23/6/16

Ο "πόλεμος" της Τουρκίας εναντίον της Γερμανίας συνεχίζεται, λόγω αναγνώρισης της Γενοκtoνίας

Νέα ένταση στις σχέσεις Άγκυρας και Βερολίνου
Οι Τούρκοι απαγόρευσαν στον Γερμανό υφυπουργό Άμυνας να πάει στο Ιντσιρλίκ!
O Ραλφ Μπράουκσιπε και Γερμανοί κοινοβουλευτικοί αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την προγραμματισμένη επίσκεψή τους στην Τουρκία
Νέα ένταση στις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας καθώς έπειτα από την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας από τη Μπούντεσταγκ, οι Τούρκοι απαγόρευσαν στον Γερμανό υφυπουργό Άμυνας να επισκεφτεί το Ιντσιρλίκ!
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εκφράσει ανοιχτά την οργή του για την απόφαση της ομοσπονδιακής κάτω βουλής της Γερμανίας και είχε διαμηνύσει ότι θα υπάρξουν αντίποινα.

Έτσι, την Τετάρτη ο υφυπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ραλφ Μπράουκσιπε και Γερμανοί κοινοβουλευτικοί αναγκάστηκαν να ακυρώσουν μια προγραμματισμένη επίσκεψή τους στην Τουρκία μετά την άρνηση της Άγκυρας να τους δεχθεί, όπως ανέφεραν γερμανικές αρχές.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Γαλλικού Πρακτορείου, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι το «ταξίδι του Μπράουκσιπε και βουλευτών της Μπούντεσταγκ στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να γίνει όπως προβλεπόταν αρχικά» και πρόσθεσε ότι «οι τουρκικές αρχές δεν είναι σύμφωνες αυτή τη στιγμή με τον προγραμματισμό του ταξιδιού», αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τους λόγους της άρνησης της Άγκυρας.

Σύμφωνα όμως με τη διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού ειδησεογραφικού περιοδικού Der Spiegel, ο στρατηγός Ντίτερ Βάρνεκε, αρμόδιος για στρατηγικά ζητήματα στο ομοσπονδιακό υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης της επιτροπής Άμυνας της Μπούντεσταγκ ότι οι Τούρκοι συνέδεσαν την άρνησή τους να επιτρέψουν να γίνει η επίσκεψη, που είχε προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους γερμανούς κοινοβουλευτικούς στις αρχές του μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ βρίσκεται στη νότια Τουρκία και φιλοξενεί αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών Τορνέιντο της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία συμμετέχουν σε αποστολές αναγνώρισης, καθώς και αεροσκαφών ανεφοδιασμού εν πτήσει.

1 σχόλιο:

  1. Η Γερμανία την Τουρκία στρατιωτικά δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει και οικονομικά να την απειλήσει, η Γερμανία έχει ανάγκη την Τουρκία, όχι η Τουρκία την Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.