18/6/16

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ

Nίκος Λυγερός
Οι τουρκικές γελοιότητες δεν σταματούν. Έτσι μετά τις δηλώσεις για μολυσμένο αίμα των Γερμανών βουλευτών τουρκικής καταγωγής, επειδή επέλεξαν να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και λοιπών χριστιανικών λαών, προσπαθούν τώρα οι τουρκικές αρχές να ασκήσουν πιέσεις πάνω στη Γερμανία σε οικονομικό επίπεδο.
Βέβαια δεν έχουν υπολογίσει επί του πρακτέου το μέγεθος των εξαγωγών που κάνουν σ’ αυτή τη χώρα, αλλιώς θα είχαν αντιληφθεί ότι θα έπρεπε να φοβηθούν ένα μπλόκο εκ μέρους της Γερμανίας για όλα τα τουρκικά προϊόντα που εισάγει εδώ και χρόνια. Αυτοί που εξετάζουν τα οικονομικά, αλλά και τα γεωπολιτικά των δύο χωρών, καταλαβαίνουν απολύτως ότι η Γερμανία δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα απ’ αυτές τις γελοιότητες και μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο έκανε την αναγνώριση.

Κάθε φορά που οι τουρκικές αρχές δέχονται μία σφαλιάρα λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς τους, προσπαθούν να πείσουν τη διεθνή κοινότητα, αλλά βέβαια και τους ψηφοφόρους τους, ότι θα ασκήσουν αντίμετρα. Όμως αυτό το ανατολίτικο ύφος δεν επηρεάζει καθόλου το ευρωπαϊκό πνεύμα της Γερμανίας.

Όσο και να χτυπιέται η Τουρκία, όσα και να λέει, στο τέλος της ημέρας η αναγνώριση της γενοκτονίας είναι μία πραγματικότητα που όχι μόνο δεν μπορεί να αποφύγει, αλλά πρέπει επίσης να αποδεχθεί στην τελική, γιατί θέλει να διατηρήσει τις σχέσεις της λόγω οικονομικών συμφερόντων.

Μάλιστα για αυτόν τον λόγο, όσοι πιστεύουν ότι η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την γενοκτονία που έπραξε εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων, κάνουν μεγάλο λάθος, διότι το αξιακό σύστημα των τουρκικών αρχών είναι τόσο χαμηλό που το υπερκαλύπτει το οικονομικό συμφέρον εδώ και αιώνες.

lygeros.org

5 σχόλια:

  1. ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ, ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΠΛΕΟΝ "ΜΑΛΤΑ ΓΙΟΚ", Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ.
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΡΙΞΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ".
    ΠΛΗΡΩΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 1,3ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΟΧΙ.
    ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΤΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ.
    ΑΛΛΑ ΑΝ (ΟΤΑΝ) ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, Η DB ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΦΟΥΣΚΕΣ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΣΕ ΕΥΡΩ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ...
    ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ IW ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ. ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΟΥΤΕ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΚΝΕ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΑ, ΗΜΟΥΝ "Ο ΑΚΡΑΙΟΣ", ΠΟΥ "ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ".
    ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΑΔΙΚΟ. ΚΟΙΤΟΥΝ ΑΛΛΟΥ, ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΘΕΜΑ, ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΗΞΕΡΟΙ...
    ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ:
    https://mobile.twitter.com/Anaconda_OPS/status/724483994134413313/photo/2
    Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ "ΜΑΛΤΑ ΓΙΟΚ" ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω την εντύπωση πως ο Ν.Λυγερός αρχίζει και το χάνει.
    - Οικονομικές πιέσεις ΔΕΝ σημαίνει κυρώσεις. Φυσικά και οι Τούρκοι θα συνεχίσουν να έχουν οικονομικές σχέσεις.
    - Η τελευταία παράγραφος είναι απο την ανδρομέδα..

    Η πολύ εξυπνάδα καμία φορά βαράει στρόφαλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.