14/6/16

Το νέο κύμα εκ Τουρκίας, του Ιωάννη Μιχαλέτου

RIMSE
Radical Islam Monitor in Southeast Europe
Στις 30 Απριλίου 2016, σε άρθρο με το τίτλο "Η επέκταση της Κίνας στην Κεντρική-Ν.Α. Ευρώπη και το Ισλαμιστικό κίνημα", (http://www.rimse.gr/2016/04/blog-post_30.html)ο παρών ιστοχώρος είχε αναφερθεί & προβλέψει, ένα επερχόμενο κύμα μεταναστών εκ Τουρκίας στις αρχές του Θέρους.
Συγκεκριμένα εγράφη "Σε ότι αφορά την Ελλάδα, πρέπει ταχύτατα να εκκενώσει τον καταυλισμό της Ειδομένης και να σταματήσει να έχει μνημονιακή λογική σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας.

Εκ των ων ουκ άνευ πρέπει να είναι η ενδελεχής προετοιμασία του κράτους για πιθανό (άνω του 70%) νέου μαζικού εισερχόμενου κύματος προσφύγων/μεταναστών, μετά τις 12 Ιουνίου 2016. 

Διαφορετικά από γεωπολιτικός παίχτης κινδυνεύει να γίνει γεωπολιτικό έπαθλο".

Η ημερομηνία που είχε προβλεφθεί ήταν "12 Ιουνίου". Ως εκ τούτου σήμερα ακριβώς την ίδια ημέρα τα Ελληνικά ειδησεογραφικά μέσα (ενδεικτικά http://www.capital.gr/epikairotita/3133015/-anisuxitiki-kinitikotita-prosfugon-sti-mutilini), αναφέρουν την αυξημένη έλευση μεταναστών παρανόμως εκ Τουρκίας, ενώ πληροφορίες από τη Σάμο αναφέρουν αφίξεις εκατοντάδων ατόμων, μαζί με εκτιμήσεις του Λ.Σ. για πολλές ροές τα επόμενα 24ωρα.

Τις επόμενες εβδομάδες η Τουρκία θα "στείλει" ένα εκτιμώμενο αριθμό περί των 5.000 ατόμων στο Ανατολικό Αιγαίο και θα περιμένει μέχρι τις 10 Ιουλίου για να διαπιστώσει εάν τα αιτήματα-εκβιασμοί της προς την Ε.Ε. θα ικανοποιηθούν. 

Εάν όχι-που είναι το πιθανότερο σενάριο- τότε από τις 10/7 και εντεύθεν αναμένεται μαζικό κύμα των 3,000 ημερησίως που θα συντελέσει σε μέγιστη ζημία σε τουριστικό επίπεδο στο Αιγαίο καθώς και μείζονα πολιτική-οικονομική-κοινωνική κρίση στη χώρα.

Δυστυχώς, πρέπει για μια ακόμη φορά να επισημάνουμε ότι η Ελλάδα έχει στα Ανατολικά της έναν ηγέτη-δικτάτορα δίχως ηθικούς φραγμούς και με απόλυτη αμετροέπεια, ψυχιατρικής φύσεως, σε συνδυασμό με τα γεωπολιτικά αδιέξοδα της Άγκυρας. Άμεση πρέπει να είναι η κινητοποίηση διπλωματίας, Ε.Δ., κοινότητας πληροφοριών και Αρχών ασφαλείας για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Σημειώνουμε στο άρθρο στις 30/4 για την εκκένωση της Ειδομένης-αυτό έχει ευτυχώς ήδη επιτευχθεί- ενώ πλέον σκοπός των Αθηνών είναι τάχιστα να οργανώσει μια "Βαλκανική συνεννόηση" εμπρός στο επερχόμενο Τουρκικό εκβιασμό, κάτι που δειλά ήδη γίνεται από το ΥΠΕΞ το οποίο όμως δεν στηρίζεται επαρκώς από το σύνολο της εκτελεστικής εξουσίας.

Δίχως να είμαστε μάντεις κακών, το θέρος του 2016 θα είναι ταραχώδες και θα πρέπει να υφίσταται άρτια προετοιμασία σε ότι αφορά την μαζική έλευση νέου κύματος μετανάστευσης. Το θέμα είναι εθνικής σημασίας καθότι σε αντίθεση με το 2015, ο λεγόμενος "Βαλκανικός διάδρομος" είναι και θα παραμείνει κλειστός. 

Συνεπώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος της εθνικής ασφάλειας.

http://www.rimse.gr/2016/06/blog-post.html#more

1 σχόλιο:

  1. Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε πρόταση νόμου για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης

    Δυστυχώς, αυτά δεν τα γράφει/λέει κανένα ΜΜ"Ε" και μένομε με την εντύπωση ότι η ΧΑ είναι στην Βουλή μόνο για να κάνει φασαρία. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοκρατία, παρά μόνο χειραγώγηση από ένα φαύλο σύστημα, που πρέπει να εκλείψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.