17/6/16

Συρία: «Ρωσικά μαχητικά έπληξαν θέσεις ανταρτών» που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ

REUTERS/RODI SAID
Η ενέργεια αυτή «εγείρει σοβαρές ανησυχίες για τις ρωσικές προθέσεις», τόνισε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
Αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν μια «σειρά πληγμάτων» στη νότια Συρία εναντίον ανταρτών που μάχονται κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και υποστηρίζονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον θα θέσει θέμα στη Μόσχα.
Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, σημείωσε ότι στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι επιδρομές δεν βρίσκονται χερσαία τμήματα ούτε του συριακού, ούτε του ρωσικού στρατού, κάτι που αποκλείει ουσιαστικά κάθε επιχείρημα περί αυτοάμυνας. Η ενέργεια αυτή «εγείρει σοβαρές ανησυχίες για τις ρωσικές προθέσεις», τόνισε ο αξιωματούχος.
«Θα ζητήσουμε εξηγήσεις από τη Ρωσία» και «διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επαναληφθεί» κάτι τέτοιο, πρόσθεσε ο ίδιος.
Η Ουάσιγκτον έχει απορρίψει επανειλημμένα το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ρωσία στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους αφότου η Μόσχα άρχισε την εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων τον Σεπτέμβριο του 2015. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι ο βασικός στόχος της εκστρατείας αυτής είναι να υποστηριχθεί το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.