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα, επαληθεύεται η καταγεγραμμένη προφητεία του Γέροντα Παίσιου ότι "θα' ρθει η στιγμή που η Τουρκία θα χάσει ακόμη και τους παραδοσιακούς της συμμάχους"*. Έρχεται το τέλος της!

    * Από το βιβλίο του Αγιορείτη ιερομόναχου π. Χριστόδουλου Αγγέλογλου, "ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.