29/4/16

Εξευτελισμός του ΟΗΕ - Η Μακεδονία του Αλέξανδρου λογοκρίνεται από τον ΟΗΕ !

Από το μαχητικό ιστολόγιο history-of-macedonia.com.πληροφορηθήκαμε ότι ο ΟΗΕ αναγκάσθηκε να λογοκρίνει επίσημο δημοσίευμά του στο διαδίκτυο επειδή ενοχλήθηκαν οι σκοπιανοί.
Συγκεκριμένα στις 27.9.2013 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανήρτησε σε επίσημη ιστοσελίδα περίληψη της ομιλίας του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολας Γκρούεφσκι στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού. Το άρθρο κατέληγε στο τέλος με την ακόλουθη επισήμανση: «Η Ελλάδα χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία για τη δεύτερη σε μέγεθος περιφέρειά της, η οποία κατά την αρχαιότητα είχε κατοίκους ελληνικής εθνικότητος και των οποίων το πιο διάσημο μέλος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος». Φαίνεται ότι αυτό το σχόλιο ενόχλησε βαρύτατα τους σκοπιανούς οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν και ο ΟΗΕ αφήρεσε την τελευταία φράση από το κείμενο.
Έτσι η ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας, αν και αρχικά προβλήθηκε από κάποιον υπάλληλο του ΟΗΕ που γνωρίζει ιστορία, τελικά έπεσε θύμα του σκοπιανού εθνικισμού και ψευδομακεδονισμού. Το ερώτημα που με απασχολεί είναι γιατί ο ΟΗΕ υποκύπτει τόσο εύκολα στις απαιτήσεις ενός κρατιδίου, το οποίο ούτε καν το συνταγματικό του όνομα δεν κατόρθωσε μέχρι τώρα να επιβάλει σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό.
Δύο είναι οι εξηγήσεις που δίνω. Πρώτον η συστηματική και μεθοδική προσπάθεια των γειτόνων μας να οικειοποιηθούν οτιδήποτε αρχαιοελληνικό, ελληνιστικό και βυζαντινό στοιχείο τούς συμφέρει. Δεύτερον η δική μας υποχώρηση από την αρχική μας θέση για το όνομα. Ξεκινήσαμε με την πανελλήνια απόφαση να μην παραχωρήσουμε το ιερό όνομα της Μακεδονίας, το οποίο είναι η ψυχή μας, όπως δήλωσαν ο Ελύτης, ο Ανδρόνικος και άλλοι διανοητές. Κάναμε μία υποχώρηση καλής πίστεως αποδεχόμενοι τη σύνθετη ονομασία. Προσωπικά διαφώνησα από την αρχή με αυτή την υποχώρηση, αλλά κατανοώ σε ένα βαθμό τους υποστηρικτές της. Κολύμπησαν σε θολά νερά ελπίζοντας ότι τα Σκόπια θα υποχωρήσουν και θα βρεθεί κάποια  λύση. Αποτέλεσμα μηδέν. Τα Σκόπια αποθρασύνθηκαν από την παραχώρησή μας. Δεν υποχωρούν ούτε χιλιοστό από τις αρχικές τους θέσεις.
ταν η Ελλάδα υποχωρεί και τα Σκόπια μένουν σταθερά, τότε το αποτέλεσμα το βλέπουμε χειροπιαστό. Οι πλαστογράφοι παρεμβαίνουν στην ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών και η αναφορά στην ελληνικότητα του Αλεξάνδρου εξαφανίζεται εν μια νυκτί. Να επανέλθουμε, λοιπόν, στην αρχική μας θέση: Δεν δεχόμαστε τη σύνθετη ονομασία.
Δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία" Κωνσταντίνος Χολέβας - Πολιτικός Επιστήμων

8 σχόλια:

  1. Τύφλωση...

    Ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί έξυπνοι άνθρωποι αρνούνται πεισματικά να δουν αυτό που είναι μπροστά στη μύτη τους..

