7/6/16

Ακατανόητες οι δηλώσεις Ερντογάν, λέει η Γερμανία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ χαρακτήρισε η γερμανική κυβέρνηση τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε τους τουρκικής καταγωγής Γερμανούς βουλευτές, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα αναγνώρισαν την γενοκτονία των Αρμενίων, ότι αποτελούν στηρίγματα της κουρδικής τρομοκρατίας.

«Κι εμείς στη Γερμανία θεωρούμε το PKK (το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) τρομοκρατική οργάνωση και είναι για μας εντελώς ακατανόητο το γεγονός ότι βλέπουμε τώρα πως δηλώσεις που προέρχονται από την Τουρκία επιχειρούν να συνδέσουν ορισμένους βουλευτές της Μπούντεσταγκ με την τρομοκρατία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ απέρριψε πάντως το σενάριο που διαδίδεται από αξιωματούχους στην Τουρκία, σύμφωνα με το οποίο η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε δεσμευτεί στον Ερντογάν, πριν από την ψηφοφορία στην Μπούντεσταγκ, ότι θα έκανε τα πάντα για να εμποδίσει την υιοθέτηση της απόφασης.

«Η Μπούντεσταγκ πήρε μια κυρίαρχη απόφαση, η οποία αρμόζει να γίνει σεβαστή και σ' αυτό ακριβώς το πνεύμα η Καγκελάριος διεξήγαγε τις συνομιλίες της με τον Τούρκο πρόεδρο», υποστήριξε ο κ. Ζάιμπερτ, υπενθυμίζοντας επίσης ότι η κ. Μέρκελ, στη διάρκεια προηγούμενης διαβούλευσης στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), είχε ψηφίσει υπέρ της απόφασης για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος το Σαββατοκύριακο, σε ένα νέο παραλήρημα, είχε πει, μεταξύ άλλων: «Γερμανία, στο ξαναλέω: Λογοδότησε πρώτα εσύ για το Ολοκαύτωμα, λογοδότησε εσύ πρώτα για την εξόντωση 100.000 ανθρώπων στη Ναμίμπια. Είσαι η τελευταία χώρα, η οποία μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία για τη λεγόμενη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Εξάλλου, η Τουρκία δεν έχει να κρύψει τίποτα στο θέμα αυτό. Τα τουρκικά αρχεία είναι στη διάθεση των επιστημόνων. Εάν βρείτε κάτι που να το επιβεβαιώνει, τότε είμαστε πρόθυμοι να το εξετάσουμε. Η ιστορία μας δεν είναι η ιστορία μαζικών φόνων, η ιστορία μας είναι μια ιστορία ευσπλαχνίας. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ μας».
Σημερινή

1 σχόλιο:

  1. Η ιστορία μας δεν είναι η ιστορία μαζικών φόνων, η ιστορία μας είναι μια ιστορία ευσπλαχνίας.
    Προφέσορες στήν προπαγάνδα οι Τουρκαλάδες. Κακώς πού δέν απονέμεται τό Νόμπελ Ειρήνης στόν σουλτάνο Ερντογκάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.