4/5/16

Γίναμε εθνικοί ευεργέτες των Τούρκων - «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για την κατάργηση της βίζας στους Τούρκους

Από τον Ιούνιο, αντί για τον Οκτώβριο που προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός - Η Άγκυρα καλείται να εκπληρώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλα τα εκκρεμή ζητήματα

Το «πράσινο φως» για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, αναμένεται να ανάψει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλώντας την Τουρκία να τηρήσει τις εναπομείνασες δεσμεύσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν αναμένεται να προτείνει την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους από τον Ιούνιο, αντί για τον Οκτώβριο που προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός. 
Σε γενικές γραμμές, η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι η Τουρκία έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στην εκπλήρωση των σχετικών κριτηρίων, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι η Άγκυρα έχει εκπληρώσει μία σημαντική προϋπόθεση για να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, που είναι η κατάργηση της βίζας για τους Ελληνοκύπριους πολίτες που ταξιδεύουν στην Τουρκία. Ωστόσο, η Άγκυρα καλείται να εκπληρώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλα τα εκκρεμή ζητήματα, όπως η έκδοση διαβατηρίων με βιομετρικά στοιχεία, η προστασία προσωπικών δεδομένων, η καταπολέμηση της διαφθοράς, η αναθεώρηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, κ.ά.
Παράλληλα, η Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα προτάσεις για την αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου και να προτείνει την επιμήκυνση αναλογικών συνοριακών ελέγχων κατά ένα εξάμηνο σε πέντε χώρες της Ε.Ε..
Όσον αφορά την πολιτική ασύλου στην Ένωση, η Επιτροπή υπογραμμίζει τις σημαντικές ελλείψεις στο υφιστάμενο σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να προτείνει τη διατήρηση του παρόντος συστήματος ασύλου, σύμφωνα με το οποίο η χώρα στην οποία πρώτα φθάνουν οι μετανάστες θα πρέπει να διαχειρίζεται τις αιτήσεις ασύλου, με τη διαφορά ότι σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων αυξηθεί σημαντικά σε μία συγκεκριμένη χώρα, οι αιτούντες άσυλο θα πρέπει να κατανέμονται αναλογικά σε όλα τα κράτη-μέλη.
Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως η Κομισιόν θα προτείνει στο Συμβούλιο της ΕΕ την εξάμηνη παράταση αναλογικών συνοριακών ελέγχων σε πέντε χώρες της Σένγκεν (Γερμανία, Αυστρία, Δανία, Σουηδία και Νορβηγία), ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα των χωρών αυτών. Το Συμβούλιο της ΕΕ αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση πριν τις 12 Μαΐου. Ωστόσο, η Επιτροπή σημειώνει ότι σε τέσσερις μήνες θα επανεξεταστεί το ζήτημα αυτό, ενώ τονίζει ότι ως το τέλος του έτους, η κατάσταση στη ζώνη του Σένγκεν πρέπει να επανέλθει στην κανονική της μορφή.
Τέλος, η Επιτροπή αναμένεται να αναγνωρίσει ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.
Πρώτο Θέμα

14 σχόλια:

  1. Είναι η κατάργηση τής βίζας για τούς Έλληνες τής Κύπρου πρόοδος, όταν δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ και την ΕΕ;
    Η Κύπρος πρέπει να θέσει βέτο, έως ότου επιτύχει την πλήρη και ανεπιφύλακτη αναγνώρισή της από την Τουρκία. Αρκετοί συμβιβασμοί και υποχωρήσεις έχουν γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από πού προκύπτει ότι η Ελλάδα έγινε εθνικός ευεργέτης των Τούρκων ;

    Νάχαμε να λέγαμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2014, με τον Σαμαρά που σκυλοβρίζεις, με βάση τα επίσημα στοιχεία, μπήκαν στην Ελλάδα 72.632 άτομα, πρόσφυγες και μετανάστες.
      Το 2015, με την κυβέρνηση Τσίπρα-Τασίας-Δρίτσα, που ακολούθησε πολιτική ανοικτών συνόρων, παθητικοποίησε το Λιμενικό και εξάγγειλε ότι θα ρίξει το φράχτη στον Έβρο, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 1200% και ξεπέρασε τις 800 χιλιάδες.
      Το πρόβλημα έγινε πλέον ευρωπαϊκό και η Ευρώπη, εκβιαζόμενη, λόγω της πολιτικής Τσίπρα-Τασίας, δίνει τι βίζα ως δώρο στην Τουρκία, για να παίρνει πίσω τους μετανάστες, τους οποίους δίνει πίσω στην Τουρκία αλυσοδεμένους η κυβέρνηση Τσίπρα, ασκώντας πλέον πιο σκληρή πολιτική από τους καταραμένους δεξιούς.
      Τι δεν καταλαβαίνεις;
      Και το κυριότερο, γιατί το κάνεις αυτό;
      Γιατί υπερασπίζεσαι μια πολιτική που κάνει κακό στην πατρίδα;
      Τι είναι αυτό που σε ωθεί να το κάνεις;
      Πραγματικά θα ήθελα να μάθω.

