11/6/16

Νέες «βόμβες» από τη Ζωή Γεωργαντά για το φουσκωμένο έλλειμμα του 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ KONTRANEWS
Πέντε ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την αποκάλυψη του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ με την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος της χώρας το 2009, που οδήγησε την Ελλάδα στη μέγγενη των μνημονίων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και σήμερα έρχονται στο φως νέα συνταρακτικά στοιχεία γύρω από την πολύκροτη υπόθεση.
Το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά, που με τις καταγγελίες της ξεσκέπασε την απίστευτη απάτη που στήθηκε σε βάρος του ελληνικού λαού, μίλησε αποκλειστικά στο kontranews.gr για το πως «μαγειρεύτηκε» τότε το έλλειμμα και από ποιους, ενώ προέβη σε νέες καταγγελίες – φωτιά για τα κακώς κείμενα που εξακολουθούν να υφίστανται στην εν λόγω υπηρεσία.
Εν αναμονή της απόφασης της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την παραπομπή του τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου αναφορικά με το «πλαστό» έλλειμμα, η Καθηγήτρια Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τον υπέδειξε ως φυσικό αυτουργό του εθνικού εγκλήματος, τονίζοντας πως έχει στα χέρια της ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του.

Όπως ανέφερε, ο κ. Γεωργίου διαβίβασε παράνομα στη Eurostat το ψευδώς «φουσκωμένο» έλλειμμα καθ’ υπόδειξη ευρωπαίων αξιωματούχων της Κομισιόν και ανώτατων στελεχών της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, εν γνώσει του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Έχω όλα τα στοιχεία, όλο το αλισβερίσι μεταξύ Eurostat, Κομισιόν, Παπακωνσταντίνου και Γεωργίου. Έχουν κατατεθεί και στη Βουλή. Έχω τα mails (μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) που έλεγαν στον Γεωργίου και τον Παπακωνσταντίνου “εκεί θα βάλεις αυτό το νούμερο” (σ.σ. για το έλλειμμα). Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε πάσα στο Γεωργίου την επιστολή του Όλι Ρεν (αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών) και του Ραντερμάχερ (πρόεδρος της Eurostat). Κι αυτός με τη σειρά του την απέκρυψε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ και τους είπε “Ναι σε όλα”. Και με τον τρόπο αυτό προσθέσανε στο έλλειμμα χρέη δισεκατομμυρίων που δεν θα είχαν καμία σχέση με το δημόσιο χρέος» εξήγησε η κ. Γεωργαντά.

Παράλληλα, δήλωσε πως ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις από τους Ευρωπαίους προς τις ελληνικές κυβερνήσεις προκειμένου να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Γεωργίου παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική του θέση που κατείχε  στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  επί 21χρόνια και την διατήρησε παράνομα παράλληλα μ’ αυτή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Την ίδια ώρα, όμως, εκκρεμεί η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, που συνιστά κακούργημα.

Τον περασμένο Ιούλιο το υπ. αριθμ. 1149/2015 βούλευμα τον είχε απαλλάξει από τη συγκεκριμένη κατηγορία, ωστόσο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση του εν λόγω βουλεύματος και ζήτησε να δικαστεί και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Δημητρίου ήταν η εισαγγελέας της Έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο, δε, τελευταίος είχε προτείνει τον  Ανδρέα  Γεωργίου για την θέση του πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσεχές διάστημα – ίσως και μέσα στις επόμενες εβδομάδες- το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα επί του ζητήματος.

Αν, βέβαια, παραπεμφθεί ο Γεωργίου για κακούργημα, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για παραπομπή της Eurostat, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του ΔΝΤ στα Διεθνή Δικαστήρια για παράβαση των περισσοτέρων από τα 30 άρθρα του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για παράβαση του άρθρου 340 της Συνθήκης για την Λειτουργία της ΕΕ, για παράβαση του Πρωτοκόλλου αριθ. 3 του Οργανισμού του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κ.λπ., κ.λπ., με ό,τι αυτό συνεπάγεται σχετικά με διεκδικήσεις εκ μέρους μας για αποζημίωση για την ζημία που υπέστη η χώρα μας.

