5/6/16

Ελάτε στον Ιανό, να μιλήσουμε για την Kρίση και τον Πατριωτισμό - Παρουσίαση του βιβλίου του Σάββα Καλεντερίδη τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου

Τρεις γενιές συζητούν για την Κρίση και τον Πατριωτισμό στον Ιανό 
ΠΡOΣΚΛΗΣΗ
Η εφημερίδα δημοκρατία,
οι εκδόσεις Ινφογνώμων και 
το βιβλιοπωλείο Ιανός
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
του Σάββα Καλεντερίδη
«ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ»
τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00
στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα).
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ για το βιβλίο αλλά και για το πώς εκλαμβάνει η κάθε γενιά την διαχρονική έννοια του Πατριωτισμού.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και οι:

-Παναγιώτης Μπαλές, πτέραρχος ε.α.
-Γιώργος Τανισκίδης, Πρόεδρος Core Capital Partners SA
-Παναγιώτης Μπαλακτάρης, δικηγόρος
Συντονίζει η Χριστίνα Χαφουσίδου,
Διευθύντρια εκδόσεων Ινφογνώμων.

Θα ακολουθήσει διάλογος.

31 σχόλια:

  1. Ελπίζω να πλημμυρίσει ο ΙΑΝΟΣ νέους, Σάββα.
    ΚΑι ελπίζω και σε βιντεάκι, δεν μπορούμε όλοι να παρευρεθούμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφορά πατριώτη - εθνικιστή.

    Ο Έλληνας πατριώτης αγαπάει την πατρίδα του επειδή .. επειδή έτσι. Απλά την αγαπάει. Έχει μεγαλώσει μαζί της. Ξέρει τις χάρες της. Ξέρει και τα στραβά της βέβαια. Και τα αγαπάει και αυτά ή έστω τα βρίσκει χαριτωμένα. Την αγαπάει όπως αγαπάς την πολυαγαπημένη σου.
    Και δεν την προδίδεις ποτέ.

    Ο Έλληνας εθνικίστής την πατρίδα την αγαπάει σαν τρόπαιο. Επειδή την θεωρεί την ομορφότερη του χωριού. Και πρέπει να έχει την ομορφότερη του χωριού αφού και η γαγιά του είχε την φήμη της ομορφότερης. Γι αυτό, όλο την παινεύει στους άλλους, ψάχνοντας στις εκφράσεις τους την επιβεβαίωση. Κι έτσι και του πεις για την στραβή της μύτη γίνεται έξαλλος.
    Την αγαπάει βεβαίως. Αλλά έτσι και δεί κάποια άλλη ομορφονιά, πιο όμορφη, πιο νιά, ε, και τον γλυκοκοιτάξει, την προδοσία θα διαπράξει. :ρ

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο εθνικισμός έχει να κάνει με το έθνος και όχι την πατρίδα. Είναι η πιο πολυερμηνευμένη, παρεξηγημένη και τελικά δαιμονοποιημένη έννοια.

      "Την αγαπάει όπως αγαπάς την πολυαγαπημένη σου"
      Έτσι ακριβώς την "αγαπάνε" κι αυτοί που την κυβερνούν εδώ και 40 χρόνια, γι αυτό τής έχουν αλλάξει τα φώτα στο γαμ... :)

      Διαγραφή
    2. το έθνος είναι ο κόσμος του. Οι εθνικιστές που ξέρω εγώ τους μισούς θέλουν να τους σπάσουν στο ξύλο (γιατί διαφωνούν μαζί τους), τους άλλους μισούς να τους εξορίσουν (γιατί διαφωνούν μαζί τους) και τους υπόλοιπους να τους βάλουν φυλακή (γιατί διαφωνούν μαζί τους).

      Είναι σαν να πλακώνεις την γυναίκα σου στο ξύλο γιατί έχει η κακομοίρα στραβή μύτη. Μετά της ρίχνεις μπουνιά, σου πετάει το τηγάνι στο κεφάλι και...

