23/5/16

«Θα εφαρμόσουμε όσα είπαμε»

 
Για πρώτη φορά το ΕΛΑΜ κέρδισε την είσοδό του στη Βουλή με δύο βουλευτές
Δεν κατάφεραν να εισέλθουν στη Βουλή 10 κόμματα και συνδυασμοί

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
 Με βεγγαλικά, πυροτεχνήματα και δυνατό χειροκρότημα υποδέχθηκαν δεκάδες οπαδοί του ΕΛΑΜ στα γραφεία του κόμματος, στη Λευκωσία, τον Πρόεδρο του κόμματος, Χρίστο Χρίστου, που θα είναι ο ένας εκ των δύο Βουλευτών του Κινήματος. Ο Χρίστος Χρίστου αφιέρωσε, αν και δεν συνηθίζεται όπως είπε, τη νίκη του ΕΛΑΜ και την εισδοχή του για πρώτη φορά στη Βουλή, στον Σμηναγό Κωνσταντίνου Ηλιάκη. Αρχικά ο κ. Χρίστου ευχαρίστησε όσους ψήφισαν και εμπιστεύτηκαν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο αλλά και εκείνους που τους στήριξαν σε αυτήν τη δύσκολη προεκλογική εκστρατεία.

Το ΕΛΑΜ, είπε, δεν διαθέτει ούτε μεγαλοεπιχειρηματίες, ούτε πολλά λεφτά και ό,τι κατάφεραν είναι χάρη στην εθελοντική εργασία μελών και φίλων του Μετώπου. «Να είναι άπαντες σίγουροι ότι όσα είπαμε και διακηρύξαμε προεκλογικά θα τα τηρήσουμε και μέσα από τα έδρανα του Κοινοβουλίου. Η επόμενη ημέρα ξημερώνει και θα βρει τον κυπριακό Ελληνισμό να έχει τα ίδια προβλήματα: ανεργία, κατοχή, κουρεμένοι, μια δύσκολη γενική εικόνα». Ο δικός τους ρόλος, ανέφερε, είναι να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.

Με πολλή σοβαρότητα και μεγάλη ευθύνη αναλαμβάνουν αυτόν τον ρόλο, πρόσθεσε ο κ. Χρίστου. «Θέλω να αφιερώσω αυτήν τη νίκη, αν και δεν συνηθίζεται, σε έναν άνθρωπο, ο οποίος στις 23 Μαΐου του 2006 έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος τα εναέρια σύνορα της Ελλάδας, στον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη». Οι συγκεντρωθέντες χειροκρότησαν και φώναξαν «Αθάνατος». Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ αποχώρησε χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις, ενώ οι φίλοι και οι οπαδοί του κόμματος φώναζαν «Ζήτω το ΕΛΑΜ» και «Ζήτω το έθνος».

Πανηγύρια Χρυσής Αυγής
Ομιλία για τη νίκη και είσοδο του ΕΛΑΜ στη Βουλή έκανε ο Πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, από το βήμα στη Βουλή των Ελλήνων, κατά τη χθεσινή ψηφοφορία. «Βουλευτής εκλέγεται ο Πρόεδρος του Κινήματος, συναγωνιστής Χρίστος Χρίστου και άλλος ένας συναγωνιστής, το όνομα του οποίου θα γνωρίζουμε εντός της επόμενης ώρας. Για πρώτη φορά στα χρονικά, Έλληνες εθνικιστές εκλέγονται πανηγυρικά στη Βουλή της Κύπρου μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ο Πρόεδρος της ΧΑ από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων εκθείασε το έργο του Χρίστου Χρίστου και των συναδέλφων του στην Κύπρο.

Τα υπόλοιπα κόμματα
Από τις πολιτικές δυνάμεις που δεν εισήλθαν στη Βουλή, πάνω από το 1% κινήθηκε το Κόμμα για τα Ζώα της Κύπρου συγκεντρώνοντας 4088 ψήφους. Ακολούθησε η Πνοή Λαού με 3070 ψήφους και ποσοστό 0,82%, το Κοινωνικό Κίνημα Σημαία με 2033 ψήφους και ποσοστό 0,58%, η Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης με 983 ψήφους και ποσοστό 0,28%, ο Γιώργος Χριστοφόρου με 561 ψήφους και ποσοστό 0,26%, ο Αντρέας Ευστρατίου με 187 ψήφους και ποσοστό 0,05%.

Οι υπόλοιπο συνδυασμοί είναι «Όλοι για τον Αγώνα», Λουκάς Σταύρου, Αντώνης Αγγελή και Θεόδουλος Θεοδούλου.

- See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/politics/334075/tha-efarmosoume-osa-eipame#sthash.aHa1J5Eb.dpuf

9 σχόλια:

  1. «Θα εφαρμόσουμε όσα είπαμε» ... πόσο απόμακρο μας ακούγεται εδώ στην Ελλάδα με τους θιάσους των πολιτικών καραγκίοζηδων που μας κυβερνάνε τα τελευταία 20 χρόνια ;;;; ... σχεδόν σαν αδύνατο μας ακούγετε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηδη το ΕΛΑΜ προχώρησε στην υλοποίηση της πρώτης του δέσμευσης. Περνά νόμο για καταβολή του 13ου μισθού των βουλευτών στους στις αδύναμες και ασθενείς τάξεις των Κυπρίων. Έπεται συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Περνά νόμο για καταβολή του 13ου μισθού των βουλευτών" ή προτείνει νόμο ;

      Διαγραφή
    2. Προτείνει είναι η σωστή έκφραση!

      Διαγραφή
  3. Οι μισοι στο ΕΛΑΜ δεν εχουνε παει στρατο.Κρατουσα επαφες με 2-3 προσωπικα οταν ερχοντουσαν Αθηνα τοτε υπηρχε μονο η ΧΑ Κυπρου (πριν το 2010).
    Μαζι με τον Λουκα Σταυρου ειχαν ιδρυσει το ΕΛΑΜ,το οποιο ο Χριστου του το πηρε μεσα απο τα χερια.Ο Λουκας Σταυρου ιδρυσε το ΕΔΗΚ - Εθνικιστικο Δημοκρατικο Κομμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχολείο έχουν πάει; ...Γιατί εδώ στην Ελλάδα λένε τους ΧΑ αγράμματους οι μορφωμένοι της αριστεράς που έριξαν την χώρα στα βράχια ...

      Διαγραφή
    2. Καλά αυτοματε καλά κρασιά. Το ΕΛΑΜ ιδρύθηκε το 2008 και όχι το 2010.
      Όσο για το αν πήγαμε στρατό ή όχι ο κ. Καλεντεριδης ξέρει καλύτερα.
      Είναι πάντως αστείο να κατηγορείς κάποιους ότι είναι μιλιταριστες και κάνουν στρατιωτικές ασκήσεις και από την άλλη κάποιος άλλος να μας κατηγορεί ότι είμαστε αστρατευτοι.

      Διαγραφή
    3. Ε.ΛΑ.Μ. 5
      Εύχομαι να βρείτε το δρόμο, να ακολουθήσετε μια πραγματικά πατριωτική πολιτική, μακριά από άσκηση βίας και ενέργειες που εύκολα μπορούν να μετατραπούν από κάποιους σε προβοκάτσιες.
      Ο πατριωτισμός είναι ένα ιδεώδες που απαιτεί αγνές προθέσεις αλλά και σοφία, πολιτική, κοινωνική και ιστορική γνώση.

      Διαγραφή
  4. Είναι που βγήκε από τα μνημόνια η Κύπρος και πετάει αναπτυξιακά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.