20/4/16

Συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στη σκιά επίσκεψης Νούλαντ

Γιώργος Καυκαλιάς

Νέα συνάντηση, την πρώτη εντός του Απριλίου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, έχουν από τις 18.00 το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.
Στην προηγούμενη συνάντηση στις 28 Μαρτίου οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων είχαν συζητήσει ευρύ φάσμα θεμάτων, εκεί όπου υπήρχαν συναντιλήψεις, για να διαπιστωθεί πώς μπορούν να μετατραπούν σε συγκλίσεις. Σήμερα αναμενόταν να τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα και από τις δύο πλευρές, ώστε να δοθούν διευκρινίσεις και να ξεκαθαρίσουν ορισμένα θέματα. Ωστόσο ο κατάλογος με τα διευκρινιστικά ερωτήματα δεν έχει ολοκληρωθεί και έτσι σήμερα θα συνεχίσουν, με περιουσιακό και διακυβέρνηση.
 
Οι επόμενες συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Απριλίου και τις 9 Μαΐου.
 
Επίσκεψη Νούλαντ στην Κύπρο. 
 
Απόψε αναμένεται η άφιξη στην Κύπρο, της Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ. 
 
Η κα Νούλαντ θα εχει χωριστές συναντήσεις με Αναστασιάδη και Ακιντζί στις οποίες θα ενημερωθεί για τη πορεία των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού και για τα προβλήματα που υπάρχουν. Με τον Μουσταφά Ακιντζί θα συζητήσει επίσης τις πολιτικές διεργασίες των τελευταίων ημερών στα κατεχόμενα, για να διαπιστώσει τι επιπτώσεις ενδεχομένως να υπάρξουν στις διαδικασίες της διαπραγμάτευσης και την εμπλοκή της Τουρκίας. Η Αμερικανίδα ΥΦΕΞ θα έχει συνάντηση και με τον Εσπεν Μπαρθ Εϊντε.
 
Με ανακοίνωση της η Αμερικανική Πρεσβεία, συνεχίζει τη σταθερή υποστήριξη στην υπό κυπριακή καθοδήγηση, διαδικασία, με την αμέριστη συμπαράσταση του ΟΗΕ, για επανένωση του νησιού. Ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, συνεχίζει η ανακοίνωση, η Κύπρος θα είναι ένας φάρος σταθερότητας και ένα μοντέλο συμφιλίωσης σε αυτήν την ασταθή περιοχή.
 
Η Βικτώρια Νούλαντ θα συνοδεύεται από την Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών για τη Νότια Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, Αμάντα Σλόατ.
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.