      Δεν είναι αγάπη αυτό, και αν επικρατήσουν αυτές οι εθνικιστικές τυφλώσεις δεν ξέρω ποιός θα μείνει στο τέλος σ'αυτή την χώρα. Μάλλον θα διαλύσει το σπιτικό και θα το καβατζώσουν τίποτα μουσαφίριδες..

      Διαγραφή
    3. Δεν καταλαβαίνω. Τι πάει να πει "το έθνος είναι ο κόσμος του"; Το θέμα είναι τι είναι έθνος και εθνικιστής και όχι τι είναι όποιος ισχυρίζεται πως είναι εθνικιστής.

      Διαγραφή
    4. εθνικιστής στα ελληνικά είναι αυτός που εθνικίζει. Δεν θα υπήρχε τέτοια λέξη αν δεν μας ερχόταν σαν εισαγόμενος νεολογισμός απο την Ευρώπη, απο το nationalist.

      Είναι μια ξένη ιδεολογία που δεν έχει ρίζες στην Ελλάδα. Σαν το αχώριστο αδελφάκι της, τον μαρξισμό. Αλλά ΟΚ, αυτό δεν είναι κακό. Κάποιες ξένες ιδέες μπορεί να είναι καλές και να τις προσαρμόσουμε μια χαρά στα δικά μας.

      Τί είναι λοιπόν ο εθνικιστής;
      Μου λές πως ο εθνικιστής είναι αυτός που αγαπάει το έθνος του. ΚΑι σου λέω πως το έθνος δεν είναι μια έννοια άνευ περιεχομένου. Το έθνος είναι ο κόσμος του, οι Έλληνες. Ο εθνικιστής θέλει τους μισούς να τους σπάσει στο ξύλο, τους άλλους μισούς να του βάλει στην ψειρού κλπ, μην τα ξαναλέω.

      Όποτε αυτή η ιδεολογία καλλιεργήθηκε σε αυτον τον τόπο, μόνο διχασμό, ήττα και καταστροφή έφερε. Αν δεν σου κάνει για κάποιο λόγο η λέξη "πατριωτισμός" "φιλοπατρία", χρησιμοποίησε το ελληνικότατο "εθνικόφρων"-"εθνικοφροσύνη" που εμένα μου αρέσει σαν λέξη. Άσχετα αν την έπληξε η χούντα.

      Διαγραφή
    5. α) Ο εθνικισμός δεν είναι ιδεολογία, αλλά αίσθημα, όπως ακριβώς ο πατριωτισμός.

      β) Δεν είναι νεολογισμός, ούτε μάς ήλθε "απ' έξω" (sic), όπως το ... "ΟΚ" και ούτε η λέξη nation αντιστοιχεί στο έθνος.

      γ) " Ο εθνικιστής θέλει τους μισούς να τους σπάσει στο ξύλο, τους άλλους μισούς να του βάλει στην ψειρού κλπ, μην τα ξαναλέω." Μού δίνεις την πηγή τού ορισμού; Διότι ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι ανοησία τού κατέβει.

      Και τα υπόλοιπα που γράφεις (τελευταία παράγραφος) είναι καραμπινάτες ανοησίες.

      Διαγραφή
    6. @ Nativist
      Κοίτα, σιχαίνομαι την λέξη για προφανείς λόγους, αλλά δεν με απασχολεί το θέμα και πολύ. Μπορείς να αποκαλείς τον εαυτό σου όπως θες, δεν θα σε κρίνω απο αυτό. Θα σε κρίνω απο τις ιδέες και πολύ περισσότερο απο τις πράξεις.

      Προς το παρόν, και όσο συζητάω με άτομα που δηλώνουν εθνικιστές το μόνο που παίρνω σαν γεύση είναι η εικόνα του τύπου εκείνου που καταλαβαίνει την "αγάπη" όπως ακριβώς περιέγραψα στο 2ο σχόλιο. Και δεν μ'αρέσει να τρώω σφαλίάρες απο κανέναν...