Ο ίδιος, πάντως, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες περί διόγκωσης του ελλείμματος μέσω λογιστικών «αλχημειών», ισχυριζόμενος ότι τα στατιστικά στοιχεία του 2009 είχαν συγκεντρωθεί από τους προκατόχους του πριν εκείνος αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, Με βάση το υπ. αριθμ. 1149/14.7.2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο κ. Γεωργίου έχει ήδη παραπεμφθεί στο σκαμνί για την παράβαση καθήκοντος και συγκεκριμένα για εγκλήματα που έκανε «εκ προθέσεως με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του και σε άλλον υλικό και ηθικό όφελος».

Νέες καταγγελίες

Στο μεταξύ, η Ζωή Γεωργαντά προχώρησε σε νέες καταγγελίες σχετικά με το σημερινό καθεστώς λειτουργίας της πολυσυζητημένης ΕΛΣΤΑΤ, αμφισβητώντας επί της ουσίας την ανεξαρτησία της.

Όπως ανέφερε, ακόμη και σήμερα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία παραμένει «ενός ανδρός Αρχή», αφού εξακολουθεί να μην υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) που να πλαισιώνει τον πρόεδρο, κάτι που συμβαίνει από την «αμαρτωλή» εποχή που βρισκόταν ο Ανδρέας Γεωργίου στο τιμόνι.

Παράλληλα, η κα Γεωργαντά αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Αθανασίας Ξενάκη που παραμένει στο πόστο της Διευθύντριας Στατιστικών Ερευνών, παρόλο που κι αυτή ελέγχεται για την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Τέλος, άφησε αιχμές για τις «περίεργες» -όπως τις χαρακτήρισε- τοποθετήσεις ορισμένων προσώπων σε συγκεκριμένες θέσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα την ανάληψη της ηγεσίας στην Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών από μια… κοινωνιολόγο!


Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση

Όσον αφορά στον κ. Γεωργίου, οι δικαστικές του περιπέτειες δεν σταματούν εδώ, αφού σε βάρος του έχει κατατεθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση από τον άλλοτε Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ Νικόλαο Στρόμπλο. Αφορμή στάθηκε ένα «επιθετικό» δελτίο τύπου, που  –περιέργως πως- αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ και αναδημοσιεύτηκε από την διάφορα μέσα ενημέρωσης όπως την Καθημερινή και το Euro2day, στο οποίο ο Ανδρέας Γεωργίου «φωτογράφιζε» τον κ. Στρόμπλο ως υπεύθυνο για τη διόγκωση του ελλείμματος και καλούσε τη Δικαιοσύνη να τον ελέγξει.

Ο κ. Στρόμπλος είχε αμφισβητήσει τότε τα στοιχεία του διογκωμένου ελλείμματος, με αποτέλεσμα να καρατομηθεί από τον κ. Γεωργίου την επόμενη κιόλας μέρα.

Ο ενάγων υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου πως ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ προσπάθησε να τον αποδομήσει προσβάλλοντάς τον, παρόλο που οι Επιτροπές της Βουλής και οι εκθέσεις της Eurostat και της Κομισιόν δεν του επέρριπταν την παραμικρή ευθύνη για το σκάνδαλο του 2009.

«Γιατί δεν με φώναξε στο γραφείο του το 2010 για να μου ζητήσει εξηγήσεις και με εγκάλεσε 4 χρόνια αργότερα μέσω ενός προσβλητικού δελτίου τύπου» διερωτήθηκε ο κ. Στρόμπλος και η δικηγόρος του, κα Άρτεμις Διδιλή.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργίου απουσίαζε από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης στις 14 Ιουνίου.
Πηγή

10 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει "τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος".
    Αυτό που υπάρχει είναι δύο πραγματάκια.
    (Α) μετάθεση κωδικών απο κάποια έτη σε κάποια άλλα. Αυτό έγινε μάλλον για πολιτικούς λόγους, ώστε να φανούν τα προηγούμενα έτη χειρότερα και τα μελλοντικά καλύτερα.
    (Β) Δημόσιες επιχειρήσεις που έπαψαν να μπορούν να δανείζονται και αδυνατούσαν να μπορούν να πληρώσουν τα παλιά δάνειά τους. Επιλογές οι εξής δύο. Ή θα κλείνανε φεσώνοντας τους πιστωτές τους ή θα κάλυπτε τις τρύπες ο κρατικός προϋπολογισμός.

