27/5/16

Βενιζέλος-Μπακογιάννη: Να σταματήσει να εφαρμόζεται η Σαρία στους μουσουλμάνους της Θράκης

Δύο πρώην υπουργοί Εξωτερικών, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος , συμφώνησαν απόψε, ότι θα πρέπει να σταματήσει να εφαρμόζεται ο ισλαμικός νομός, η Σαρία , στους Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους το θρήσκευμα, που ζουν στην Θράκη μιλώντας στο συνέδριο με θέμα "Δίκαιο και Θρησκεία στην Ελλάδα" που διοργάνωσε το Ινστιτούτο για τη Μεσόγειο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (ΕPLO) .
Και αυτό, όπως επεσήμαναν οι δύο πρώην υπουργοί , γιατί το επιβάλλει το Σύνταγμα αλλά και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Η βουλευτής της ΝΔ , Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν σαφέστατη στο ζήτημα. " Είμαστε το μοναδικό κράτος στον δυτικό κόσμο που εφαρμόζεται για ένα μέρος του πληθυσμού της η σαρία" επισήμανε και προσέθεσε πως "πρόκειται για έναν αναχρονιστικό θεσμό".

Για τη συνέχεια Capital

2 σχόλια:

  1. πολύ αργά δεν είναι για δάκρυα !!!!! Γι αυτό δεν τραβάτε ούτε τώρα, κάνατε πολύ μεγάλο κακό στον Ελληνικό λαό και είναι αργά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα το θυμήθηκαν; Όταν είχαν την εξουσία, κατέβαλαν κάθε φιλότιμη προσπάθεια για τον εκτουρκισμό τής Θράκης. Και βέβαια, σήμερα δεν είμαστε πια το μόνο ευρωπαϊκό κράτος, στο οποίο εφαρμόζεται και η Σαρία. Το ερώτημα είναι πότε θα γίνομε το πρώτο (;) ευρωπαϊκό κράτος, στο οποίο θα εφαρμόζεται μόνον η Σαρία.

    Οι μουσουλμάνοι της Θράκης εκτουρκίζονται υπό την ένοχη σιωπή της Ελλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.