5/5/16

Με έκτακτο συνέδριο καθαιρείται από το κυβερνών κόμμα ο Νταβούτογλου

Με έκτακτο συνέδριο καθαιρείται από το κυβερνών κόμμα ο Νταβούτογλου
Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα πραγματοποιήσει έκτακτο συνέδριο τις ερχόμενες εβδομάδες, στο οποίο ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δεν σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος, δήλωσαν σήμερα ανώτεροι αξιωματούχοι του κόμματος.
Ένας αξιωματούχος του AKP δήλωσε πως το συνέδριο θα διεξαχθεί αμέσως μετά τις 21 Μαίου και όχι αργότερα από τις 6 Ιουνίου, πρώτη μέρα του Ραμαζανίου.

Η ρήξη μεταξύ του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του Νταβούτογλου, έγινε δημόσια τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή σειρά θεμάτων όπως τις σχέσεις με την Ευρώπη έως την κράτηση επικριτών της κυβέρνησης, πλήττοντας το επενδυτικό κλίμα. Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της χώρας συναντήθηκαν εκτάκτως την Τετάρτη.

Η «κόντρα» ανάμεσα στους δυο άνδρες, άρχισε ουσιαστικά όταν η Ανώτατη Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος AKP αφαίρεσε το δικαίωμα από τον Νταβούτογλου να διορίζει επαρχιακούς αξιωματούχους.

http://www.tribune.gr/world/news/article/242305/me-ektakto-sinedrio-katherite-apo-to-kivernon-komma-o-ntavoutoglou.html

7 σχόλια:

  1. Τους έφαγε όλους ο Σουλτάνος τώρα του απέμεινε μόνο ένας, ο Ερτογάν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως να επιβεβαιώνει αυτούς που μιλάν για άνοιγμα της Τουρκίας στο προσεχές μέλλον στην Ασία και όχι στην Ευρώπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωστόσο η ρήξη δεν είναι και τόσο τρομερή γιατί ουσιαστικά όλη η διαδικασία γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε να μην πληγεί σοβαρά η εικόνα κανενός εκ των δύο. Ας περιμένουμε καλύτερα να δούμε τι γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να υποθέσουμε και ένα ακόμη σενάριο;
    Ο μουσολινικός σουλτάνος Recep Tayyip Erdoğan πλησιάζει στο τέρμα. Τα λάθη του διαδέχονται το ένα το άλλο. Η αλήτικη εικόνα τού νταή εκβιαστή έπαψε να είναι γραφική και έχει ενοχλήσει φανερά θεσμικούς παράγοντες και τής Ε.Ε. («καλείται να διαπραγματευθεί,όχι να απειλεί» είπε ο Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος επίτροπος για τη Διεύρυνση της Ε.Ε.). Σύντομα οι σπόνσορες και προστάτες τού ιλαροτραγικού νεοσουλτανάτου θα αναγκαστούν να τον αδειάσουν και ο εξωμοτικός γόνος Recep Tayyip θα περάσει στο ιστορικό παρελθόν. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να εξευρεθεί αντικαταστάτης του. Η "πλατινένια εφεδρία" τής Πενσιλβάνια (Fethullah Gülen), ο ιμάμης που ουσιαστικά ανέδειξε τον Erdoğan δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, διότι είναι σκληρός ισλαμιστής και προφανώς δεν συνάδει με την τρέχουσα τραγική φάρσα τής απόπειρας "ευρωπαϊκοποίησης" τής τουρκίας.
    Επομένως οι σπόνσορες και προστάτες τού τουρκικού νεοσουλτανάτου
    πιθανότατα αποσύρουν από το προσκήνιο τον Ahmet Davutoğlu, ώστε να μην εμπλακεί με την επερχόμενη και επιταχυνόμενη κατάρρευση τού Erdoğan και να μην λεκιαστεί από τις "πιτσιλιές" των παράπλευρων παρενεργειών τής διαδικασίας απαξιωτικής καθαίρεσης τού τελευταίου. Καθώς αυτός ως φαίνεται θα χρησιμοποιηθεί ως ο αποδιοπομπαίος τράγος και στο πρόσωπό του θα προσωποποιηθούν τεχνηέντως όλες οι καθεστωτικές αθλιότητες τού νεοσουλτανάτου. Έτσι ο απστασιοποιημένος από τα επερχόμενα ζόρικα 57χρονος πρωθυπουργός με τον ακαδημαϊκό του τίτλο Ahmet Davutoğlu θα μπορέσει να αξιοποιηθεί από τις δυνάμεις που στηρίζουν το ιδιόμορφο αυτό τουρκικό καθεστώς και να χρησιμοποιηθεί ως χαμογελαστό όχημα προώθησης μιάς δήθεν πλέον "εξευρωπαϊσμένης" τουρκίας, ως τάχατες καθαρός και αμέτοχος των αμαρτιών τού νεοσουλτανάτου και ανέπαφος από την φθορά του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Κριτων.
      Αλητης-ξεαλητης,νταης-ξενταης μια ζωη ολοι κάθονται σουζα μπροστα στους μογγολους κάθε πολιτικης υφης,ειτε στρατιωτικης δικτακτοριας,ειτε κεμαλικης,ειτε ισλαμικης όπως τωρα.
      Πεταγεται καποιος 'αξ/τουχος' της Ευρώπης η της Αμερικής να ψελλισει σιγα ότι το παρακανε η τουρκια και την ιδια ωρα τρεχει να κρυφτει πισω από 'νουθεσιες',ευχολόγια και λοιπα νερόβραστα ενώ οι τουρκοι αγριευουν και γινονται ολο και πιο απαιτητικοι για κάθε είδους ονειρωξη που προβαλλουν.
      Τουλάχιστον εμεις εδώ το εχουμε βιωσει παντα με υποχωρήσεις εις βαρος μας.
      Ειμαι τοσο πεπεισμενος ότι και με τους Ρωσους θα τα ξαναβρουν και με τους Ισραηλινούς ενώ θα τους κανουν ολοα τα χατηρια Ευρωπη και Αμερική.
      Δεν μπορω να ξεχασω την φραση του τοτε πρωθυπουργου Ερντογκαν ότι σε λιγα χρονια η Αμερική θα τους ρωτάει ποση ζαχαρη να βαλει στον καφε της.
      Αλλοιμονο από εμας που προοριζόμαστε για τροφη του τουρκικου Μινωταυρου.

      Διαγραφή
    2. Κάθε γνώμη σεβαστή.
      Αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν ανακατατάξεις και η παλιά τούρκικη ασυλία και "κατάσταση teflon" τελείωσε οριστικά. Ο καταλύτης νομίζω ότι είναι η εξέγερση των Κούρδων και η υποστήριξη (και) από την Washington σχεδίων για αυτόνομο Κουρδιστάν, που θα περιλαμβάνει και τουρκικά εδάφη.
      Alea jacta est αλλά η τουρκία δεν διαβαίνει κανένα Ρουβίκωνα, αλλά μάλλον τον Αχέρωντα.
      Οψώμεθα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.