      Διαγραφή
    2. Αυτά που γράφετε κ. Καλεντερίδη για το προσφυγικό είναι παραμύθια για μικρά παιδιά και αφελής κατά την γνώμη μου εκδικητική αρθογραφία εναντίον αυτών που στείλανε τον προδότη της παράταξης στα αζήτητα.

      Αν είναι δυνατόν το προσφυγικό να έπεσε από τον ουρανό στα ξαφνικά, και η Ευρώπη έγινε μούσκεμα επειδή ξέχασε η Τασία να ανοίξει την ομπρέλλα !!!!!!!!!

      Η άποψη μου είναι ότι οι ροές των προσφύγων - μεταναστών καθορίζονται από τον αποστολέα (Τούρκοι - Αμερικάνοι, Σόρος) και όχι από τον παραλήπτη (Ελλάδα). Τώρα αποφάσισαν οι Αμερικάνοι να οξύνουν το προσφυγικό, τώρα αυτό οξύνθηκε. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

      Κατ΄ αντιστροφήν της επιχειρηματολογίας σας, ο Ερντογάν δεν έστελνε μετανάστες - πρόσφυγες στην Ελλάδα, επειδή δεν ήθελε να δημιουργήση πρόβλημα στον πράκτορα των Αμερικάνων που το έπαιζε πρωθυπουργός. Κάνω λάθος, αν ναι γιατί ;

      Το κατά πόσον δε η σημερινή πολιτική κάνει κακό στην πατρίδα και στο προσφυγικό και στα υπόλοιπα θέματα, επιτρέψτε μου να έχω καλύτερη εικόνα από εσάς για τα όσα συνέβηκαν στην Ελλάδα από το 1981 και κυρίως για την καταστροφή που επέφερε στην χώρα το ίνδαλμα σας ο Αντωνάκης, όταν έριξε την κυβέρνηση του Κώστα Μητσοτάκη και έφερε ξανά στην εξουσία την συμμορία του ΠΑΣΟΚ για άλλα 12 χρόνια.

      Τις αμαρτίες του προδότη πληρώνει σήμερα η χώρα, για να μην ανοίξω το στόμα μου και για τα όσα έκανε με το εκλεκτό παχύδερμο του ΠΑΣΟΚ κατά την συγκυβέρνηση δια λογαριασμό της Ευρωμαφίας.

      Και αν ακόμη δεν καταλάβατε τι ακριβώς γράφω, έχω πολλά να σας πώ δημοσίως για τα καμώματα του τέρατος με το Μακεδονικό, όταν εσείς προφανώς λόγω της υπηρεσίας σας δεν είχατε χρόνο να τρέχετε για λογαριασμό της παράταξης και να ζείτε τα γεγονότα.

      Μην έχετε καμμία απολύτως αμφιβολία ότι ευκαιρίας δοθείσης ουδέποτε θα παραλείψω να αναδεικνύω την εγκληματική πολιτική φυσιογνωμία του Αντωνάκη. Δεκτός κάθε αντίλογος.

      Διαγραφή
    3. Dimitri
      τον Σαμαρά τον έστειλαν στα αζήτητα οι Γερμανοί,όταν διαπίστωσαν πόσο εξουσιομανείς και πόσο απάτριδες είναι οι Έλληνες πολιτικοί.
      Όταν οι Γερμανοί είδαν ότι οι ίδιοι οι Έλληνες, μέσω των αγανακτισμένων και των αντιμνημονιακών, με επικεφαλής τους τυχοδιώκτες Τσίπρα-Καμμένο, ότι σαμποτάρουν τις προσπάθειες της πατρίδας να βγει από το μνημόνιο, τον έβγαλαν από τον "μπρίζα" και προετοιμάστηκαν να υποδεχτούν στην εξουσία τα νέα τους πουλέν, Τσίπρα-Καμμένο, με τους οποίους κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους.
      Είμαι σε θέση να ξέρω πώς αντιμετώπισε η κυβέρνηση Σαμαρά το θέμα και πώς μείωσε τις ροές.
      Το προσφυγικό υπήρχε, είχε όμως αλλες παραμέτρους.
      Αυτές τις παραμέτρους άλλαξε η πολιτική των ανοικτών συνόρων.
      Αυτό το γνωρίζουν όλοι, εκτός από τους τυφλωμένους οπαδούς της καταστροφικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
      Όσο για τον Ερντογάν, ναι δεν το φανταζόταν ποτέ ότι θα βρεθεί μια κυβέρνηση, που θα ανοίξει τα σύνορα και θα του προσφέρει τέτοιο δώρο.
      Γι' αυτό θα τους ανακηρύξουν εθνικούς ευεργέτες.
      Όσο για τις παρατάξεις και τα διάφορα πρόσωπα, δεν με ενδιαφέρουν, κανένα κόμμα, καμία παράταξη και κανένα προσωπο.
      ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
      Αυτό που με ενδιαφέρει, είναι η αλήθεια και το συμφέρον της πατρίδας.
      Και δεν υπάρχει δύναμη που να με εκτρέψει από το δρόμο αυτό.
      Αν θέλεις, αυτό είναι η δύναμή μου, γι' αυτό είμαι ακόμα όρθιος.

