1/5/16

Το ΔΝΤ δεν ζητάει νέους φόρους, αλλά 30.000 απολύσεις στο Δημόσιο

Οι εκπρόσωποι των δανειστών, προεξάρχοντος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έριξαν στο τραπέζι την δική τους πρόταση για τα 3,6 δισεκατομμύρια του μνημονίου-κάβα.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες της RealNews το Ταμείο ζήτησε:
1. Προκαθορισμένα, συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα μέτρα, μόνο στο σκέλος των δαπανών του προϋπολογισμού (που σημαίνει ότι δεν επιθυμούν νέους φόρους).
2. Μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων της τάξης του 8%-10%
3. Απολύσεις στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που κινούνται στα επίπεδα των 30.000 εργαζομένων.
4. Παρακολούθηση του πρωτογενούς ισοζυγίου του προϋπολογισμού σε τριμηνιαία βάση, αλλά η κάθε απόκλιση να ενεργοποιεί μέτρα το επόμενο τρίμηνο προκειμένου να κλείνει η διαφορά άμεσα.

Μεταξύ άλλων μπαίνει θέμα παγώματος μπόνους και προαγωγών δημοσίων υπαλλήλων για όσους είναι στα ειδικά μισθολόγια αλλά και η διατήρηση για μία τριετία της αναλογίας μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους» επίσης, το Ταμείο ζητά παρεμβάσεις και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην άρση του πλέγματος προστασίας.
Αυτό που ζήτησαν οι δανειστές είναι να τροποποιηθεί άμεσα η νομοθεσία για την απόκτηση μη εξυπηρετούμενων αλλά και εξυπηρετούμενων δανείων από μη τραπεζικά ιδρύματα (δηλαδή τα λεγόμενα funds). Να σημειωθεί πως στο θέμα των δανείων το Ταμείο είχε βρει συμμάχους και στο ευρωπαϊκό στρατόπεδο.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.