18/6/16

Πούτιν: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να κάνει ένα βήμα προς τους Ευρωπαίους»

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, REUTERS
Η Ρωσία είναι «έτοιμη να κάνει ένα βήμα» προς τους Ευρωπαίους, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι δεν είναι "εκδικητικός" έπειτα από δύο χρόνια εντάσεων με τους Ευρωπαίους.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους μιλούσε στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε επίσημα τις κυρώσεις που της επέβαλε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα.
«Θυμόμαστε τον τρόπο που ξεκίνησε όλο αυτό. Δεν ήταν η Ρωσία εκείνη που ξεκίνησε την κατάρρευση (των σχέσεών μας), τα προβλήματα, τις κυρώσεις», είπε.

«Όμως, όπως λέμε στη χώρα μας, δεν είμαστε εκδικητικοί και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα βήμα προς τους ευρωπαίους εταίρους μας», πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι αυτό «δεν μπορεί να είναι, εννοείται, μόνο από τη μία κατεύθυνση».

Ενώπιον ενός ακροατηρίου που περιλάμβανε κυρίως τον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, τον πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ και ξένους επενδυτές, ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε να «αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις ρωσο-ευρωπαϊκές σχέσεις».

«Η ΕΕ, παρά τα προβλήματα που γνώρισαν οι σχέσεις μας, παραμένει ένας οικονομικός και εμπορικός εταίρος-κλειδί για τη Ρωσία», υπογράμμισε. «Δεν είμαστε αδιάφοροι σε αυτό που συμβαίνει στους γείτονές μας, στην ευρωπαϊκή οικονομία», είπε ο ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ακόμη πως συμφωνεί με τις προτάσεις των ΗΠΑ ένα μέρος της αντιπολίτευσης να ενσωματωθεί στην παρούσα συριακή κυβέρνηση, λέγοντας πως ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ συμφώνησε πως υπάρχει ανάγκη για μια πολιτική διαδικασία.

Ο ρώσος πρόεδρος είπε πως το πιο σημαντικό πράγμα για τη Συρία δεν είναι να αποκτήσει ο Άσαντ τον έλεγχο του εδάφους, αλλά να αποκατασταθεί η συνολική εμπιστοσύνη στις αρχές.

Ο Πούτιν είπε πως η κατάρρευση της Συρίας είναι αναπόφευκτη, αν τα πράγματα συνεχιστούν ως έχουν, λέγοντας ότι αυτό θα ήταν το χειρότερο σενάριο.
Καθημερινή

3 σχόλια:

  1. Το ερώτημα είναι γιατί τους εφοδιάζει μ'ενέργεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η προσφορά της Ρωσίας στη διατήρηση ισορροπιών στην Ευρώπη πριν ακόμα από το 1917 αλλά και μετά είναι μεγάλη και καμιά χώρα δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της σε προσφορά αλλά και σε ρεαλισμό και αποφυγή μαξιμαλιστικών επιδιώξεων, είναι η μόνη μεγάλη χώρα που στην εξωτερική της πολιτική θυμίζει τόσο πολύ τους Έλληνες στους αιώνες της ακμής τους, υπάρχει όμως μια παρεξήγηση, η Ρωσία δεν θα σου προσφέρει την ευμάρεια στα μικρά, καθημερινά πράγματα που κυριαρχούν στη ζωή του ανθρώπου και που αποτελούσαν το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε όλους, μα σε όλους, δεν τα δίνει ούτε στους δικούς της πολίτες, θα σου δώσει ένα διεθνές περιβάλλον ασφάλειας και συνεργασίας μέσα στο οποίο η Ελληνική κοινωνία θα μπορέσει να διεκδικήσει την ευημερία της. Ο Λαφαζάνης και μερικοί άλλοι που όλα αυτά τα καταλαβαίνουν και τα προωθούν δέχονται εκ του πονηρού επιθέσεις ότι δήθεν θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μη ευρωπαϊκή χώρα, και δέχονται επιθέσεις από αυτούς που δεν λένε κουβέντα για τα πραγματικά ξεπουλήματα σε χέρια Ρώσων ή που τα προωθούν διακριτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φετεινη χρονια ειναι σημαντικη γιατι θα δουμε αν ο Πουτιν αποφασισει να διαβει τον Ρουβικωνα της τραπεζικης ανεξαρτησιας απο τον Λορδο Ροθσιλντ. Γνωριζοντας μερικα πραγματα για τον Πουτιν δεν θα με εξεπληττε αν παραιτουνταν πριν το τελος του ετους, αν και αυτη η δηλωση εκ πρωτης οψεως ειναι εκτος πραγματικοτητος........Δεν προκειται να κανει αυτο που επιβαλλεται. Διαβαστε: http://vmediagr.blogspot.gr/2016/06/blog-post_247.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.