      Διαγραφή
    4. Χειρότερη συμμορία απ΄την ψεκασμένη καταστρόικα του Σύριζα δεν έχει περάσει απ΄τη χώρα. Ούτε η Αυγή τέτοια προπαγάνδα...

      Διαγραφή
    5. @ Dimitri.
      Εκεινη η αποστροφή σου....και όχι από τον παραληπτη (Ελλαδα).....σου 'μπογιατιζει' ολο το σχολιο σου.

      Διαγραφή
  3. Ο Dimitri δεν μας είπε γιατί δεν βγαίνει αγανακτισμένος στους δρόμους όταν η ψεκασμένη καταστρόικα αποδομεί καθημερινά ότι έχει μείνει όρθιο απ΄την παιδεία, την πίστη, την πολιτισμική και ιστορική μας ταυτότητα; Γιατί δεν βγαίνει στους δρόμους την ώρα που η Αριστερή συμμορία ανανεώνει το κομματικό κράτος με τα χρώματα της ροζ αριστεράς; Γιατί δεν βγαίνει στους δρόμους όταν η απάντηση των Συριζαίων στο κλείσιμο της ΕΡΤ απο τον Σαμαρά είναι η μετατροπή της δημόσιας τηλεόρασης σε φερέφωνο ιδεολογικής προπαγάνδας;
    Ποιός ευθύνεται για όλα αυτά το ευρωιερατείο ή το Συριζοιερατείο;
    Αν δεν είναι αυτά και πολλά παρόμοια αίτια της παρακμής μας τότε ποιός είναι;
    Αν δεν μορούμε μόνοι μας να συμμαζέψουμε αυτά τα πράγματα τότε ποιός θα μας σώσει; Το νόμισμα;
    Έλεος πια δεν έχουμε όλοι το μυαλό συριζαίου ψηφοφόρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εστω οτι ειναι οπως τα λες...Οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ Σαμαρας(λεμε τωρα, τον υπερασπιζεστε κιολας) κ λοιποι που ειναι να βγουν να διαμαρτυρηθουν? Ο κοσμος?
      ""ανανεώνει το κομματικό κράτος με τα χρώματα της ροζ αριστεράς"" πραγματικα αυτο σε πειραξε? το κρατος πασοκ-νδ ειναι καλυτερο δλδ? ΟΛΟΙ στηνουν τον μηχανισμο τους, δεν καταλαβαινεις? Ξυπνησες αργα κ εσυ..
      Και ο κ. Καλεντεριδης λεει πως το Λιμενικο κοιταει παθητικα κατοπιν εντολης κ οχι αδυναμιας, να περνουν τα πλεουμενα απο Τουρκια... Αν ηθελε η Τουρκια δεν θα περνουσαν, αλλα ειναι καλη μπιζνα κ για εκει κ για εδω

      Διαγραφή
  4. Αν δείτε μια ψηλή κυρία να πανηγυρίζει έξαλλα στο Σύνταγμα, θα είναι η Ντόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν κατάλαβα η απάντηση στην κομματοκρατία της πράσινης πασοκοδεξιάς είναι το ροζ κομματικό κράτος.Επίσης η φασιστειδής λογική της ενιαίας σκέψης -όποιος δηλ. δεν είναι σύριζα είναι Σαμαροβενιζελικός- απευθύνεται σε μπαμπουίνους.
    Γιατί η Τουρκία θυμήθηκε να κάνει μπίζνες όπως λές όταν ανέλαβε υπουργός η κυρία μπάτε σκύλοι αλέστε με τον υπόλοιπο συρφετό;
    Κανένας άλλος πρωθυπουργός όσο τρισάθλιοι κι αν ήταν οι προηγούμενοι (που ήταν πάρα πολύ) δεν τόλμησε με τόσο κυνικό τρόπο να πεί οτί η θάλασσα δεν έχει σύνορα.
    Ε ναι λοιπόν αυτή η εθνομηδενιστική αποδόμηση που μεταβάλει τη χώρα σε σκουπιδότοπο του παγκόσμιου καπιταλισμού με ενοχλεί πιο πολύ απ΄το αν θα έχω ευρώ δραχμή η γιεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιἀ πλἀκα πανηγὐριζαν οι λαθρομετανἀστες στο κἐντρο της Αθἠνας με σημαἰες του ΠΑΣΟΚ ὀταν βγἠκε ο ΓΑΠ και του ΣΥΡΙΖΑ ὀταν βγἠκε ο Τσἰπρας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ουτε Σαμαρας (που παιρνε τηλ τον Ντογιακο και απαιτουσε φυλακισεις εθνικιστων) ουτε Τσιπρας (δεν υπαρχουν θαλασσια συνορα).
    Μη μιλησουμε για Δενδια,ο νο.1 τεκτονας εν Ελλαδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά από διακοπή περίπου τριών χρόνων -μέχρι τα μέσα τού 2013-, οι Έλληνες ξαναγύρισαν στις κομματικές έριδες. Θλιβερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.