    Τα κουκιά είναι κουκιά, και όταν λείπουν, κάποιος πρέπει να τα αναπληρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε niko νίκο, μᾶλλον θέλετε καί ἀγνοεῖτε ὅτι δέν ἦταν σύνηθες, ἀλλά ἔγινε γιά πρώτη φορά στήν Ἑλλάδα ἀπό τόν κ Γεωργίου, μέ ἀδικαιολόγητη μάλιστα ἐπιμονή του κατά τίς γνωστές δηλώσεις Γεωργαντά καί τών ἄλλων μελῶν τοῦ Δ.Σ. τῆς ΕΛΣΤΑΤ, λές δηλαδή καί εἶχε δεχθῆ ὁ κ. Γεωργίου σχετικές ἐντολές, ἡ προσθήκη των ἐλλειμμάτων τῶν ΔΕΚΟ στό κρατικό ἔλλειμμα, πρᾶγμα πού μέχρι τότε δέν γινόταν σέ χῶρες ὅπως ἡ Γαλλία καί ἄλλες.
      Ἀκόμη καί ἄν ὁ κ. Γεωργίου ἦταν "καλυμμένος" τυπικῶς μέ πρόσφατη ἀπόφαση στήν Εὐρωπαϊκή Ἐπιτροπή, περί ἀλλαγῆς τοῦ τρόπου καταγραφῆς τοῦ κρατικοῦ ἐλλείμματος καί περί περιλήψεως σέ αὐτό τῶν ἐλλειμμάτων τῶν ΔΕΚΟ, δέν ὑπῆρχε κανένας μά κανένας λόγος, νά φερθῆ τυπολατρικά, καί μάλιστα, ἀπό ὅσο γνωρίζουμε, χωρίς ἔγγραφη ἐντολή ἀπό τήν τότε Κυβέρνηση, καί νά σπεύσῃ νά καταστήσῃ τήν Ἑλλάδα, αὐξάνοντας τεχνητά τό κρατικό ἔλλειμμα, ἕρμαιο τοῦ ΔΝΤ καί τῆς οἰκονομικῆς ἐπιθέσεως τῶν ἀγορῶν καί τῶν "δανειστῶν", ὅπως οὐσιαστικά εἶχε συμφωνήσει ὁ ΓΑΠ μέ τόν Στρώς Κάν ἀπό τόν Μάρτιο τοῦ 2009, ὅπως ἀπεκάλυψε λόγῳ γενικῆς δυσαρεσκείας του ὁ τελευταῖος.
      Τεχνητά αὐξήθηκε τό ἔλλειμμα ἀπό τόν Γεωργίου, διότι ἡ νέα ἀπόφαση τῆς Ἐπιτροπῆς, τήν καθιστᾶ καί αὐτήν ὑπεύθυνη γιά τά δεινά τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ. Καθ' ὅσον, τέτοιες ρυθμίσεις, ἀκόμη καί τυπικῶς ἁρμοδίως ληφθεῖσες - πρᾶγμα λίαν ἀμφίβλο σέ ἕνα τόσο σημαντικό πολιτικό ζήτημα, πού θά ἀπαιτοῦσε ἀπόφαση τοῦ Συμβουλίου τῶν Προέδρων καί Πρωθυμπουργῶν τῆς Ε.Ε. - γιά νά ἐφαρμοσθοῦν πρέπει νά παρέλθει μια περίοδος μεταβατικῆς προσαρμογῆς τῶν χωρῶν, Αὐτό πού φαίνεται ὅτι ἔχει γίνει, ἐμπλέκει, καί μάλιστα πιθανόν καί ποινικῶς, πολλούς "ὅσο ὑψηλά καί ἄν βρίσκονται":
      Ἐπειδή δηλαδή τό Γκάντιο εἶναι ἐνδεχόμενο νά θέλησε νά ρίξῃ τήν Ἑλλάδα στά βράχια, θά βγοῦν λάδι ὅσοι δέν ἔκαναν τό ἐθνικό καθῆκον τους, ἀλλά καί τό καθῆκον τους στά πλαίσια τοῦ δημοσίου συμφέροντος τῆς ὅλης Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως;
      Πολλά μένει νά ξεκαθαρίσουν. Τό μόνο βέβαιο εἶναι ὅτι φαυσκώθηκε τό κρατικό ἔλλειμμμα τῆς Ἑλλάδος πρῶτο μεταξύ τῶν χωρῶν τῆς Εὐρώπης καί κατά τόν τρόπο τοῦ κ. Γεωργίου καί τῆς τάχα "τεχνοκρατικῆς" πρόσφατης τότε καί ἀκόμη ἀνεφάρμοστης ἀπό τά κράτη μέλη ἀποφάσεως τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἐπιτροπῆς, χωρίς λόγο ἄλλον ἀπό τήν κατάρρευση τῆς Ἑλλάδος οἰκονομικά ἀλλά καί πολιτικά.
      [Καί καλλίτερα νά μή συγκρίνουμε περιπτώσεις Ἑλλάδας καί Κύπρου, διότι ἡ ἀπόφαση νά καταρρεύσῃ οίκονομικά καί πολιτικά εἰδικῶς ἡ Ἑλλάδα, πέραν τῶν ὅποιων λαθῶν μας, μᾶλλον ἐλήφθη γιά γεωπολιτικούς λόγους πραγματικῶν ἐχθρῶν μας, πού στόχευσαν κυρίως στήν Ἑλλάδα καί στόν πλήρη γεωπολιτικό της ἔλεγχο - ἐνῶ τήν Κύπρο, ἄν τήν εἶχαν πλήξει οἰκονομικά καί στήν ἐσωτερική πολιτική της ζωή περισσότερο, ὅπως τήν Ἑλλάδα, θά εἶχαν διακινδυνεύσει νά τήν χάσουν, καί ἴσως θά τήν εἶχαν χάσει ἤδη, καί τοῦτο, διότι ἔχουν ἀκόμη μερικούς πραγματικούς πολιτικούς. Γι'αὐτούς νά χαίρονται κυρίως, καί ὄχι γιά τό ὅτι τούς ἐπέτρεψαν νά βγοῦνε γρήγορα ἀπό τά μνημόνια, προκειμένου νά ἐνισχύσουν τήν ἐπιρροή τους στήν ἐσωτερική πολιτική ζωή τῆς Κύπρου καί ἔτσι νά ἐπιτύχουν ἕνα νέο σχέδιο Ἀνάν σέ βάρος τοῦ Κυπριακοῦ Ἑλληνισμοῦ].

