5/4/16

Προσφυγικό - Μεταναστευτικό: Αφού εξαθλίωσαν και κατέστρεψαν την Πατρίδα… Τώρα θυμήθηκαν τι ισχύει…


  • Αφού δουλέμποροι – διακινητές, για πολλά χρόνια έκαναν ετήσιο τζίρο δισεκατομμυρίων ευρώ, που το 2015 ξεπέρασε τα 6 δις. Αφού έστησαν τρία «στρατηγεία», σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη Σμύρνη και 24 «υπο- στρατηγεία» σε λιμάνια των Μικρασιατικών ακτών.
  • Αφού πέρασαν στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβίζοντας εδώ περισσότερους από 50.000.
  • Αφού, με την προστασία του ΝΑΤΟ, κατάφεραν να περιπολούν από κοινού, στο Ελληνικό Αιγαίο, τουρκικά με ελληνικά πολεμικά πλοία.
  • Αφού, αθετήθηκαν ή αγνοήθηκαν «Συμφωνίες», «Πρωτόκολλα» και «Μνημόνια» της Τουρκίας, τόσο με την Ελλάδα (2001, 2002 και 2010 που είχαν γίνει και νόμοι του κράτους Ν. 2926/2001, 3030/2002), όσο και την Ε.Ε (2014).
  • Αφού το 2015 έσπασε κάθε ρεκόρ με την «εισβολή», μέσω Τουρκίας, περισσότερων από 900.000 παράτυπα εισερχομένων πρόσωπων, όταν τα προηγούμενα χρόνια, ετησίως, δεν ξεπερνούσαν τα 90.000.
  • Αφού γέμισε η Ελλάδα από δεκάδες Κέντρα Υποδοχής και Διαχείρισης Προσφύγων και Μεταναστών (Hot spots ).
  • Αφού σχεδόν το 90% των Ελληνικών Κρατικών Υπηρεσιών (Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι, Στρατός, ΕΛ.ΑΣ, Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κλπ), ασχολείται με την αντιμετώπιση του φαινομένου.
  • Αφού διακόπηκε η εύρυθμη λειτουργία του μεγαλυτέρου λιμανιού της χώρας, του Πειραιά και αυτών της Χίου και Μυτιλήνης.
  • Αφού διακόπηκε η σιδηροδρομική σύνδεση με την Ευρώπη εξαιτίας της Ειδομένης.
  • Αφού το 2015 συρρικνώθηκε η τουριστική περίοδος στα περισσότερα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με ακυρώσεις συνεδρίων, διανυκτερεύσεων και προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων.
  • Αφού η παραπαίουσα ελληνική οικονομία συνεχίζει να υφίσταται πλήγματα με τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά για τη μεταφορά, σίτιση, ιματισμό, παροχή υποδομών διαμονής, ειδών υγιεινής κ.ο.κ, των προσφύγων – μεταναστών.
  • Αφού με τους χειρισμούς τους, και στο μεταναστευτικό - προσφυγικό, εξαθλίωσαν μια χώρα …

Τώρα θυμήθηκαν να ενημερώσουν (1604/557978/21-3-2016 Έγγραφο Υπουργείου Εσωτερικών) τους εμπλεκομένους φορείς ότι, πρόσφυγες και μετανάστες, δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελευθέρα, έξω από τα 
Hot spots , ανά την επικράτεια, φεύγοντας όποτε θέλουν, αλλά μόνο όταν διαθέτουν Βεβαίωση αναβολής απομάκρυνσης ή Υπηρεσιακό σημείωμα οικειοθελούς αναχώρησης, τα οποία εκδίδονται από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ
Τώρα θυμήθηκαν να ενημερώσουν (1604/604387/29-3-2016 Έγγραφο Υπουργείου Εσωτερικών / Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ) τους εμπλεκομένους φορείς ότι πρόσφυγες και μετανάστες τελούν υπό καθεστώς περιορισμού της ελευθερίας τουςμέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Νόμο 3907/2011 «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής κ.α » (ΦΕΚ 7Α/26-01-2011) ο οποίος ισχύει εδώ και πέντε χρόνια.
Τώρα θυμήθηκαν ότι η ποινική διαδικασία δεν προβλέπεται μόνο για τους διακινητές- δουλεμπόρους, αλλά και για αυτούς που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας (Ν.1975/1991 «Είσοδος- έξοδος, παραμονή, εργασία, απέλαση αλλοδαπών, διαδικασία αναγνώρισης αλλοδαπών προσφύγων κλπ» όπως ισχύει σήμερα με τις τροποποιήσεις των Ν. 2542/1996, 2713/1999 και 2910/2001).
Τώρα ευελπιστούν και περιμένουν να αρχίσει, από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, η υλοποίηση, της Συμφωνίας Επανεισδοχής Ε.Ε – Τουρκίας, της 18ης Μαρτίου 2016, με τη συμμετοχή της Frontex , για την επαναπροώθηση στην Τουρκία των πρώτων παράνομων μεταναστών, αρχής γινομένης από το λιμάνι της Μυτιλήνης για το Δικελί.
Τώρα;
Το αποτέλεσμα του εγχειρήματος, που ξεκινά τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, θα δείξει, αν θα πούμε «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» ή «ποτέ δεν είναι αργά»
Αλεξανδρούπολη Απρίλιος 2016
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)
Πηγή: Τράπεζα Ιδεών