      Διαγραφή
    7. Σιχαίνεσαι την λέξη για λόγους άγνοιας. Αυτή είναι το μόνο προφανές. Αφού το θέμα δεν σ' απασχολεί, γιατί το συζητάς;

      Είναι εντελώς αδιάφορο το τι δηλώνει ο καθένας. Το έγραψα και παραπάνω. Όταν μπαίνεις σε μία συζήτηση, φρόντιζε να καταλαβαίνεις και να γνωρίζεις τα στοιχειώδη, για να μην τρως και τον καιρό τού άλλου.

      Διαγραφή
    8. νομίζω οτι εσύ έχεις πλήρη άγνοια για το πόθεν προέρχεται, πότε δημιουργήθηκε (εισήχθει) και τι φέρει πάνω της η λέξη εθνικιστής. Αλλά όπως είπα δεν κολλάω σε λέξεις, οπότε ακριβώς για να μην σπαταλάω χρόνο το σταμάτησα.
      Κατα τα λοιπά, κρίνω στάση, ιδέες, πράξεις.

      Διαγραφή
    9. Νίκο κοιτα προσεκτικά τι σου γράφει ο nativist. Σφαλεις ολοκληρωτικά στους ορισμούς σου, η δική σου άποψη έχει έρθει απέξω πεφτεις στην παγίδα που οι άλλοι ισχυριζεσαι ότι πέφτουν, δεν έχω χρόνο τώρα αλλά θα στο ανάλυσω σε κάποια άλλη ευκαιρία ωστόσο αν το ψαξεις θα το δεις και μόνος σου. Κάνε μία έρευνα για παράδειγμα και διάβασε για τον νιρερε και φυσικά για τον Δραγουμη δύο παραδείγματα πολύ χαρακτηριστικά αλλά και για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεις τις έννοιες όχι σαν σταθερές και παγιωμένες

      Διαγραφή
    10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    11. @ Alexandros

      Πως στον Αδη σφάλω;

      Η κατάληξη –ισμός είναι ένα παραγωγικό επίθημα της αρχαίας και της νεοελληνικής, αποτελεί ενισχυμένη μορφή του επιθήματος -μός και προέρχεται αρχικά από ρήματα σε –ίζω (λ.χ. εθίζω->εθισμός, αποικίζω->αποικισμός, χωρίζω->χωρισμός, φωτίζω->φωτισμός). Το νεοελληνικό αντίστοιχο αποτελεί μεταφορά ξένων όρων σε –ism (αγγλ.), σε –isme (γαλλ.) και σε –ismus (νεολατ. και γερμ.), που απαντά σε ονομασίες θεωριών, θρησκειών, καλλιτεχνικών κινημάτων ή φιλοσοφικών απόψεων λ.χ. κομμουν-ισμός (πβ. γαλλ. communisme), ισλαμ-ισμός (πβ. γαλλ. islamisme), εξπρεσιον-ισμός (πβ. γερμ. Εxpressionismus) , φασ-ισμός (πβ. ιταλ. fascismo).

      πχ Ελληνίζω ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει, όπως και το μηδίζω. Αν τώρα μπορεί κάποιος να μου πει τι σημαίνει "εθνικίζω" στα ελληνικά ίσως πάψω να την θεωρώ εισαγόμενη.. Το ίδιο ισχύει και για το "εθνίζω"->"εθνισμός"

      Αν πάλι παραλείψει κανείς την δυσκολία του -ισμός και πάει στο -ιστής σαν παράγωγο ουσιαστικού, τότε θα έπρεπε να ήταν "έθνος"->"εθνιστής", "εθνικός"->"εθνικιστής", μόνο που το "εθνικός" δεν είναι ουσιαστικό, εκτός αν σημαίνει αυτούς που είναι πολυθεϊστές.

      Θα μου πεις, και που είναι εισαγόμενο, τι πειράζει; Εμένα προσωπικά όλοι οι -ισμοί που δεν προέρχονται απο ρήμα σε -ίζω μου προκαλούν μια αναγούλα. Αλλά εντάξει, αυτό είναι δικό μου πρόβλημα. Άλλωστε όπως λες κι εσύ το νόημα τέτοιων λέξεων δεν είναι χαραγμένο σε πέτρα. Οπότε για να μπορούμε να συνεννοούμαστε υπάρχουν τα λεξικά. Πχ του Τριανταφυλλίδη.

