28/4/16

Η «εξωτερική πολιτική» των υποψηφίων Προέδρων στις ΗΠΑ

Του Βασίλη Κοψαχείλη*
Το τοπίο σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους αρχίζει να ξεκαθαρίζει!
Στους Δημοκρατικούς, φαβορί για το χρίσμα φαίνεται πως είναι η Hillary Rodham Clinton. Αν και σκληρός αντίπαλος ο Bernie Sanders, δεν συγκεντρώνει τον αναγκαίο αριθμό εκλεκτόρων για να κερδίσει, καθώς επίσης είναι αμφίβολο αν οι ψηφοφόροι του θα στηρίξουν την Clinton για Πρόεδρο των ΗΠΑ. Στην κ. Clinton μένει να συγκεντρώσει μόνο μερικούς ακόμη εκλέκτορες για να συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός για την εκλογή της ως υποψήφιας για Πρόεδρος των ΗΠΑ.
ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ
Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Αν και προηγείται με σημαντική διαφορά ο Donald Trump, είναι γεγονός πως αποτελεί ξένο σώμα για τους Ρεπουμπλικάνους και για το σύστημα της Ουάσιγκτον συνολικά. Του υπολείπονται αρκετοί ακόμη εκλέκτορες για να εξασφαλίσει το χρίσμα, ωστόσο δεν αποκλείεται, ακόμη και αν τους εξασφαλίσει, το ρεπουμπλικανικό κόμμα να μην του δώσει τελικά το χρίσμα και να αναγκαστεί να κατέβει στις εκλογές ως ανεξάρτητος. Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα Αμερικανών που τον στηρίζουν, και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Εκτός ΗΠΑ, ο υπόλοιπος κόσμος ενδιαφέρεται για το ποια στάση θα κρατήσουν οι προεδρικοί υποψήφιοι στις διεθνείς σχέσεις. Η προσοχή εστιάζεται στις δηλώσεις τους και στα επιτελεία τους.
Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.