16 σχόλια:

  1. http://tideon.org/index.php/2012-02-03-08-47-53/2012-02-16-21-03-08/7785-2016-04-04-17-18-42

    καλημέρα κ. Σάββα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού με τους χειρισμούς τους μας απεδειξαν την ανικανοτητα τους, θα προσπαθησουν να ξαναζητησουν ψηφο ...... Οι παπαρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε βεβαιοι οτι έστω και τώρα το θυμηθηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Τουρκία έχει άδεια να κάνει ότι κάνει. Κάποιοι Γερμανοί και Ισραηλινοί μαζί έχουν διαμορφώσει εδώ και χρόνια το πλάνο για την επέκταση της Τουρκικής επιρροής, άσχετα με το εάν επιβιώσει ή όχι ο Ερντογάν, και άσχετα με το εάν θα γίνει το Κουρδιστάν. Όλα δείχνουν ότι ο παρα-Κιτσικισμός για Ομοσπονδία τύπου Οθωμανίας προχωράει, και ότι όλα τα Βαλκάνια και η Ανατολία θα συνεχίσουν προς μια πορεία την οποία σχεδιάζουν Γερμανοί και Ισραηλινοί στρατηγιστές, και την οποία προσκυνούν ως μισθοφόρες και οι ΗΠΑ. Ο Κίσιντζερ είναι κατα βάση Γερμανο-Ισραηλινός, άνθρωπος που δεν έχει Αμερικανικη κουλτούρα, με μια βαθύτατα προβληματική παιδεία και αντίληψη της ιστορίας, την οποία έχει βασίσει στην αντιγραφή και την αναπαραγωγή παλαιών στρατηγικών που κρατούν την ανθρωπότητα όμηρο του πιθηκισμού.

    Η σύγκρουση όλου του μη Ισλαμικού κόσμου με το Ισλάμ είναι η οδός προόδου και ασφάλειας για την ανθρωπότητα. Αυτή είναι η μόνη οδός ζωης για Ελληνισμό και Ισραήλ. Δεν συμφέρει όμως τη Γερμανία η οποία έχει το μέλλον της Μέσης Ανατολής στα χέρια της. Περιθάλποντας τις Ισλαμιστικές μάζες σήμερα, η Γερμανία θα είναι αυτή που αύριο θα εκπαιδεύσει και θα δορίσει τα Ισλαμόπαιδα ως κυβερνήτες της αυριανής Μέσης Ανατολής. Γερμανοί ακαδημαϊκοί και στρατηγιστές είναι αυτοί που συνεχώς από τον 19ο αιώνα τυφλώνουν τον Εβραϊσμό και τον ελέγχουν σε τεράστιο βαθμό, κάνοντάς τον και αυτόν στην ουσία μισθοφόρο τους. Και την Ελλάδα έκαναν αποικία τους για τα περισσότερα από από τα τελευταία 200 έτη.

    Η ένωση της Γερμανίας με το Ισλάμ έχει ξεκινησει από τον 19ο αιώνα και προχωράει πάντα όταν η Γερμανία είναι σε θέση ισχύος. Ο germanoislamismus είναι η σύγχρονη κατάρρα της ανθρωπότητας.

    Οι στρατηγιστές των ΗΠΑ, πλήρως καθοδηγούμενοι από Γερμανία και Ισραήλ, ακολουθούν αντιαμερικανική στην ουσία στρατηγική. Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στην Γερμανία την Ευρώπη προς εκμετάλευση, με αντίτιμο τις τεράστιες νομισματικές τραπεζικές συναλλαγές που στηρίζουν το δολάριο. Παραδίδουν σταδιακά και άλλα μέρη του πλανήτη, έναντι χρηματικής αμοιβής. Αυτό όμως που δείχνουν να μην καταλαβαίνουν είναι ότι στην ουσία, ξεπουλάνε την ίδια την πατρίδα τους.

    Αν δεν ξυπνήσουν οι Αμερικάνοι και συνεχίσουν την πορεία της καταστροφής τους, ας περιμένουμε τα χειρότερα και εμείς.