    Μ'αυτά και μ'εκείνα σε μερικές δεκαετίες όχι απλώς όλι θα αποκαλούν τα σκόπια Μακεδονία, αλλά ακόμα χειρότερα, τα διάφορα διεθνή βιβλία και τα ντοκυμαντέρ ιστορίας θα αρχίσουν να αλλάζουν και να παρουσιάζουν του αρχαίους Μακεδόνες σαν κάτι ξεχωριστό απο τους υπόλοιπους αρχαίους Έλληνες. Και υποθέτω εμείς ακόμα θα ΔΕΝ θα δεχόμαστε τη σύνθετη ονομασία.

    Υπάρχουν δύο πράγματα. Τι θές και πως θα πετύχεις αυτό που θές. Νομίζω πως εμείς ούτε ξέρουμε τι θέλουμε. Πόσο μάλλον να το πετύχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορει , ειλικρινα κατι σοβαρο συμβαινει στον τοπο αυτον....κατι εχουν παθει οι περισσοτεροι...
      Ας δουμε ξεκαθαρα τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ και την ΑΛΗΘΕΙΑ ...
      Ειναι Μακεδονες οι κατοικοι του θνησιγενους κρατιδιου βορειως της χωρας μας ? Οχι , κανεις μορφωμενος και σοβαρος ανθρωπος δεν μπορει να το παραδεχθει η να το στηριξει αυτο...Λεγοταν ποτε Μακεδονια αυτη η περιοχη ? Ουδεποτε ! Ουτε χαρτες τετοιοι υπαρχουν ουτε βιβλια να το αναφερουν..
      Υπαρχει Μακεδονικη εθνοτητα και γλωσσα ? Ουτε κατα διανοια.. αν ειναι οπως τα λενε οι σλαβοι της ΠουΓουΔουΜού τοτε πρεπει να υπαρχει και Αθηναικη εθνοτητα και Σπαρτιατικη και Αχαικη και Θεσσαλικη και Φωκααιων και Αργητων και Ηπειρωτων και , και , και δηλαδη γελοια πραγματα..
      Τοτε να απαντησουμε στο ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ θελουν να μας κλεψουν το ονομα και κυριως την ιστορια και να δημιουργησουν ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ? Μα το εχουν πει εκατονταδες φορες ! Γιατι εποφθαλμιουν την Βορειο Ελλαδα οπου υπαρχει η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και οχι η ερζατς της πλακας που ισχυριζονται οι Σκοπιανοι..
      Μπορουμε να τους κανουμε αυτη τη χαρη ? ΠΟΤΕ , ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ που λεγαμε παιδακια...με αυτο το θνησιγενες κρατικο μορφωμα οπου οι Αλβανοι ειναι πλεον ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ , που οι ψευτομακεδονες δεν τολμουν να εισελθουν στο ημισυ της μικρης επικρατειας τους , που τα μισα πανεπιστημια, πολεις και δημαρχιες εχουν υψωσει Αλβανικες σημαιες και μιλουν ΜΟΝΟ ΑΛΒΑΝΙΚΑ θα παμε εμεις για χαριν ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ του ΠΑΖΑΡΕΜΑΤΟΣ να δωσουμε το Αγιο ονομα της Μακεδονιας μας ? Να δωσουμε το σχοινι που θα δοκιμασουν με αλλων πλατες να μας κρεμασουν ? Π-Ο-Τ-Ε !
      Ο χρονος δουλευει πλεον για εμας, καταρρεουν καθε μερα, ο πρωην Προεδρος τους εχει γινει Βουλγαρος (οτι ηταν δηλαδη απο την αρχη..) και εχει επιστρεψει στα Σκοπια σαν....ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ...δεκαδες χιλιαδες Σκοπιανων παραδεχονται την Βουλγαρικη καταγωγη τους και παιρνουν Βουλγαρικα διαβατηρια φευγοντας απο τα Σκοπια...με αποτελεσμα να μην μπορει (δεν θελει δηλαδη..) να κανει ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ και εκκαθαριση εκλογικου καταλογου ο γραφικος δικτατορισκος Γκρουεφσκι γιατι θα φανει το γελοιον του πραγματος !
      Κατω απο αυτες τις συνθηκες οπου σε λιγωτερο απο δεκα χρονια το κρατιδιο αυτο θα ειναι σχεδον αμιγως Αλβανικο εμεις θα του χαρισουμε τα οπλα και τα απαραιτητα επιχειρηματα για να θεσει διεκδικησεις στην μιση χωρα μας ?
      ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΙ...ας δεχθει την λεξη 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ' να περιεχεται στο ονομα αυτου του αθλιου ΕΧΘΡΙΚΟΥ κρατιδιου και θα δει που θα καταληξει...
      Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν ανηκει σε κανενα ενδοτικο και βολεψακια πολιτικαντη, ουτε καν σε καποιον αλλον ελληνα , η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν παζαρευεται γιατι ανηκει στους ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ στις θυσιες ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που ποτισαν τα αγια χωματα της με πονο και αιμα για να ειναι ελευθερη, ανηκει στα αγεννητα παιδια της για τα οποια θυσιαστηκαν γενιες , πατερες και προπατορες και αλί σε αυτον ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ που θα παζαρεψει την τιμη την ιστορια και το ονομα της, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ και η αιωνια καταδικη του ως καταπτυστου προδοτη τον περιμενουν.
      ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ , ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑΤΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΟΗΕΔΕΣ ΝΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΘΟΥΝ...οσοι δεν το ξερουν θα το μαθουν και κυριως θα το ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΟΝΟ γιατι μπορει να εχουμε πολλα ελαττωματα αλλα εχουμε και ενα μοναδικο προτερημα ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ....
      Ω ξειν', αγγέλλειν Ελλησιν ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.

