5/5/16

Η πόλη του Τορόντο αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων

Παρά τις αθλιότητες του υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκου Φίλη και ΣΙΑ

Την ώρα που στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, με κορυφαίο τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, αρνούνται την από χρόνια και από πολλές πηγές τεκμηριωμένη ιστορική αλήθεια της Γενοκτονίας των Ποντίων, οι ομογενείς δίνουν σκληρές μάχες στις νέες πατρίδες τους για να αναγνωριστούν τα εγκλήματα των Νεότουρκων στις αρχές του 20ού αιώνα. Μια τέτοια μάχη κέρδισε την Τετάρτη η ελληνική κοινότητα του Τορόντο.
Το Τορόντο προχώρησε στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, υιοθετώντας σχεδόν ομόφωνα την πρόταση των ομογενών δημοτικών συμβούλων Τζιμ (Δημήτρη) Καρύγιαννη και Μαίρης Φραγκεδάκη.
Αν και τυπικά η απόφαση μένει να υπογραφεί και να επικυρωθεί από τον αρμόδιο ανώτατο διοικητικό υπάλληλο του δήμου, οι ομογενείς, και μαζί τους όλοι οι Πόντιοι, πανηγυρίζουν για μια ακόμα νίκη όχι μόνον έναντι της Τουρκίας που αρνείται να αναγνωρίσει το οργανωμένο έγκλημα των αρχών του προηγούμενου αιώνα αλλά και των ημεδαπών αρνητών της Γενοκτονίας των Ποντίων.
«Το δημοτικό συμβούλιο αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων, για να τιμήσει τη μνήμη ανδρών, γυναικών και παιδιών που πέθαναν» αναφέρει στην απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του Τορόντο.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νίκη της δραστήριας ελληνικής κοινότητας του Τορόντο και επίσημες ανακοινώσεις, αναμένονται τις επόμενες ώρες.

2 σχόλια:

  1. Αναμφισβήτητα πολύ σημαντική εξέλιξη αλλα πρέπει να επιμείνω και πρέπει να αναδειχθεί ξανά το θέμα στην επικαιρότητα πριν βρεθούμε μπροστά από πολύ δυσάρεστες εξελίξεις. Η πρόληψη είναι καλύτερη από το να τρέχουν τα κανάλια να καταγραφουν την καταστροφή.

    Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 η Λέσβος έχει 85330 κατοικους η Χίος 51320 και η Samos 32977. Στα νησιά σύμφωνα με τα στοιχεια του ΟΗΕ υπάρχουν 4173, 2262 και 1047 λαθρομετανάτες αντίστοιχα. Όλοι αυτοί είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών πλέον, οι οποιοι διαβιούν σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας μέσα στα οποια δεν τηρείται καμια νομιμότητα ενώ είναι τεράστιες εστίες εγκληματικότητας και οι κάτοικοι των νησιών φυσικά διαμαρτύρονται συνεχώς χωρίς ωστόσο τα κανάλια πλέον να δείχνουν τίποτα από όλα αυτά! Σύνολο στη χωρα υπάρχουν 60000 εγκλωβισμένοι λαθρομετανάστες οι οποιοι δεν μπορούν πλέον να φύγουν από την χωρα γιατί τα χερσαία σύνορα μας είναι απολύτως κλειστά. Επιπλέον οποιος καταφθάνει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή μένει στα νησιά ώστε να εξεταστεί η αίτηση ασύλου που κάνει. Ο αριθμός επαναπροωθήσεων στην Τουρκια είναι μηδαμινός και ο αριθμός αυτών που "επαναγκαθιστανται" στην Ευρώπη εντελώς μηδενικός. Αυτό σημαίνει ότι ο πληθυσμός λαθρομεταναστών στα νησιά του Αιγαίου θα αυξάνεται συνεχώς και δεν μιλάμε για τουρίστες αλλα για μονιμους κατοικους οι οποιοι μάλιστα θα αυξάνουν και την "εγξκληματικη" τους συμπεριφορά λόγω του ότι δεν τους παρέχει τίποτα η πολιτεία ουσιαστικά και δεν υπάρχει και καμια διάθεση αστυνόμευσης. Αυτό σημαίνει πως σταδιακά η κατάσταση θα αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη, ο τουρισμός θα μειώνεται οι δουλειές θα μειώνονται και οι Έλληνες θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν τα νησιά τους, όχι στο μακρινό μέλλον, αλλα άμεσα, στα επόμενα χρονια! Επιπλέον, οι Τούρκοι τώρα έχουν μειώσει τις ροές λαθρομεταναστών, αλλα τίποτα ουσιαστικά δεν τους εμποδίζει να ανοίξουν τις πύλες στο άμεσο μέλλον. Σκεφτείτε όχι τις ροές τις περυσινές αλλα ροές από 100-200 άτομα την ημερα σε ροές 1000 ατόμων και αναλογιστείτε τι αριθμοί θα συσσωρευτούν στα νησιά αυτά αλλα και τις συνέπειες, γιατί οι λαθρομετανάστες μπορεί να είναι διαφορετικών εθνικοτήτων αλλα οπωσδήποτε τους συνδέει το σουνιτικό Islam. Σκεφτείτε ποσο εύκολα θα μπορεί να δημιουργηθούν προβοκάτσιες. Επιπλέον, όλοι αυτοί οι οποιοι είναι μόνιμοι κάτοικοι θα αρχίσουν να ζητάνε περισσότερα σταδιακά και ουσιαστικά θα δημιουργηθεί η δυνατότητα αυτοί οι πληθυσμοί να μετατραπούν σε πολιτικά υποχείρια της Άγκυρας, η οποια είναι θέμα χρόνου να δει συγγένεια που πρέπει να προστατέψει στα νησιά του Αιγαίου με ο,τι αυτό συνεπάγεται...
    Δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες ακρωτηριασμού του Αιγαίου και φυσικά απώλεια ελεγχου όλων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου προς όφελος της Άγκυρας και ακρωτηριασμού της Ελλάδος. Εριστό την προσοχή σε όλους, το ότι τα κανάλια δεν πάνε να καταγράψουν δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα!

    Όσο για τον ορο λαθρομετανάστης είναι πλέον σίγουρο ο ιδανικότερος αφού οι προσφυγες δεν έρχονται για να επιβάλλουν σε ξένους τόπους τις συνήθειες και τα πιστεύω τους ούτε εξεγείρονται και εγκληματούν εναντίον αυτών που τους υποδέχτηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ορος λαθρομετανάστης είναι νομικα ισχυρος και αποδεκτος αφου για τους Συρους τουλάχιστον η πρωτη χωρα εισοδου είναι η τουρκια η οποια θεωρείται ασφαλης χωρα αφου μετεχει διεθνων οργανισμων όπως ΟΗΕ,ΝΑΤΟ,συνδεδεμενη με ΕΕ και διαφορους αλλους διεθνεις οργανισμούς.
      Σ'αυτην λοιπον την τουρκια ωφειλουν οι εκ Συριας να υποβαλλουν αιτημα ασυλου ως προερχομενοι από επισήμως εμπολεμη ζωνη.
      Ολοι οι αλλοι που περασαν 2,3,4,5 χωρες για να ελθουν θεωρούνται λαθρομετανάστες και πρεπει να αντιμετωπίζονται ως απρόσκλητοι εισβολεις.
      Όλα αυτά τα γνωριζουν τα παλληκαρια της πρωτης φορας φιλανθρωπιας, γι'αυτο η κυρα τασια εσπευσε να τους καλεσει ώστε να δημιουργηθεί το ερεισμα ότι είναι ΑΠΑΝΤΕΣ καλοδεχούμενοι προσκεκλημένοι.
      Επειδή όμως οι Ευρωπαίοι δεν τρωνε κουτοχορτο,ουτε ετρωγαν ποτε,κλεισανε τα σύνορα τους και ειπαν στο γελαστο αγορι ότι εσυ που τους θελεις κρατησε τους για ΠΑΝΤΑ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.