    Περι του Συριζα, κανείς δεν το περίμενε να βγουν τόσο άχρηστοι. Η κακομουτσουνιά, οι κοιλάρες, το κακό ντύσιμό τους, η αξυρισιά τους, είναι δείγματα της διανοητικής τους κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἡ ἀριστερά, στὸ ἐπίπεδο τῶν ἰδεῶν, πάντα ἦτο προβληματική. Ὁ Μάρξ μέτριος φιλόσοφος ἦταν, ὅμως ἦταν πολὺ καλὸς οἰκονομολόγος.

      Διαγραφή
    2. Αφου δεν τους περιμενες να βγουν τοσο αχρηστοι,με εκπλησεις.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε 'konion' ,
      Το ποσο 'καλος' οικονομολογος ηταν ο επιεικως γελοιος αυτος με το ονομα Μαρξ (οι γελωτοποιοι αδελφοι Μαρξ ειχαν περισσοτερο μυαλο..) ειναι οτι οπου εφαρμοσθηκε η κρετίνικη οικονομικη του θεωρια ΔΙΕΛΥΣΕ τον τοπο, εφεραν απιστευτη εξαθλιωση , δημιουργησαν ΠΑΝΤΑ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ και κατεληξαν στην εκπορνευση των πληθυσμων ...
      Ποτε και πουθενα στον πλανητη αυτον ( σε σωρεια δεκαδων χωρων) δεν πετυχε ο μαρξισμος...ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ?
      Δοκιμαστηκε σε χωρες πλουσιες, σε φτωχες, σε πολιτισμενες , σε απολιτιστες, σε προνομιουχες γεωγραφικα , σε μη προνομιουχες γεωγραφικα , με μικρους πληθυσμους , με μεγαλους πληθυσμους , τοπους με ιστορια, τοπους χωρις ιστορια , και ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ σε απιστευτο σημειο δημιουργωντας καθολικη φτωχεθα , στερηση, τρομο και ανελευθερια...
      ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ, η δεν θελετε να το αντιληφθειτε...

      Διαγραφή
    4. Οποιος διαβασει του κλασικους οικονομολογους θα δει οτι Ο Μαρξ με τα πρωτα του εργα κατανοησε τις συνεχομενες κρισεις. Ναι ηταν πολυ καλος οικονομολογος. Θεωρησε οτι προνοια των κρισεων ειναι ο κομμουνισμος ομως ποτε δεν ξεφυγε απο το τριπτυχο της νεας οικονομικης Κεφαλαιο-Εργασια-Εδαφος. Αλλα λειτουργησε ως εναλλακτικος διαχειριστης. Την εφαρμογη του κομμουνισμου στα μεγαλα κρατη της ΕΣΣΔ ασφαλως δεν την εφαρμοσε ο ιδιος. Το οτι καμια χωρα δεν καταφερε να αναπτυχθει περαιτέρω και να εναρμονιστει με την εποχη εχουν να κανουν με την φυσιογνωμια που απεκτησαν οι κομμουνιστικες ηγεσιες. Ενα δογματικο κομμουνισμο με ιερα βιβλια και θεο τον Μαρξ. Οσοι κομμουνιστες και επιστημονες εντος ΕΣΣΔ εβλεπαν τις στρεβλωσεις ουσιαστικα εδειχναν την αποτυχια των γενικων γραμματεων κατι που ασφαλως δεν ηταν αποδεκτο και κυνηγήθηκαν ή ''σιωπηθηκαν''. Ο Μαρξισμος πεθανε με τον Μαρξ. Απο κει και επειτα κατεληξε νεκρη φιλοσοφια ενω παραλληλα ο κομμουνισμος μεταβληθηκε σε στρατιωτικες δικτατοριες. Αν ο Μαρξ ηταν γελοιος οικονομολογος ακομα θα πιστευαμε οτι θα πρεπει να αυξησουμε την παραγωγη για να ανασχεσουμε την κυκλικοτητα των κρισεων ή θα επρεπε να βρουμε ευφορη γη ή να σκοτωσουμε κομματι της ανθρωποτητας οπως κατα μια εννοια υπονοουσε η Μαλθουσιανη θεωρια. Ο κομμουνισμος δουλεψε ως εναλλακτικος φορτνισμος οικονομοτεχνικα. Καταφερε να δημιουργησει μια τεραστια επιστημονικη, τεχνολογικη και στρατιωτικη μηχανη. Οταν ομως πεθανε ο φορντισμος στη Δυση αναποφευκτα πεθανε ο κομμουνισμος. Κυριως, ξανα, για την εμμονικη σταση των σοσιαλιστικων κρατων στον Μαρξ ενω ηδη βρισκονταν σε μια αλλη εποχη. Τρομο στερηση καθολικη φτωχεια προκαλουσε και η παιδικη εργασια στα βρετανικα και ευρωπαικα ανθρακωρυχεια, οι πολιτικες των εντος των τειχων ευγενων (bourgeois) . Ομως σε αντιθεση με τον μαρξισμο εξελιχθηκαν και ελιχθηκαν εχοντας επηρρεαστει δεκαετιες ολοκληρες απο την μαρξιστικη θεωρια (Κευνς, Σουμπετερ κτλ). Μην ξεχναμε οτι ο δυτικος κοσμος εξανθρωπιστηκε με το φοβητρο της ΕΣΣΔ γιαυτο πορευθηκε κυριως με τον Κευνσιανισμο (οτι πιο κοντα στον Μαρξ, στην καπιταλιστικη οικονομικη ιστορια). Καλο ειναι να διαβαζουμε οικονομικη μεθοδολογια και ιστορια.

