24/5/16

Έκτακτο - Ξεκίνησε η επιχείρηση απελευθέρωσης της Ράκκα, από Κούρδους και Αμερικανούς (βίντεο)

Άνδρες των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας QSD, λίγο πριν την έναρξη της επιχείρησης απελευθέρωσης της Ράκκα, στο στρατόπεδο al-Shadadi (φωτογραφία Reuters)
Δυνάμεις των Κούρδων, που αποτελούν την συντριπτική πλειονότητα των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας  (Demokratik Suriye Güçleri - QSD), ξεκίνησαν σήμερα, στις 14:00 την επιχείρηση απελευθέρωσης της Ράκκα, που αποτελεί την εν δυνάμει πρωτέυουσα του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, οι δυνάμεις του QSD επιχειρούν στα βόρεια της Ράκκα, με την αεροπορική υποστήριξη της Διεθνούς Συμμαχίας που μάχεται εναντίον του Ι.Κ.
Οι δυνάμεις των Κούρδων επιτίθενται από την κωμόπολη Eyn İsa, που βρίσκεται ΝΑ της ηρωικής πόλης Κομπάνι, σε τρεις κατευθύνσεις εναντίον της Ράκκα.
Στην πρώτη κατεύθυνση επιχειρεί η ταξιαρχία που εδρεύει στην Eyn İsa, στη δεύτερη κατεύθυνση η ταξιαρχία της περιοχής Nexil και στην τρίτη η  93η Ταξιαρχία των QSD.
Στις ειχειρήσεις συμμετέχουν και οι ένοπλες ομάδες Ekrar El Reqa και Liwa Tehrir, που προσχώρησαν πριν από λίγες βδομάδες στις QSD.
Σύμφωνα με μέχρι στιγμής στοιχεία, η προέλαση των δυνάμεων των QSD  και στις τρεις κατευθύνσεις συνεχίζεται απρόσκοπτα.

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.