      Διαγραφή
    2. @ SOCRATES ALEXANDRINOS

      αγαπητέ Σωκράτη, δεν θα διαφωνήσω με την ανάλυσή σου, ούτε στο παραπολιτικό ούτε στο πολιτικό μέρος.

      Διαφωνώ βέβαια ΣΦΟΔΡΑ στο οικονομικό. Στα κουκιά.
      Όταν μια ΔΕΚΟ μπορεί να δανείζεται και να αναχρηματοδοτεί τα χρέη της δεν υπάρχει λόγος να μπουν τα ελλείμματά της στον κρατικό προϋπολογισμό. Όταν όμως δεν μπορεί (και οι ελληνικές σε αντίθεση με τις γαλλικές δεν μπορούσαν) έχεις δύο πολύ απλούς δρόμους. Ή τις κλείνεις / εξυγιαίνεις δλδ απολύσεις ή φορτώνεις τα ελλείματά τους στο κράτος.
      Η απόφαση ΟΛΩΝ των πολιτικών δυνάμεων ήταν να ακολουθήσουν το δεύτερο.

      Τώρα αν αυτά τα ελλείμματα τα γράψεις για το 2009 ή για το 2011 δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία, παρά μόνο ποιος θα χρεωθεί το φταίξιμο και τι εικόνα θα έχει η οικονομία στα μάτια των ΜΗ μυημένων (των ιθαγενών δλδ).
      Ο ΓΑΠ ήθελε να φουσκώσει το φταίξιμο του Καταλληλότερου, οι δε Ευρωπαίοι θέλαν να αλαφρώσουν τους μελλοντικούς προϋπολογισμούς ωστε να φανεί πως το πρόγραμμα αποδίδει => καλή ψυχολογία στην οικονομία.

      Η διαμάχη λοιπόν το μόνο που καταφέρνει είναι να κρύψει τις διαχρονικές ΕΥΘΥΝΕΣ των κυβερνήσεων για την κατάντια της οικονομίας και το παραγωγικό ξεβράκωμα της χώρας που συνετελέσθει μεθοδικά και επίμονα απο τις Κυβερνήσεις του "Εθνάρχη"- Καραμανλή, του Λαοπρόβλητου "Αντρέα", "Εκσυγχρονιστή" Σημίτη, "Καταλληλότερου" Καραμανλή.

