27/5/16

Ένα έθνος μέσα στον φόβο


Του Γιάννη Κουζηνού
«Το αρχαιότερο και δυνατότερο συναίσθημα του ανθρώπινου είδους είναι ο φόβος. O αρχαιότερος και δυνατότερος φόβος, είναι ο φόβος για το άγνωστο» έχει πει κάποτε ο συγγραφέας του μεταφυσικού Χ. Φ. Λάβκραφτ.
Στην Βενεζουέλα ο κόσμος φοβάται αυτό που γνωρίζει καλά. Η χώρα είναι παραδομένη σε ένα καθημερινό είδος τρομοκρατίας που δεν έχει θρησκευτικά κίνητρα. Κανείς δεν ζώνεται με βόμβες για επιθέσεις αυτοκτονίας φωνάζοντας συνθήματα πριν να ανατιναχθεί. Οι τρομοκράτες στην Βενεζουέλα είναι οι κοινοί εγκληματίες που δρουν ανενόχλητοι ακόμα και κάτω από το φως του ήλιου με απόλυτο θράσος και την σιγουριά ότι δεν τους αγγίζει τίποτα.
Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς ερχόμενος στο Καράκας είναι ότι δεν υπάρχει σπίτι, κατάστημα, παράθυρο και αυλή που να μην είναι σιδερόφρακτη σαν μεσαιωνικό κάστρο. Βαριά κάγκελα, συρματοπλέγματα, ηλεκτρικά συρματοπλέγματα, κάμερες και εταιρείες σεκιούριτι να φυλάνε τα πάντα και τους πάντες. Φανταστείτε το κοντράστ της εικόνας όταν πριν 5 χρόνια έφτασα στο Καράκας από ένα ήσυχο νησί του βορείου αιγαίου. Ένας άνθρωπος που ζούσε σε συνθήκες απόλυτης ελευθερίας και μπορούσε να τριγυρνάει αμέριμνος τα ξημερώματα μόνο για να δει το πρώτο φως του ήλιου να έχει πλέον 5 χρόνια να πατήσει το πόδι του εκτός σπιτιού μετά της 9 το βράδυ.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.