15/6/16

«Ξεκουμπιστείτε»


Του Γιώργου Καραμπελιά*
Αυτή την περίοδο εκτυλίσσεται ένας διάλογος στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή μια συγκέντρωση υπό τον τίτλο «παραιτηθείτε που καλείται την 15η Ιουνίου στο Σύνταγμα.
Η συζήτηση, δυστυχώς, όπως συχνά συμβαίνει στις ελίτ και στις ψευδοελίτ της παράγκας Ελλάδα, δεν διεξάγεται γύρω από το πραγματικό ερώτημα «πρέπει άραγε να παραιτηθούν», αλλά έχει μετατεθεί περισσότερο στο «ποιος καλεί» και με ποιες προθέσεις σε  αυτή τη συγκέντρωση.
Όμως, το ζήτημα είναι καθαρό:
Εάν κανείς πιστεύει πως πρέπει όντως να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατό αυτή η κυβέρνηση, δραστηριοποιείται προς αυτήν την κατεύθυνση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Και αυτό το κάνει έστω και εάν δεν συμφωνεί με τα συνθήματα και την φρασεολογία του συγκεκριμένου καλέσματος – οπότε αναπτύσσει άλλες δικές του αυτόνομες δράσεις.
Εάν θεωρεί, αντίθετα, πως το αίτημα είναι λανθασμένο κάθε κινητοποίηση με αυτό ως προμετωπίδα θα πρέπει να αποκλείεται.

για τη συνέχεια Liberal


2 σχόλια:

  1. Ο Καραμπελιάς στο Λίμπεραλ ! Τι άλλο θα δούμε οι παντέρμοι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα πράγματι.
      Ο Γιώργος είναι πατριώτης, ασχέτως αν συμφωνεί κανείς με τις προτάσεις του ή όχι. Και έχει θορυβηθεί (κοινώς φλιπάρει" με αυτά που βλέπει.

      Το έχω πει κι εγώ, η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων συνοψίζεται στα εξής. Φόροι, ταξικό μίσος, διάλυση απαραίτητων υπηρεσιών (βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία, πανεπιστήμια), μετατόπιση του χρέους στις επόμενες γενιές, ανοιχτά σύνορα άνευ κριτηρίων.

      Αυτό ισοδυναμεί με ένα τύπο "γενοκτονίας" μέσω συρρίκνωσης και αντικατάστασης του ντόπιου πληθυσμού απο πληθυσμούς που ούτε είναι εύκολο, ούτε καν επιθυμούν να ασπαστούν στο ελάχιστο τον ελληνικό τρόπο.

      Αυτά βλέπει ο γιώργος και δεν μπορεί να κοιμηθεί..
      Κι εγώ μαζί του.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.