16/6/16

149 φορείς του Δημοσίου, αρνούνται να απογραφούν!



Ένα ιδιότυπο φέουδο λειτουργεί πειρατικά στην καρδιά του Δημοσίου, όπου εκατόν σαράντα εννιά φορείς του, δεν έχουν απογραφεί ακόμα, με τις διοικήσεις τους να αρνούνται να δώσουν στοιχεία για τον αριθμό των υπαλλήλων και τις αμοιβές τους, αν και εξακολουθούν να χρηματοδοτούνται από το Κράτος.
Η μη απογραφή των φορέων έχει ως αποτέλεσμα να μη γνωρίζει η κεντρική διοίκηση τον αριθμό των εργαζομένων τους αλλά και το σύνολο των αποδοχών τους. Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση καταφεύγει σε βαριά φορολογικά μέτρα προκειμένου να καλύψει τα δημοσιονομικά κενά της τρέχουσας περιόδου.
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, σε επίκαιρη ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά, και αφορούν στο διάστημα μέχρι τις 15.05.2016, όταν και αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Βουλής το σχετικό έγγραφο.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι, σύμφωνα με μνημονιακή δέσμευση ήδη από το 2011, η Ελλάδα, με τη συνδρομή μάλιστα και Γάλλων εμπειρογνωμόνων, όφειλε να απογράψει και να αξιολογήσει τις δομές της Δημόσιας Διοίκησης. Το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν το έχει καταφέρει είναι άλλο ένα φαινόμενο του εγχώριου εξωτισμού…




Πηγή: reporter.gr



Δεν λέει αλήθεια το ΥΠΕΣ για τον αριθμό των δ.υ. και το κόστος τους



του Μανώλη Γραφάκου

Προκαλεί ερωτήματα η προσπάθεια του Υπουργείου Εσωτερικών να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και το κόστος τους. Το Υπουργείο Εσωτερικών, πανηγυρίζοντας σχεδόν, έκανε μια εκτεταμένη παρουσίαση για το κόστος και τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας. Είναι εμφανές σε κάθε σημείο της παρουσίασης, το άγχος του Υπουργείου να διασκεδάσει και να διαψεύσει "με στοιχεία" την αίσθηση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και το κόστος τους, είναι δυσανάλογο με τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας, αλλά και δυσανάλογο με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.  Η όλη παρουσίαση δείχνει μια προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης, σαν να μοιάζει το Υπουργείο Εσωτερικών να προετοιμάζει την κοινωνία για πρόσληψη νέων υπαλλήλων. Η όλη παρουσίαση δείχνει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να ξεχάσει ότι στον ιδιωτικό τομέα περίπου ένα εκατ. συμπατριώτες μας έχουν χάσει τη δουλειά τους, ή χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν μήνα μήνα.
Για τη συνέχεια Capital


3 σχόλια:

  1. Αυτο για να μπει σε ταξη πρεπει να υπαρξει ενας με ....... γονατα !!!! Αυτο ειναι δυστυχως το Δημοσιο , ποιος ομως εχει ...γονατα. ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε λίγο που θα τους κουνάν τον μαντήλι τα καμάρια τους φεύγοντας μετανάστες, να δούμε τι θα λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε λίγο καιρό, η στάση πληρωμών του κράτους στον ιδιωτικό τομέα, θα μεταφερθεί και στο δημόσιο. Είναι αναπόφευκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.