      Ο κομμουνισμος ως θεωρια επρεπε να δρασει για περιορισμενο χρονο σολο τον πλανητη ως ρυθμιση παρα ως καθεστως. Επειτα να εφαρμοστει ο προηγμενος καπιταλισμος ή ακομα καλυτερα ο ελληνικος εταιρισμος. Ομως σε ενα κοσμο με ανισοκατανομες και στρεβλωσεις θα βλεπουμε την επιθετικη και ολιγαρχικη δεσποτια του κορπορατισμου. Οταν εξασθενησεις τις αντιθεσεις καταλυτικα τοτε τα περιθωρια κερδους και η επιχειρηματικη λογικη θα εναρμονιστει με την πεποιθηση του Ανταμ Σμιθ οτι οι μονες δυναμεις της αγορας θα ειναι η προσφορα και η ζητηση.

      Διαγραφή
  5. Ο έγχρωμοας αδερφός μας στη φωτό είναι από τη Συρία ή το το Ιράκ ή το Αφγανιστάν ?
    Για να προλάβω τους περίεργους συμμερίζομαι τον πόνο του ανθρώπου και σίγουρα κάποιο λόγο θα έχει να ταλαιπωρείται ερχόμενος από τόσο μακρυά και μένοντας στη λάσπη αλλά δεν είναι πρόσφυγας πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά τώρα να μην φτάνουν - με πεζοπορία τσ τσ τσ - από τις μακρινές «εξωτικές» χώρες τους, στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου μας, οι ταλαιπωρημένοι έγχρωμοι αδελφοί μας «πρόσφυγες». Ας είναι καλά οι... απανταχού «φιλάνθρωποι» & οι λίαν «ευαίσθητες και με το αζημίωτο;» ΜΚΟ, που τους... εξασφαλίζουν - λέει - φτηνές (low-budget?) πτήσεις των περίπου 50 δολλαρίων ΗΠΑ με την Türk Hava Yolları (ΤΗΥ) aka (ιδίως για τους «ανυποψίαστους;» φίλους του μπάσκετ... χαχαχα!) Turkish Airlines, από τις αναδυόμενες αγορές της Βόρειας & Υποσαχάριας Αφρικής, προς την Κωνσταντινούπολη (İstanbul), Σμύρνη (İzmir), Άγκυρα (Ankara) κλπ. κλπ.

      Διά του λόγου το ασφαλές, όποιος έχει υπομονή και διαθέτει χρόνο... ας κάτσει να ψάξει για τέτοιες... «ειδικές» πτήσεις (αν υπάρχουν!), κάνοντας κλικ στον Υ/Σ (link):

      < http://www.flightradar24.com/37.97,23.72/7 >

      Διαγραφή
    2. Το εχω γράψει πολλάκις αυτό πο λέτε . Η THY πετάει σε όλη την Αφρική ακομα και σε περιοχές επικίνδυνες για την ασφάλεια πτήσεων που πετάει μονο η εγχώρια αεροπορική συνήθως αποκλεισμένη απο τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

      Διαγραφή
  6. Καὶ ποῦ τὸ ξέρουμε ἄν οἱ τριτοκοσμικὲς χῶρες δὲν ἄνοιξαν τὶς ὑπερπλήρεις φυλακές τους καὶ μᾶς ἔστειλαν ἐδῶ ὅλα τὰ μπουμπούκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. En tw metaksy ta MAT pou barousan xiwtes exasan tous ekato pou htan gia epanaprowthisi shmera, milame gia ton apolyto ksepesmo ths ellhnikhs astynomias!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξω απο συνομοσιολογιες, διαβαζοντας εστω τις πρωτες γραμμες τηα αναρτησης και ο ποιο αθωος στελνει το μυαλο του σε ενα καλοστημενο (και καλης αποδοχης ) σχεδιο αποδομησης της παραλυμενης χωρας.Βοηθεια μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.