5/4/16

FT : Τα Panama Papers θα αναγκάσουν τις χώρες να δράσουν

Η ύφεση και η λιτότητα δημιουργούν επιπλέον κίνητρα στους πολίτες να απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις τους να βάλουν φραγμό στους φορολογικούς παραδείσους και στη φοροαποφυγή. Το προηγούμενο ΗΠΑ-Ελβετίας.



Η πιο κερδοφόρα από τις «offshore» δραστηριότητες του Παναμά πραγματοποιείται εδώ και καιρό στην ξηρά, με όλο και περισσότερα γραφεία στην επιχειρηματική του ζώνη. Η προθυμία της πολιτείας να φιλοξενεί ξένες εταιρίες και άτομα σε μια βάση ελάχιστων φόρων και σχεδόν καθόλου ερωτήσεων, της έχει επιτρέψει να οικοδομήσει μια διεθνή μπίζνα με αξιοζήλευτη οικονομική ανταμοιβή -αν και αβέβαιη από άποψη φήμης. Και είναι κάποιες από αυτές τις συναλλαγές που τώρα δικαίως υφίστανται εξονυχιστικό έλεγχο μετά τη διαρροή 11,5 εκατ. εσωτερικών αρχείων του επιφανούς δικηγορικού γραφείου Mossack Fonseca με έδρα τον Παναμά.
Όπως συνέβη και με προηγούμενες διαρροές λιστών με πελάτες ελβετικών τραπεζών, οι αποκαλύψεις ενδέχεται να προκαλέσουν οργή. Εκατοντάδες πολιτικοί, επιχειρήσεις και άνθρωποι από τον χώρο του αθλητισμού, περιλαμβανομένων 72 νυν ή πρώην ηγετών κρατών, έχουν εμπλακεί.
Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσίευσε η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, τα αρχεία περιλαμβάνουν τουλάχιστον 33 ανθρώπους και εταιρίες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω αποδείξεων για απαγορευμένες δραστηριότητες, όπως συναλλαγές με Μεξικανούς εμπόρους ναρκωτικών, τρομοκρατικές ομάδες και κράτη στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις όπως η Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

Για τη συνέχεια Euro2Day

3 σχόλια:

  1. Η περίφημη "Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητικής Δημοσιογραφίας" είναι ένα μαγαζί που χρηματοδοτείται από όλες τις ευαγείς θυγατρικές του Αμερικάνικου κατεστημένου, με πρώτη και καλύτερη την ΜΚΟ του Soros, Open Society Foundation.

    Τα 11.5 εκατομμύρια αρχεία δεν πρόκειται ποτέ, κατά δήλωση τους, να δημοσιοποιηθούν όλα, και για όσα γράφουν ειδησεογραφικά μέχρι στιγμής δεν μπορείς να δείς τα αντίστοιχα υποκλαπέντα πρωτότυπα έγγραφα.

    Όλως συμπτωματικώς ενώ έχουν ένα κατεβατό για τον Πούτιν, δεν υπάρχει ούτε μία κουκίδα στον χάρτη επάνω στην Αμερική, επομένως εκεί είναι μαζεμένοι όλοι οι καλοί και υγιείς επιχειρηματίες που αποφεύγουν ως ο διάβολος το λιβάνι τις offshore.

    Διαφάνεια με τα όλα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το περιοδικό Εκδίδεται απευθείας απο μεσανατολικό πρωτεύουσα.Οι δε πανηγυρισμοί για τα αθώα θύματα των Βρυξελλών ειναι ενδεικτικοί και του οργανωτή των επιθέσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφέρομαι στο Charlie hebdo φυσικά ... Που εχει το άρθρο το πρωτοσέλιδο του...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.