1/4/16

Όχι και την Επίδαυρο βρε Αλέξη! Όχι και την Επίδαυρο!…

Στέφανος Μυτιληναίος, Αρθρογράφος, Συγγραφέας
Από που να φυλαχτεί δεν ξέρει ο Αλέξης Τσίπρας… Βγαίνει ο ένας την 25η Μαρτίου και ανακαλύπτει «νέο έθνος», ύστερα έχει όλα τα γκρουπούσκουλα που δεν τους ενοχλεί να λέγονται τα Σκόπια «Μακεδονία», «αφού έτσι τα λέει ο κόσμος», στο προσφυγικό κάνουν «πάρτι» ΜΚΟ και διακινητές, του έσκασε ρουκέτα και στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου!
Ναι, στο Φεστιβάλ, ποιος το περίμενε; Έλα μου ντε. Αλλά με αυτό τον θίασο που αποδομεί καθημερινά τον πρωθυπουργό, υπηρετώντας τις περιθωριακές ιδεοληψίες του, ακόμα και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου γίνεται μέγα ζήτημα.

Όπως σχολιάζουν οι «γνωρίζοντες», «αυτοί θα πέσουν από λάθος». Από ποιο όμως λάθος από όλα; Δεν τους αρκεί που αντί να σκίσουν το μνημόνιο έσκισαν τον λαό, με νέο μνημόνιο, κάνουν σαν να έχουν βαλθεί να διαλύσουν εντελώς τον τόπο. Ιστορία, πολιτισμός, όλα μπαίνουν στο μίξερ τη συριαζίικης θολοκουλτούρας.

Τι έγινε κι εάν χαρίσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, τι έγινε κι εάν βγάλουμε τις τσουτσούνες μας και τις κουνάμε στην Επίδαυρο; Τι έγινε αλήθεια;

Άμα δεν έχεις πατρίδα και συνείδηση, αλλά το σημαντικότερο, εάν είσαι ένας χυδαίος απαίδευτος ΣΥΡΙΖΑίος, τίποτα δεν έγινε… Τι είναι η Επίδαυρος; Ένα παλιόπραγμα είναι, δεν κάνουμε κανά ρέιβ πάρτι να ζωντανέψει;

Μέσα στη χειρότερη οικονομική κρίση που βιώσαμε ποτέ μας, μας στερούν και τα τελευταία μας καταφύγια. Τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Επειδή αυτοί είναι απάτριδες και ανιστόρητοι, αυτοί το 1,5% που το κάναμε κυβέρνηση πάνω στην απελπισία μας, νομίζουν ότι τάχα ορίζουν και τον τόπο! Οι ίδιοι που δεν ορίζουν τα μπατζάκια τους, θέλουν να ορίσουν τόπο.

Ο Τσίπρας πάντως φαίνεται ότι ενοχλήθηκε με όλα αυτά που θέλει να κάνει ο Βέλγος (όλα τα είχαμε, ο Βέλγος μας έλειπε).

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για τις επιλογές του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιάν Φάμπρ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του λίγο πριν τα μεσάνυχτα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, δήλωσε με νόημα ότι… παρακολουθεί τη συζήτηση για την φυσιογνωμία του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

«Παρακολουθώ τη συζήτηση για την φυσιογνωμία του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Είναι ευπρόσδεκτη. Στην χθεσινή μου συνάντηση με τον Γιάν Φάμπρ τόνισα την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στις ελληνικές παραγωγές του φεστιβάλ. Ο Γ. Φάμπρ και ο Υπουργός Πολιτισμού συμφώνησαν να εξετάσουν το ζήτημα προς αυτή την κατεύθυνση», έγραψε στο Facebook.

Πάντως, η έλευση του Φάμπρ έχει προκαλέσει αναστάτωση σε παραγωγές και ανθρώπους που σχετίζονται με αυτό, κυρίως εξαιτίας των δηλώσεων του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως δεν έχει το χρόνο να εποπτεύσει όλες τις δουλειές που προορίζονται για το Φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ανακοινώσει ποιες από αυτές θα ανέβουν όντως και ποιες δεν θα παρουσιαστούν.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το 2016, θα είναι χρονιά αφιέρωμα στο Βέλγιο, ώστε να είναι καλύτερα κατατοπισμένος για το περιεχόμενο ο Βέλγος καλλιτέχνης.

Αλέξη κάνε μας μια χάρη. Άσε την πατρίδα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας όπως έχουν. Δηλαδή, πόσους κάλους των Ελλήνων έχεις βάλει σκοπό να πατήσεις; Κι εάν όχι εσύ, όλοι αυτοί οι απίθανοι που τους έχεις δώσει πόστα; Όχι και την Επίδαυρο βρε Αλέξη, όχι και την Επίδαυρο! Ιεροσυλία ρε φίλε, τι δεν καταλαβαίνεις;

Υ.Γ. Ο Φαμπρ που μας φέρατε, να μας «εκπολιτίσει», όταν ήταν νέος καλλιτέχνης ζωγράφιζε πίνακες με το αίμα του… Προφανώς και δεν τον περιέλαβε ψυχίατρος, διότι το 2012 σε γύρισμα ταινίας του, πέταγαν ζωντανές γάτες στον αέρα, οι οποίες ύστερα έσκαγαν στα σκαλοπάτια του δημαρχείου της Αμβέρσας. Ο βασανισμός των ζώων, από τον «μεγάλο» καλλιτέχνη, προκάλεσε πρωτοφανές κύμα αντιδράσεων στο Βέλγιο. Αυτό τον ψυχανώμαλο φέρατε να μας βάλει τσουτσούνες να χορεύουν στην Επίδαυρο…

Στέφανος ΜυτιληναίοςΣτέφανος Μυτιληναίος

Από μικρός στα δημοσιογραφικά βάσανα έχει διατελέσει αρχισυντάκτης της ημερήσιας εφημερίδας Star, αργότερα διευθυντής σύνταξης σε περιοδικά της "Δάφνης" και επί μια δεκαετία αρχισυντάκτης στο Τηλέραμα. Παράλληλα συνεργάστηκε με τη Γυναίκα, τον Δαυλό και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας επί διεύθυνσης Γιώργου Τσαγκάρη. Έχει γράψει 4 βιβλία, "Μυθιστορία", "Ο Μονοθεϊσμός στην Αρχαία Ελλάδα", "Έλληνες Αυτόχθονες και όχι Ινδοευρωπαίοι", "Προς Ρωμιούς Επιστολή". Το 2011 δημιούργησε το tsantiri.gr, το 2012 το radar.gr και το 2013 το thepress.gr. Συμμετέχει στο tribune.gr ως αρθρογράφος.

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.