      Ψάχνουμε το εθνικισμός και το εθνικιστής, βλέπουμε τι σημαίνει σήμερα, βλέπουμε και αν είναι ξένο δάνειο ή όχι, και έτσι έχουμε ένα κοινό κώδικα ώστε να συνεννοούμαστε..

      Αν όσοι δηλώνετε εθνικιστές σήμερα φανείτε καλοί και άξιοι και δεν κάνετε όσα μαύρα έκαναν οι αντίστοιχοι του 19ου αιώνα, σίγουρα στο μέλλον θα αλλάξει η έννοια. Δεν χρειάζεται να το υπεραναλύσουμε.

      Διαγραφή
  3. Δεν με πειράζει αν κάποιος αποκαλεί τον εαυτό του πατριώτη, εθνικιστή ή διεθνιστή. Όλα αυτά για εμένα είναι καλά. Αυτός που με τρομάζει είναι ο άνθρωπος που δεν έχει ιδεολογία και ιδανικά, και που σαν ερπετό τρυπώνει για να φάει τις σάρκες των άλλων.

    Επίσης, κατ' εμέ, όποιος δηλώνει πατριώτης, εθνικιστής ή διεθνιστής και σπέρνει το μίσος και δοχασμό ανάμεσα στο λαό του, βλέποντας τον εχθρό στα μάτια των συμπατριωτών του, είναι επικίδυνος και για δέσιμο. Στη χώρα μας είχαμε εμφύλιο κάποτε, ανάμεσα σε ανθρώπους που σκότωναν ο ένας τον άλλο για το καλό της πατρίδας. Τελικά αυτό που κατάφεραν ήταν να δώσουν την πατρίδα τους δώρο στα χέρια άλλων που την βιάζουν συστηματικά. Όποιος δεν αγαπάει τον λαό του τον διχάζει, βλέπει τον διπλανό του σαν ένα φασίστα ή ένα κομμουνιστή και όχι σαν ένα συναγωνιστή μαζί με τον οποίο θα σώσει τον τόπο του. Ένωση ΧΑ και ΚΚΕ τώρα, για να κυβερνήσουν ή να δράσουν μαζί, αν θέλουν τη σωτηρία της πατρίδας.

    Εδώ μπορεί να δεί και να ακούσει κάποιος ανώτερα υπερεθνικοπατριωτικά και διεθνιστικά λόγια για την ένωση του ανθρώπου με τη γη και τον ουρανό του:
    https://sidirountios.wordpress.com/2016/05/28/rasiopoulon/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ηταν εμφυλιος. Εμφυλιος θα ηταν αν εκατερωθεν υπηραν Ελληνες. Ομως στο αριστερο στρατοπεδο το πιο μεγαλο μερος απαρτιζοντο απο Σλαυους και Αλβανους.

      Διαγραφή
    2. "Αυτός που με τρομάζει είναι ο άνθρωπος που δεν έχει ιδεολογία και ιδανικά, και που σαν ερπετό τρυπώνει για να φάει τις σάρκες των άλλων."

      Τα'χεις μπλέξει.
      Αν είναι ερπετό, έχει ιδεολογία.
      Αντιθέτως, αν είναι (πρώην) ΚΚΕ ή κολαούζος τής ολιγαρχίας ή των οργάνων τους και των μπροστινών τους, όπως ο Αρτέμης, θα κλαίει τρώγοντας...
      https://youtu.be/15fBx8YOJOY?t=12m1s

      Διαγραφή
    3. Η αντιαριστερή ψύχωση είναι έργο των ίδιων οι οποίοι έφτιαξαν την αντιδεξιά ψύχωση. Η εφεύρεση της δεξιάς και της αριστεράς έγινε από τον ίδιο κύκλο Χεγκαλιανών διανοητών. Ο λόγος για τον οποίο έχουμε σήμερα αριστερά και δεξιά είναι για να διχάζουν κάποιοι τους λαούς και να τους πίνουν το αίμα ευκολότερα.

