3/5/16

Μόσχα: Για τις γιορτές του Μαΐου η καλοκαιρία θα εξασφαλιστεί από τα αεροσκάφη των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Κατά τη διάρκεια των εορτών του Μαΐου ο καλός καιρός στην περιοχή της Μόσχας θα εξασφαλιστεί από τα αεροσκάφη των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Η υψηλή διοίκηση των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων απέσπασε 9 ειδικά αεροσκάφη An-12 και An-26 για το σκοπό αυτό.

Οι πιλότοι του κύριου κέντρου δοκιμών και αεροναυτιλίας του Chkalov θα ολοκληρώσουν αυτές τις αποστολές σε υψόμετρο 3,000 - 8,000 μέτρα όπου υπάρχουν σύννεφα που μπορούν να επηρεάσουν τον καιρό.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 3.5.2016

http://fr.mil.ru/fr/news_page/country/more.htm?id=12084342@egNews#txt

6 σχόλια:

  1. Αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν . Απλά, σε κάποια φαση της πτήσης , τα αεροσκάφη θα βάλουν μπροστά τις μηχανές, θα αφήσουν κάποια ίχνη απο τα καυσαέρια στον ουρανό και κατόπιν θα σβησουν τις μηχανές για να συνεχίσουν την πτήση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ sta,

    Πριν εκφράσεις γνώμη, θα πρότεινα να ενημερωθείς σχετικά. Δεν μιλώ βέβαια για θεωρίες συνομωσίας και ανοησίες περι αεροψεκασμών που διαδίδουν κάποιοι κύκλοι λαλημένων, αλλά για την (εφαρμοζόμενη από την δεκαετία του 1960) μερικώς ελεγχόμενη αλλαγή καιρού σε περιορισμένη κλίμακα που εφαρμόζεται επιτυχώς είτε από αέρος είτε από το έδαφος. Για αρχή προτείνω το λινκ https://en.wikipedia.org/wiki/Weather_modification

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λινκ απο το Wikipedia και θεωρείς εαυτόν ενημερωμενο; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.Οχι για ενημέρωση περι καιρού αλλα και για λιγότερο σοβαρα θέματα. Γιατι θεωρείς οτι οι αεροψεκασμοι δεν γίνονται για έλεγχο κλίματος;
      Υπάρχουν μελέτες και πολλά λινκ που θα μπορούσα να παραθεσω για τους αεροψεκασμους. Αλλα ΟΧΙ φιλε μου. Ψαξε μόνος σου αν σε ενδιαφέρει το θέμα. Δεν μπορώ όμως να σου αποδειξω οτι οι αεροψεκασμοι υπάρχουν όπως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να μου αποδείξεις το αντίθετο ακόμα και αν είμαστε μέσα σε κάποιο αεροσκάφος την στιγμή που αφήνει τις γραμμές.. .

      Διαγραφή
    2. @ sta,

      Τρεις παρατηρήσεις - εντελώς φιλικά:

      1) To internet σε καμία περίπτωση δεν είναι παντογνώστης. Τα πάντα στη ζωή δ'εχονται αμφισβήτηση - αυτός είναι ο ακρογωνιάιος λίθος της έρευνας. Το λινκ που σου παρέθεσα, δεν τοποθετήθηκε εκεί ως αποδεικτικό στοιχείο, αλλά ως παράδειγμα για να αρχίσεις την ερευνα.

      2) Ο (μερικός και υπό προυποθέσεις) έλεγχος του καιρού είναι δυνατός και εφαρμόζεται είτε από τον αέρα είτε από το έδαφος με βομβαρδισμό νεφών. Αυτό, ονομάζεται "επιστήμη" και έχει διαφορά από την "συνομοσιολογία", εκτός εάν αισθάνεσαι οτι μόλις ανακάλυψες τον τροχό.

      3) Αεροψεκασμοί (με την επιστημονική έννοια) σαφώς και υπάρχουν. Πχ για να διώξουν τον δάκκο και τη μουχρίτσα από τις καλλιέργειες, τα κουνούπια κλπ. Από την άλλη, η συνομοσιολογική άποψη που υποστηρίζει πως "μας ψεκάζουν" ανήκει σαφώς στη σφαίρα της φαντασίας. Όσο για τις αποδείξεις που ζητησες, επέτρεψέ μου να σε ενημερώσω, πως η επιστημονική έρευνα δεν λειτουργεί έτσι. Να σου πω λοιπόν, πως λειτουργεί. Για παράδειγμα, αποφασίζεις να αμφισβητήσεις οτι η Γη μας είναι σφαιρική και εκφράζεις μια νέα θεωρία (την δική σου θεωρία) οτι η Γη είναι επίπεδη, ενάντια στην μέχρι σήμερα επιστημονικά αποδεκτή και τεκμηριωμένη (με τα μέχρι σήμερα επιστημονικά μέσα) άποψη. Εχεις δικαίωμα να αμφισβητήσεις? Σαφώς! Για να σε λάβω όμως σοβαρά υπ όψη, θα πρεπει εσυ που εκφράζεις την νέα "ανατρεπτική" θεωρία, να μπορείς με επιστημονικά μέσα να την αποδείξεις. Στο θέμα μας: Υποστηρίζεις πως κάποια "μυστηριώδη" αεροπλάνα "μας ψεκάζουν" κλπ κλπ κλπ. Εγώ, δεν έχω να αποδείξω κάτι. ΕΣΥ όμως φίλε μου, για να καταφέρεις να γίνει πιστευτός θα πρέπει να μου αποδείξεις την ορθότητα των ισχυρισμών σου. Πχ. Υπάρχουν εξωγήινοι στην περιοχή 51? Απέδειξέ το! Είναι κοίλη η Γή και μέσα της ζούνε νεφελίμ? Απέδειξέ το! Μας ψεκάζουν γιατί θέλουν το κακό μας? Απέδειξέ το! Σε κάθε άλλη περίπτωση (όταν δηλαδή δεν μπορείς να το αποδείξεις) αγγίζεις τα όρια του φαιδρού και ίσως και της ψυχιατρική ςέρευνας - όχι εσύ, αλλά αυτοί που τα πιστευουν.

      Διαγραφή
    3. @ unknown
      Ευτυχώς και κάποια λογική άποψη (και τεκμηριωμένη) για το θέμα' είναι ανησυχητικό τό πόσοι πιστεύουν στους 'ψεκασμούς' (για έλεγχο των μαζών) ενώ επιστημονικά δεν έχουν καμία βάση (πολλοί απλά αν θέλουν να σου 'ριξουν' κάτι υπάρχουν πολλοί πιο εύκολοι, και οικονιμικοί, τρόποι!)

      Διαγραφή
  3. Αεροψεκασμοί για να μην υπάρξουν ζημιές των καλλιεργειών από χαλάζι γίνονται εδώ και δεκαετίες και στην Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.