• 15.04.2013 , 18:22
"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω" αναφέρει στην συγχαρητήρια επιστολή του προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΚΕΑ, Αλ. Τσίπρας. Με την προσφώνηση "αγαπητέ σύντροφε", ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον διάδοχο του Τσάβες, μιλά για μια ιστορική νίκη ενώ δείχνει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στις εκλογικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.
Ολόκληρη η επιστολή:

Αγαπητέ σ. πρόεδρε Νικολάς,
Ο λαός της Βενεζουέλας με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο και διαφανείς διαδικασίες, με την συμμετοχή εκατοντάδων διεθνών παρατηρητών των εκλογών (ανάμεσά τους και δυο έλληνες) αποφάσισε τον αμετάκλητο δημοκρατικό δρόμο των αντι-νεοφιλελευθέρων δομικών αλλαγών στην χώρα σου με στόχο τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

Εκ μέρους όλων των μελών και φίλων της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα σε συγχαίρω για μία δύσκολη αλλά αποφασιστική, ιστορική νίκη του λαού σου.
Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι δημοκρατικές, προοδευτικές, αριστερές αλλά και επαναστατικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις στην χώρα του Μπολίβαρ αλλά και στις άλλες χώρες της περιοχής που αποτίναξαν ξενοκίνητες δικτατορίες στο πρόσφατο παρελθόν και διεφθαρμένα πολιτικά καθεστώτα δεν θα επιλέξουν την ιστορική οπισθοδρόμηση. Όπως λέει ο λαός μας, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Αλέξης Τσίπρας
Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Αντιπρόεδρος της ΚΕΑ