      Δέχομαι ότι στην ενασχόληση με τα ερπετά εσύ δεν τα έχεις μπλέξει. Ως ανακόντα κάτι περισσότερο θα ξέρεις.

      Διαγραφή
  4. Έλληνες και βάρβαροι υπήρξαν και στα δύο στρατόπεδα. Άνθρωποι και κτήνη ήταν και με τους μεν και με τους δε. Πατριώτες και προδότες υπήρξαν και στα δύο στρατόπεδα.

    Ο ΔΣΕ πράγματι υπήρξε εθνοπροδοτικό κίνημα, και ο Ζαχαριάδης ήταν εγκληματικό στοιχείο. Ο ΕΛΑΣ όμως είχε μέσα του το μεγαλύτερο ποσοστό πατριωτών. Το τεράστιο λάθος που κάνει η δεξιά είναι να ταυτίζει τον ΕΛΑΣ με το ΔΣΕ. Ο αρχηγός του ΔΣΕ έσφαξε τον αρχηγό του ΕΛΑΣ, αυτο τα λέει όλα. Το να βαπτίζει η ΧΑ και η άκρα δεξιά όλους τους αντιστασιακούς ως Ζαχαριάδηδες, είναι εθνικό έγκλημα.

    Κάποτε θα αρχίσουν άπαντες να ανάβουν κεριά στη μνήμη του Κορδάτου, του γέρο Γιωτόπουλου, του Βελουχιώτη, και στη μνήμη όλων όσων είχαν τον Ελληνισμό πάνω από το κάθε κόμμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι και να πεί κανείς πάντως, το θέμα είναι όπως φαίνεται ακόμα ιδιαίτερα καυτό κι άκρη δεν μπορεί να βγεί, οι διαφωνίες έντονες και δεδομένες, ιστορικά τα γεγονότα αυτά είναι πολύ νωπά κι ας έχουν περάσει σχεδόν...εξήντα τόσα χρόνια απο τότε. Πόρισμα πιθανώς αμερόληπτο θα βγάλουν οι επόμενες γενιές, ίσως αυτοί που θα γεννηθούν απο σήμερα και έπειτα...

      Διαγραφή
  5. Η άκρη μπορεί να βγει μέσα από μελέτη από ανθρώπους που αγαπούν την ιστορία του τόπου τους, και έχουν σέβας για κάθε ηθικό στοιχείο σε όποια παράταξη και αν ήταν. Από βαμμένους και πιστούς σε ιδεολογίες, δεν μαθαίνει ιστορία κανείς.Το μόνο που μαθαίνει από αυτούς είναι το πως να βιάζει την ιστορία, και κατα συνέπεια πως να βιάζει την ίδια την πατρίδα του.

    Τόσο η τότε άκρα δεξιά όσο και η άκρα αριστερά, που σήκωναν τα όπλα ο ένας ενάντια στο άλλο, τα έπαιρναν οι μεν από τον Δυτικό κόσμο και οι άλλοι από τον Ανατολικό. Τον λογαριασμό όμως τον πληρώνουμε ακόμα και σήμερα όλοι οι Έλληνες. Το ταμείο θα αρχίσει να γεμίζει μόνο όταν σκύψουν το κεφάλι ο Μιχαλολιάκος και ο Κουτσούμπας, και ζητήσουν συγνώμη για την αμάθειά τους, το φανατισμό τους, και την αστοχία των στρατηγικών τους. Να πετάξουν κάτω αμέσως τα βαρβαρικά και ανθελληνικά σύμβολα των κομμάτων τους, να ενωθούν, και να κυβερνήσουν μαζί. Τα δοκιμάσαμε όλα πλην αυτών. Όλοι οι άλλοι δεν μπορεσαν. Να δούμε τι μπορεί να κάνουν και αυτοί, ενωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως μάλλον περιγράφεις την ουτοπία...