      Η κα Γεωργαντά σαν συχνή επισκέπτρια του ΚΕΠΕ απο τις μέρες του λαοπρόβλητου "Αντρέα" θα έπρεπε να γνωρίζει περισσότερα για το ξεβράκωμα της Ελληνικής οικονομίας, αλλά όχι, προτιμάει να κολλάει σε μια τυπική ή νομική λεπτομέρεια άνευ ουσίας.

      Διαγραφή
    3. Δέν ἐπρόκειτο καθόλου γιά μιά τυπική ή νομική λεπτομέρεια άνευ ουσίας:
      Ἡ ἀντίδραση τῆς Γεωργαντᾶ στήν πολιτικά περίεργη καί τάχα τεχνοκρατική ἐπιμονή Γεωργίου γιά ἄκαιρο καί ἐθνικῶς ἐπικίνδυνο φούσκωμα τοῦ ἐλλείμματος ἦταν ἐθνικῶς ἐπιβεβλημένη.
      Ἄλλο τό ὅτι, ἐνδεχομένως, σταθερό ποσοστιαίο μέρος του ἐλλείματος τῶν ΔΕΚΟ ἔπρεπε σιγά-σιγά καί χωρίς καμία σοβαρή βλάβη γιά τό δημόσιο συμφέρον, νά περάσῃ σταδιακῶς στό ἔλλειμμα του Δημοσίου, ἀνάλογα ἄν τό κράτος θά εἶχε τήν πρόθεση νά τό χρηματοδοτήσῃ ἐν ὅλῳ ἤ ἐν μέρει κατά τό ἐκάστοτε ἑπόμενο ἔτος. Πάντως τό 2009, αὔξηση τοῦ κρατικοῦ ἐλλείματος μέ προσθήκη αυτοῦ τῶν ΔΕΚΟ, ἦταν ἐθνικό ἔγκλημα ὁρατό διά γυμνοῦ ὀφθαλμοῦ.
      Καί δή ὅταν ὅλα τά ἄλλα μέλη τοῦ Δ.Σ. τῆς ΕΛΑΣΤΑΤ, πλήν τοῦ Γεωργίου, συμφωνοῦσαν ὅτι τό ἔλλειμμα τῶν ΔΕΚΟ ἔπρεπε νά τεθῆ χωριστά καί τήν χρονιά ἐκείνη (για τό 2009).

      Διαγραφή
    4. Ἄν δέ, ἡ κα Γεωργαντά ἦταν ὅπως λέτε "συχνή επισκέπτρια του ΚΕΠΕ απο τις μέρες του λαοπρόβλητου "Αντρέα" "καί ἄρα, ὅπως λέτε, "θά έπρεπε να γνωρίζει περισσότερα για το ξεβράκωμα της Ελληνικής οικονομίας"
      τότε, ἐπιβεβαιώνετε ὅτι ἡ προσπάθειά της νά μήν ἔμφανισθῆ αὐξημένο τό ἔλλειμμα τοῦ 2009, ἀποτελοῦσε μιά πολύ ὑγιῆ ἀντίδρασή της, διότι διέβλεπε σέ τί θά ὁδηγοῦσε τήν ἐθνική οἰκονομια ἡ ἄκαιρη διόγκωση τοῦ ἐλλείματος τοῦ Ἑλληνικοῦ Κράτους. Πρώτου μαλιστα κράτους μεταξύ τῶν χωρῶν τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑμώσεως πού θά ἐφάρμοζε, καί δή αὐτοκαταστρεοφικά, τήν προσθήκη στο κρατικό ἔλλειμμα τῶν ἐλλειμάτων τῶν ΔΕΚΟ .

      Διαγραφή
  2. Ναι βέβαια, λεφτά υπάρχουν, όχι έλλειμμα. Αν μας ψεκάσουν λίγο παραπάνω, θα ανακαλύψουμε και πού βρίσκονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέγα σκάνδαλο.Το έλειμμα μαγειρεύτηκε από Παπανδρέου/Παπακωνσταντίνου για να πάνε στο ΔΝΤ.Ο Σαμαράς είχε πει ότι αν γίνει εξεταστική δε θα μείνει τίποτα όρθιο.Τελικώς μπήκε και αυτός στο κόλπο.Η πολιτική καταδική των υπευθύνων της διαλύσεως της χώρας και των συνεπαγωμένων κινδύνων πλέον του Έθνους είναι αρκετή και η μόνη ? Η ιστορία θα το δείξει.
    Δεν είναι η μόνη σκοτεινή υπόθεση.Η πλέον σκοτεινή είναι η ένταξη της χώρας στο ευρώ που άρχισε με παραχωρήσεις από το 1998 και μετά.
    Τότε σχεδον όλο το κίνημα μένουμε Ευρώπη πανηγύριζε για το Βαλκανικό οικονομικό θαύμα και την ανάληψη των Ολυμπίκ Γκέιμς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι το σκοτεινό βλέπεις στην πρεμούρα για είσοδο στο ευρώ?
      Φτηνά δάνεια σε εθισμένους στον δανεισμό. Χρειάζεται άλλος λόγος?