      Διαγραφή
    2. @ Νικηφορος Φωκας

      Προσωπικά πιστεύω πως εσύ δεν βλέπεις τα πράγματα καθαρά. Ούτε γεωπολιτικά ούτε ιστορικά. Και το ιστορικά το εννοώ όχι μόνο σε όρους παρελθόντος αλλά κυρίως σε όρους μέλλοντος.

      Αλλά δεν θα ανοίξω την κουβέντα, 1ον γιατί θα πέσετε όλοι να με φάτε :) 2ον γιατί θα είμαι εκτός θέματος.

      Αυτό που θέλω να τονίσω πάλι είναι η τρομακτική αφέλεια του αξιότιμου κατά τα άλλα αρθρογράφου, να πιστεύει πως τα σκόπια έχουν τόση επιρροή στον ΟΗΕ ώστε να εξαφανίζονται κείμενα...

      Το λέει καθαρά ο άνθρωπος. Λέει «...Δύο είναι οι εξηγήσεις που δίνω. Πρώτον η συστηματική και μεθοδική προσπάθεια των γειτόνων μας να οικειοποιηθούν οτιδήποτε αρχαιοελληνικό, ελληνιστικό και βυζαντινό στοιχείο τούς συμφέρει. Δεύτερον η δική μας υποχώρηση από την αρχική μας θέση για το όνομα...»

      Συγνώμη, αλλά πιο τυφλός πεθαίνεις..

      Διαγραφή
    3. Υ.Γ. Δεν αμφισβητώ το γεγονός. Απλά μου κάνουν εντύπωση οι "εξηγήσεις".. Τύφλωση.

      Διαγραφή
    4. Υ.Γ. Ούτε αμφισβητώ πως οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες - τουλάχιστον στον κορμό τους - ούτε αμφισβητώ πως οι συγκεκριμένοι Σλαβόφωνοι της περιοχής εγκαταστάθηκαν στην περιοχή κατά τα μισά της επόμενης χιλιετηρίδας. Για να μην παρεξηγηθούμε...

      Αλλά είναι κατα την ταπεινή μου γνώμη λίγο γελοίο να δέχονται κάποιοι πως αυτοί οι σλαβόφωνοι αναμίχθηκαν με Αλβανούς/αρβανίτες/Βούλγαρους - οι οποίοι Βούλγαροι το ξέρουμε πως αναμίχθηκαν με ντόπιους πληθυσμούς που μιλούσαν Ελληνικά καθότι όλοι αυτοί εγκαταστάθηκαν κατόπιν προσκλήσεως απο τους Βυζαντινούς κλπ κλπ αλλά περιέργως δεν αναμίχθηκαν καθόλου με ντόπιους Μακεδόνες (Έλληνες).

      Διαγραφή
  2. Ολα αυτα λυνονται μονο με πολεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I totally agree with Nikiforo Foka because he says it like it is. N.M.H.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.