2/5/16

Στις φλόγες ορθόδοξη εκκλησία 160 ετών στη Νέα Υόρκη

  • (Φωτ.: dailymail.co.uk / Peter Gerber)
Ο σερβικός καθεδρικός ναός του Αγίου Σάββα στο Μανχάταν καταστρέφηκε ολοσχερώς, μετά από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις επτά το απόγευμα (τοπική ώρα) της Πρωτομαγιάς.
Δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό πώς ξεκίνησε η φωτιά στο ιστορικό κτίσμα (160 χρόνων) που βρίσκεται στην περιοχή Φλατάιρον της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε αρχικά στον πρώτο όροφο του ναού και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε ολόκληρο το εσωτερικό του τμήμα αλλά και την οροφή.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν κανένας μέσα στον ναό και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς. Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν τον επιστάτη της εκκλησίας να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά. Άμεσα όμως τον απομάκρυναν καθώς κινδύνευε η υγεία του από τους πυκνούς καπνούς.

(Φωτ.: dailymail.co.uk / Peter Gerber)
«Νιώθω σαν να ζω έναν εφιάλτη τώρα», είπε ο ιερέας του ναού, πατέρας Τζόκαν Μαϊστόροβιτς ενώ ο Άλεξ Βέλιτς, γιος του επιστάτη που ζει σε γειτονικό διαμέρισμα, δήλωσε στην εφημερίδαDaily News ότι βγήκε αμέσως έξω όταν μύρισε τον καπνό και είδε έντρομος τις τεράστιες φλόγες να βγαίνουν από την οροφή της εκκλησίας. «Είμαι σε κατάσταση σοκ. Δεν ξέρω τι να πω. Είναι πολύ λυπηρό», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.