      Στα υπόλοιπα απάντησα στον @SOCRATES ALEXANDRINOS
      8 χρόνια ύφεσης και οι Έλληνες πολίτες αρνούμαστε πεισματικά να δουμε μια πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα. οι γερασμένοι ομολογουμένως έλληνες πολίτες, αλλά τα ίδια ακούω και απο νέους. Το αποτέλεσμα, να εξαφανιστούμε σαν έθνος. Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι μεγάλοι οικονομολόγοι της χώρας δεν διέβλεπαν τον κίνδυνο του σκληρού νομίσματος για την ελληνική οικονομία ακόμα και αν δεχθούμε ότι δεν ήταν τόσο χάλια όσο ήταν.Δηλαδή ακόμα και αν δεχθούμε ότι το 2000 είχαμε την οικονομία του Παπαδόπουλου του 1970 δεν θα αντέχαμε το ευρώ ! Πόσο μάλλον όταν είχαμε τεράστια διαρθωτικά προβλήματα για τον διεθνή ανταγωνισμό όπως λέγουν οι δυτικοί μακροοικονομολόγοι συν ότι είχαμε δανειστεί πέραν των δυνάμεων μας.Και οι μέσα και οι έξω έβλεπαν ότι δεν βγαίνει το πράγμα αλλά κουκούλωσαν τα στοιχεία και έβαλαν την Ελλάδα μέσα.Αυτό από μόνο του είναι προς διερεύνηση.
      Αν πίστευαν ότι θα αλλάζαμε εντός ήσαν ακόμα πιο επικίνδυνοι.

      Διαγραφή
  4. Ἐνημερωτικά, γιά τούς ὑπερασπιστές τῆς "λογιστικῆς νομιμότητας" στήν καταγραφή τῶν δημοσίων ἐλλειμμάτων:
    α) Τά ἐν οἴκῳ μή ἐν Δἠμῳ,
    β) Κάθε πρᾶγμα στόν καιρό του,
    γ) Ποιό τό νόημα τῆς ἐμφανίσεως ἀπό τήν ΕΛΣΤΑΤ τοῦ ἐλλείματος τοῦ Κράτους, διογκωμένου ἀπό τά ἐλλείμματα τῶν ΔΕΚΟ, ὅταν η δημιουργία τοῦ χρήματος, μέσῳ τοῦ εὐρώ, ἔχει ἀφεθεῖ στά χέρια ἰδιωτῶν ("Κεντρικῶν" Τραπεζῶν) πού τό ἔχουν καταστήσει γιά τό κράτος καί τό 95% τοῦ πληθυσμοῦ κάθε χώρας, εἶδος ἐν ἀνεπαρκείᾳ, καί γιά τό ὑπόλοιπο 5% τοῦ πληθυσμοῦ (business leaders καί πολιτικό προσωπικό τους), εἶδος ἐν ἀφθονίᾳ; καί
    δ) Πῶς νά μήν δημιουργεῖται ἔλλειμμα στίς κρατικές δαπάνες, ὅταν ὁ Νόμος περί Προϋπολογισμοῦ ( μέ αἰτιολόγηση κάθε βασιοκοῦ κωδικοῦ, ἰδίως δαπανῶν καί μέ σκοπό κάθε κονδυλίου) ἁπλῶς δέν ὑπάρχει, ἀλλά γίνεται ἁπλῆ ἔγκριση ἀπό τήν Βουλή ἑνός τεχνοκρατικοῦ κειμένου "Προϋπολογισμοῦ", μέ μή ἐξειδικευόμενους "Κωδικούς" μέ μεγάλα κονδύλια ἀφιερωμένα οὐσιαστικῶς, σέ ἄγνωστους στήν Βουλή, στόν λαό καί στα δικαστήρια σκοπούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.