5/5/16

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Τουρκία θέλει να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία - Όλοι γνωρίζουμε το τέλος της...

  • Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα (φωτ.: mid.ru)
Για προσπάθεια επαναφοράς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και για συμπεριφορά που δεν επιτρέπει την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία, κατηγορεί την Άγκυρα η Μόσχα. Ταυτόχρονα εκφράζει ανησυχίες για τις νέες προσπάθειες της Τουρκίας για στρατιωτική εμπλοκή της στη Βόρεια Συρία και προειδοποιεί για το «τέλος» που είχε η Οθωμανική Αυτοκρατορία.


Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξη της στην «Ισβέστια», τόνισε πως η Τουρκία δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να «αποκαταστήσει» την παλαιά ισχύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
«Όλοι γνωρίζουμε ποιο ήταν το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» πρόσθεσε, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό που φαίνεται είναι ένας απολύτως καταστροφικός ρόλος της τουρκικής κυβέρνησης σε κάθε πεδίο, την Κριμαία, τη Συρία, το προσφυγικό, την τρομοκρατία, τα εθνικά προβλήματα κ.ά. «Δείξαμε μεγάλη υπομονή για μεγάλο διάστημα, αλλά πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά τις πολιτικές που ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

6 σχόλια:

  1. Αφενός η Οθωμανική αυτοκρατορία κατέρρευσε ταυτόχρονα με την Τσαρική αυτοκρατορία και αφετέρου το ίδιο, την ανασύσταση αυτοκρατορίας, επιδιώκει και η Ρωσία. Θαυμάστε ύφος δηλώσεων, βγαλμένες από την εποχή της φεουδαρχίας και των βασιλιάδων, τα ίδια φυσικά ισχύουν και για τη δύση τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην αμερικάνικη εκδοχή της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, προσωπικά δεν νομίζω οτι μοιάζουν τα γεγονότα και οι εξελίξεις ώστε να γίνονται τέτοιοι παραλληλισμοί, διότι ναι μεν η τσαρική αυτόκρατορία κατέρρευσε αλλά αμέσως αντικαταστάθηκε από μία άλλη που εθνολογικά τουλάχιστον στο συντριπτικό της ποσοστό ήταν "ίδια", την σοβιετική, ήτοι τη ρωσική.

    Οι οθωμανοί ωστόσο βρισκόντουσαν σε πτώση εδώ και αιώνες από δε το 1700 και ύστερα έγινε ο μόνιμος μεγάλος ασθενής, και που άλλωστε ακόμα και στη μεγαλύτερη τους ισχύ ουδέποτε κατόρθωσαν να γίνουν υπερδύναμη.

    Πάντοτε δηλαδή οι οθωμανοί αν εξαιρέσουμε περί τα μέσα του 16ου αι. και μόνο, επισκιάζονταν είτε από τους φράγκους είτε από τους ισπανούς είτε απο τους ρώσους κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατά τα άλλα επειδή μάλλον θα εννοείτε, ότι κατι τέτοιο δεν είναι ηθικό, τι να κάνουμε αυτό το γνωρίζουμε όλοι και δεν είναι θέμα φεουδαρχίας ή βασιλιάδων κτλ, όσο είναι θέμα δύναμης. Όταν κάποιο σύνολο κατέχει τη δυνάμη, τότε θα την ασκεί. Να το διατυπώσω και λίγο διαφορετικά.

      Όποιος δεν ασκεί την ισχύ του (την οποιαδήπτε ισχύ: ειτε οικονομική, είτε πολιτιστική, είτε ακόμα και στρατιωτική), τότε αυτομάτως δεν την κατέχει κιόλας.

      Διαγραφή
  3. Iσχύουν αυτά, καρμπόν ιστορία δεν μπορεί να υπάρξει διότι πρώτα από όλα δεν βρισκόντουσαν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, οι Οθωμανοί απλωνόντουσαν στο κέντρο της γης, κάποιοι παραλληλισμοί όμως είναι δυνατόν να γίνουν οι οποίοι μπορούν να στηριχθούν από τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ρώσικης αυτοκρατορίας και της Οθωμανικής οι οποίες ήταν μεταξύ τους συμβατικοί εχθροί, υπάρχουν οι συμβατικοί και οι ασύμβατοι εχθροί, ασύμβατοι είναι η Αμερική με την Ρωσία, συμβατικοί η Ελλάδα και η Τουρκία- για αυτό και θα έχουν κοινή μοίρα-.
    Δεν είναι μόνο ηθικό αλλά και αισθητικό το ζήτημα, οι δηλώσεις των ξένων αξιωματούχων είναι άθλιες και απαράδεκτες συνήθως, μόνο οι δικοί μας μιλάνε με το σεις και με το σας, όταν βέβαια δεν αναφέρονται στον Ελληνικό λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο διάβα της Ιστορίας πάντα ο ισχυρός ακολουθούσε την ίδια κληρονομιά που παρελάμβανε από άλλους ισχυρούς προηγούμενων εποχών!! Αυτή ακριβώς η κληρονομιά, που ασφαλώς δεν είναι ηθική με τη χριστιανική έννοια του όρου, επιτάσσει στον δυνατό να επιβάλλει τη κυριαρχία του όσο του το επιτρέπει η δύναμή του και αντίστοιχα στον αδύναμο να υποχωρεί όσο του το επιβάλλει η αδυναμία του...ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το εγκληματικο κρατος της τουρκιας πνεει τα λοισθια...το τερας των τριων γενοκτονιων και της βαρβαρης υποδουλωσης πολλων λαων τελειωνει...
    Οποιος ξερει λιγα απλα Αγγλικα ας δει εδω την αγορευση του Κουρδου Βουλευτη μεσα στην ελεεινη τουρκικη Βουλη που ωρυεται να τον εκτελεσει !!!
    Ατρομητος ο Κουρδος ραπιζει απανωτα τα διπλομαγουλα των βαρβαρων λεγοντας τους απλες ιστορικες αληθειες και τους φτανει σε κατασταση νευρικου κλονισμου ταπεινωνοντας τους χωρις ιχνος φοβου ! Δειτε και την τελευταια σκηνη που ο μογγολος προεδρος της Βουλης τους λεει στους τζαμπα τουρκομαχαλομαγκες να μην φοβουνται γιατι ο Κουρδος ειναι ενας και εκεινοι πολλοι στην αιθουσα και θα τον περιποιηθουν...
    Διαδωστε αυτο το βιντεο που αποτελει το μεγαλυτερο φτυσιμο στο αποκρουστικο προσωπο της τορκιας εδω και δεκαετιες..
    Το βιντεο ειναι εδω = https://www.youtube.com/watch?v=dTUbYJ5Ek90
    Το τελος του δολοφονικου αυτου καθεστωτος εχει δρομολογηθει και ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι ικανο να αποτρεψει την οριστικη του διαλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.