22/5/16

Καμμένος: Συνέχιση του αγώνα για τη διεθνοποίηση της γενοκτονίας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ
Καμμένος: Συνέχιση του αγώνα για τη διεθνοποίηση της γενοκτονίας
Εξέχουσες προσωπικότητες Ποντίων και Αρμενίων τιμήθηκαν στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε χθες στους Στύλους του Ολυμπίου Διός με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας με αφορμή την επέτειο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στον κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν – Γραμματικόπουλο, τη γιαγιά Ελισάβετ Αλεξανδρίδου, τον αντιπρόεδρο της Βουλής της Αρμενίας Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ, τον πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων Γιώργο Παρχαρίδη, τον καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνο Φωτιάδη, το Γεώργιο Τσαλουχίδη, την υψίφωνο Σόνια Θεοδωρίδου, την Αρμενική Εθνική Επιτροπή, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και στον παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη.

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «η γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων και των Αρμενίων παραμένει στη συλλογική μνήμη ως ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα του προηγούμενου αιώνα, αλλά και ως ένα έγκλημα στο οποίο τόσα χρόνια μετά δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη».

Διερωτήθηκε δε «πώς είναι δυνατόν για τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων να ισχύει ιστορική ασυλία για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν. Η συγγνώμη θα λυτρώσει τον τουρκικό λαό από το βάρος της συλλογικής ενοχής. Το ίδιο έπραξαν και άλλοι που απολογήθηκαν και τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων», παρατήρησε.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας απηύθυνε κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα «όλοι μαζί» για τη διεθνοποίηση της γενοκτονίας των δυο λαών.

Η εκδήλωση διάρκειας 120 λεπτών περιλάμβανε απαγγελία κειμένων, προβολή οπτικού υλικού από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου και μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης.

ethnos.gr
 http://www.anixneuseis.gr/?p=144999

6 σχόλια:

  1. Πως συνεργαζεται λοιπον με αρνητες της γενοκτονιας? Τι ειδους υποκρισια ειναι αυτη? Συμφωνει στα μνημονια αλλα διαφωνει στη γενοκτονια? Οποτε ενταξει δεν τρεχει και τιποτα? Ολα το ιδιο και ομοια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να διαμαρτύρεσαι για γενοκτονία του λαού σου που έκαναν οι προαιώνιοι εχθροί του όταν υπουργός της κυβέρνησης σου δεν την αναγνωρίζει βέβαια και να ψηφίζεις σήμερα μεγαλύτερη γενοκτονία εσύ ο ίδιος για το λαό σου είναι θέμα της ψυχιατρικής επιστήμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα πως?. Πηρε αδεια απο τον φιλη ?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώτα, ο υπουργός ας ασχοληθεί με τα ελάχιστα στρατευμένα παιδιά που οι γονείς τους δεν χρησιμοποίησαν πλάγιες διαδρομές για να πάνε τα παιδιά τους να υπηρετήσουν τη θητεία τους, δίπλα στα σπίτι τους αλλά υπηρετούν στον έβρο και τα ακριτικά νησιά. Γιατί αυτά τα παιδιά λόγω του υπουργού και των παρατρεχάμενων (το βίσμα πάει σύνεφο) κάνουν πεντάωρες και επτάωρες υπηρεσιές και πολλές φορές δεν προλαβαίνουν ούτε να φάνε και έχουν έξοδο κάθε δέκα με δεκαπέντε μέρες για να μπορούν κάποιοι άλλοι να είναι σε μονάδες που βρίσονται δίπλα στο σπίτι τους, στις οποίες είναι υπεράριθμοι και το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν την ημέρα playstation και να έχουν κάθε μέρα έξοδο. Κάποτε το σύνολο σχεδόν των νεοσύλεκτων πήγαινε στα νησιά και στον Έβρο. Σήμερα όταν ξεκινάει ένα τρένο από ένα κέντρο νεοσυλέκτων με προορισμό της μονάδες, το σύνολο σχεδόν των στρατιωτών έχει κατέβει πριν το τραίνο να φτάσει στον Έβρο. Κια ντροπή και στον αρχηγό Γ.Ε.Σ. και στους υπόλοιπους ανώτερους αξιωματικούς που ανέχονται αυτόν τον απαράδεκτο υπουργό γιατί με την πρακτική του όχι μόνο βλάπει τα παιδιά μας αλλά θίγει και το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.
    Αγαπητέ Υπουργέ, θα σου δώσω ένα μύνημα. Τα παιδιά μας έχουν και γονείς και μπορεί εσύ να μην νιάζεσαι για αυτά. Εμείς όμως νοιαζόμαστε. Όπως και για τα παιδιά όλων των απλών ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γι αυτό ακριβως τον λογο οι Εθνικοι αποδομητες συνεργαστηκαν με τους ΑΝΕΛ.
    Πανεξυπνη κινηση ώστε να αποσπασουν την αποδοχή μεγαλου μερους των ψηφοφορων που εφησυχασαν ότι ένα 'δεξιο' κομμα όπως οι ΑΝΕΛ θα ηταν το ανάχωμα στις διαλυτικες για την Ελλαδα και τον λαο της ιδεοληψίες των συρυζαιων εθνοκτόνων.
    Το παραμυθι δολίως επεξεργασμενο μας ταισε με κοκκινες γραμμες και ανυποχώρητες θεσεις στα Εθνικα κυριως θεματα που παραπλανησε τον μεγαλυτερο ογκο των ψηφοφορων.
    Μια απλη όμως ματια στα πραχθεντα θα μας προσγειωσει οδυνηρα στην πραγματικοτητα.
    Συνεβη ακριβως το ιδιο που ειπε καποτε η Μαντλιν Ωλμπραιτ στην εξεταστικη επιτροπή της Αμερικανικης Γερουσίας όταν εδινε τις 'εξετασεις' του ο Ν.Μπερνς πριν τον στειλουν ως πρεσβυ στην Ελλαδα του Α.Π.
    Ειπε λοιπον η Μ.Ω. : Στην Ελλαδα δεν θα ακουμε τι λεει ο Α.Π. αλλα θα βλέπουμε τι κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕ ΚΟΥΡΑΔΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.