31/5/16

Όταν μια κοινωνία δεν σέβεται και αδυνατεί να προστατέψει τα μνημεία της, δικαιούται να ελπίζει ότι θα επιβιώσει;

Απροστάτευτη η πολιτιστική μας κληρονομιά - Έκλεψαν πέντε προτομές από το Πνευματικό Κέντρο Αθηνών
Οι δράστες έκλεψαν αρχικά τις ορειχάλκινες προτομές των Κώστα Ουράνη, Άγγελου Τερζάκη, Κωστή Μπαστιά και Γιώργου Θεοτοκά, ενώ την επομένη επέστρεψαν και απέσπασαν την προτομή του Παντελή Χορν
Πέντε προτομές από την υπαίθρια γλυπτοθήκη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας «έκαναν φτερά» πριν μερικές μέρες από αγνώστους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινής», οι δράστες έκλεψαν αρχικά τις ορειχάλκινες προτομές των Κώστα Ουράνη, Άγγελου Τερζάκη, Κωστή Μπαστιά και Γιώργου Θεοτοκά, ενώ την επομένη επέστρεψαν και απέσπασαν την προτομή του Παντελή Χορν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πιθανό είναι να χρησιμοποιήθηκε μηχάνημα για να αφαιρεθούν οι βάσεις και με τροχό αφαιρέθηκαν και οι προτομές. Πιθανολογείται ότι οι προτομές να κατέληξαν σε κάποιο χυτήριο για σκραπ.
Πρώτο Θέμα

5 σχόλια:

  1. Πλήρης αδιαφορία! Και όλη αυτή η ιστορία να αφαιρέσουν τις προτομές δεν είναι θέμα λίγων λεπτών, και όμως κανείς περαστικός, διερχόμενος, δεν ενδιαφέρθηκε να πάρει ενα τηλέφωνο στην αστυνομία, στις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, όλα τα μνημεία φυλάσσονται πάντα απο υπηρεσίες σεκιούριτι ή την τοπική δημοτική αστυνομία (όπως αυτή που καταργήσαμε εδώ ελαιω μνημονίου, ως μη χρειαζούμενη) στην Ελλάδα πέρα βρέχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα βάλουν τους δικούς τους "μεγάλους" στις κενές θέσεις... Την Τασία, την Ρεπούση, τον Φίλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αστυνομία, δημοτική αστυνομία, τσεκιούριτη, τι στην ευχή κάνουν όλοι αυτοί, τι φυλάνε; τα υπουργικά σπίτια, παρέες παρέες; τι τεράστια οικονομία να απολύονταν όλοι αυτοί οι δήθεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειχαν κλέψει και την προτομή του Καπετανίδη από την Δραπετσωνα κι ενός αεροπόρου. Εκανε ποτέ έλεγχο η αστυνομία στα τρίκυκλα και στα φορτηγάκια που γυρίζουν στις γειτονιές; Εκανε ποτέ έλεγχο στα χυτήρια όπου καταλήγουν. Μια μερα είδα κατι πακιστανούς να κοιταζουν παράξενα έξω από την παλιά Βουλή ένα παλιό κανόνι που είναι στημένο δεξιά της εισόδου και προσπαθούσαν να το κουνήσουν... Μπορεί να εκαναν γυμναστική... ΄Όπως και οι αθίγγανοι που τριγυρίζουν στις γειτονιές φωναζοντας όλα τα παλιά μαζεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι αυτή την παρακμή και ιδιώτευση δεν την έχουμε ξαναζήσει! Ο κάθε 'νοικοκύρης' νοιάζεται μόνον για το σπίτι και την οικογένειά του, και πιο δίπλα ούτε βλέπει ούτε ακούει, ούτε ενδιαφέρεται! Θα νοσταλγήσω το Φαρ Ουέστ; Χωρίς πολίτες, μεγάλη η ορφάνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.