9/6/16

Ο ΥΠΑΜ Φωτίου ενημέρωσε την Αθήνα για τους καταδρομείς του "ΝΟΡΑΤΛΑΣ"

Για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα θέματα αγνοουμένων και ιδιαίτερα τα θέματα που άπτονται των Ελλαδιτών αγνοουμένων και πεσόντων της τουρκικής εισβολής, ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα και  τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φωτίου ενημέρωσε για τα τελικά αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων ταυτοποίησης των λειψάνων των 15 Ελλαδιτών καταδρομέων που επέβαιναν στο αεροσκάφος «ΝΟΡΑΤΛΑΣ». Στη συνέχεια, συζητήθηκαν οι διαδικασίες για την ενημέρωση των οικογενειών στην Ελλάδα και οι αναγκαίες διευθετήσεις για τον επαναπατρισμό των λειψάνων, ώστε να προχωρήσουν οι οικογένειες στις ταφές, σύμφωνα με τις χριστιανικές παραδόσεις και τις δέουσες τιμές.
Ο Επίτροπος Προεδρίας πραγματοποίησε, επίσης, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρα Αντώνιο Αυγερινό, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στη διαχείριση των ανθρωπιστικών προβλημάτων που προκαλεί η κρίση στη Συρία και στη Μέση Ανατολή.
Η επίσκεψη εργασίας ολοκληρώθηκε με ομιλία του Επιτρόπου Προεδρίας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής  Άμυνας, στο Πολεμικό Μουσείο  Αθηνών, με θέμα «Ελλάδα-Κύπρος: Οι Γεωπολιτικές και Γεωστρατηγικές Εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Προκλήσεις-Προοπτικές».

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.