      Διαγραφή
  6. Και τι θες να κάνω, να στηρίξω ΝΔ και Σύριζα; Καλύτερα τα ουτοπικά παρά τα πραγματικά που ζούμε και δεν τελειώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην τωρινή γενιά ο πατριωτισμός εξυπηρετεί την ολιγαρχία η οποία με το χρήμα και την ισχύ που διαθέτει τον έχει καπελώσει, τον έχει φέρει στα μέτρα της για να εξυπηρετεί τα συμφέροντά της, κάπως έτσι αποτελεί σήμερα "εθνικό συμφέρον" ότι καταστρέφει τον τόπο και διαλύει την Ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με αυτό που είπες! Ακριβώς την ίδια γνώμη έχω κι εγώ! Ετσι φίλε, έτσι ακριβώς!

      Διαγραφή
    2. Κοίτα να δεις τι γίνεται, είναι τυχαίο που η Καθημερινή των "ευρωπαϊστών" φιλοξένησε το άρθρο του Πούτιν; Όχι, θέλουν τους ξένους για να λεηλατήσουν μαζί τους τη δημόσια περιουσία με ασφάλεια. Αν στην υπόλοιπη Ευρώπη θέλουν να γυρίσουν τις κοινωνίες στον προ-προηγούμενο αιώνα εδώ μας γυρίζουν στην εποχή των Ρωμαίων

      Διαγραφή
    3. Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό που είπες για το άρθρο του Πούτιν, δε έχεις άδικο. Νομίζω πως πρέπει ειδικά ο κόσμος που ανήκε παραδοσιακά στην συντηρητική δεξιά να σκεφθεί κατά πόσο αυτή πια εκπροσωπεί τα συμφέροντα του και όχι τα συμφέροντα των "εταίρων" και "δανειστών" μας, απο κεί ας ξεκινήσουμε και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε στην πορεία, βέβαια και πάλι το κενό κατάλληλης πολιτικής ηγεσίας είναι τεράστιο οπότε ας μην τρέφουμε και μεγάλες ελπίδες για οτιδήποτε, πρώτα να υπάρξει συνειδητοποίηση απο όλους μας των δικών μας "θέλω" που καμμιά σχέση δεν έχουν με εκείνα της παραδοσιακής δεξιάς-κεντροδεξιάς. Εκεί βρίσκεται και το κλειδή της λύσης του προβλήματος.

      Διαγραφή
    4. Σε βάθος χρόνου, η Ελληνική κοινωνία, όσοι μείνουν και επιζήσουν, θα τον δώσει τον αγώνα της επιβίωσης

      Διαγραφή
  8. Dimitri
    εγώ έσβησα το σχόλιό σου, γιατί είναι υβριστικό και συκοφαντικό.
    Όποιος έχει κότσια, έρχεται στην εκδήλωση και εκεί θέτει τις ερωτήσεις πρόσωπο με πρόσωπο και δημόσια.
    Τέτοιες ατιμίες, δεν τις ανέχομαι στο ιστολόγιό μου, το οποίο το έχτισα με πολύ κόπο.
    Ο Τανισκίδης είναι πατριώτης, έχω προσωπική άποψη και ξέρω πολύ καλά τι έχει κάνει και τι συνεχίζει να κάνει για την πατρίδα και για τις αλύτρωτες πατρίδες.
    Εσύ, αν έχεις να του προσάψεις κάτι, να έλθεις να το κάνεις δημόσια και να αναλάβεις την ευθύνη αυτών που λες.
    Μην καθιστάς συνένοχο στις πράξεις σου εμένα και το ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Dimitri
      Λαμόγιο είναι χαρακτηρισμός ποινικά κολάσιμος.
      Έχεις κάποια καταδικαστική απόφαση, με βάση την οποία χαρακτηρίζεις κάποιον "λαμόγιο" και μάλιστα εκ του ασφαλούς;
      Το ξαναλέω, έλα στην εκδήλωση και κάνε όποια ερώτηση θέλεις.
      Ανωνύμως δεν μπορείς να εκτοξεύεις συκοφαντικές κατηγορίες.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Καλεντερίδη

      δεν καταλάβατε τι ακριβώς σας έχω γράψει.

      Ευχαριστώ για την πρόσκληση, καλή επιτυχία με το βιβλίο, αλλά δεν νομίζω ότι η εκδήλωση γίνεται για τον Γιωργάκη.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.