27/5/16

Κοιτάξτε την εικόνα που έχουν οι μαχητές του YPG όταν κατοπτεύουν το στόχο, που είναι η Αζάζ

Η άποψη που αντικρίζουν οι Κούρδοι του YPG, όταν κατοπτεύουν το στόχο από το καντόνι του Αφρίν, όπου στόχος η πόλη Αζάζ.... 
Τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι Κούρδοι και οι Άραβες, Ασσύριοι και Τουρομάνοι σύμμαχοί τους προελαύνουν εναντίον της Ράκκα, είναι σε εξέλιξη δυο αντιπαράλληλες ενέργειες.
Από τη μια οι Τούρκοι κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, για να καταλάβουν το διάδρομο μεταξύ της Αζάζ και της Τζαραμπλούζ τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα-Αλ Κάιντα και Τουρκομάνοι σύμμαχοί τους και από την άλλη οι τζιχαντιστές του Ι.Κ. κινούνται προς την κατάληψη της πόλης Αζάζ, που ελέγχουν συμμορίες τρομοκρατών προσκείμενες στην Άγκυρα.

Μάλιστα, σε σχέση με τις επιδιώξεις της Άγκυρας, πιθανόν να υπάρχει συμφωνία με τις ΗΠΑ, για τη δημιουργία ενός διαδρόμου ασφαλείας 70Χ10χλμ, μεταξύ Αζάζ και Τζαραμπλούζ, που θα ελέγχεται από ενεργούμενα του τουρκικού κράτους.
Ενώ λοιπόν είναι σε εξέλιξη αυτές οι αντιπαράλληλες διαδικασίες, οι Κούρδοι του καντονιού της Αφρίν, συγκεντρώνουν στρατό, για να αποτρέψουν τον έλεγχο της Αζάζ από το Ι.Κ. και να περάσει ο έλεγχος αυτής της στρατηγικής σημασίας πόλης, στα χέρια των Κούρδων.
Με άλλα λόγια, ενώ στα χαρτιά οι Ομπάμα και Ερντογάν συμφώνησαν στη δημιουργία του διαδρόμου, ως "αντίδωρο" στην εντεινόμενη και διευρυνόμενη συμμαχία ΗΠΑ-Κούρδων της Συρίας, στο πεδίο του εδάφους τα πράγματα ανατρέπονται από την αναξιοπιστία των ομάδων που εξοπλίζει η Τουρκία, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν ως από μηχανής θεός οι Κούρδοι και να... σώσουν την Αζάζ από τα χέρια των τζιχαντιστών του Ι.Κ.
Μετά θα ακολουθήσουν άλλα πράγματα, που θα τα πούμε εν καιρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.