11/6/16

Αν δεν #παραιτηθουν, τουλάχιστον να μην #ξεπλυθούν… Ότι δουν το υπογράφουν…

O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (Κ), ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης (Δ) και ο υπουργός Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος (Α). ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ
Δεν ξέρω και δεν μπορώ να καταλάβω τι τους έπιασε τους #menoume Europe, του #den eimaste malakes, του #ehete geia vrysoules, του#fygete. Εγώ καλόβλεπα το άλλο κινημα: Του #sozoume ton Tsipra oso kanei thn douleia. Εκείνου του Σόιμπλε, της Μερκελ, της Λαγκαρντ, της Goldman Sachs, του Ερντογαν, του Ολαντ, του Ντράγκι, του Ρενγκλιγκ.

Διότι αγαπητοί φίλοι δυο χρόνια φωνάζουμε και διαμαρτυρόμαστε για εκείνον τον άθλιο τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, την Χρυσή Αυγή και τα παιδιά του Λαφαζανη που κόντευαν να στείλουν την Ελλάδα στον αδιάβαστο.
Εκείνους που πριν γίνουν κυβέρνηση δεν είχαν αφήσει μάρμαρο πάνω σε μάρμαρο στην Πλατεία Συντάγματος και στα πεζοδρόμια της Αμαλίας και της Πανεπιστημίου.
 Και όμως εξημερώθηκαν.
Έγιναν κυβέρνηση μας πήγαν στον γκρεμό και ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι Ευρωπαίοι και μας ξανατράβηξαν πάνω. Και μετα μπήκαν στο πνεύμα: Δυο μνημόνια εσείς σε τέσσερα χρόνια, ένα Μνημόνιο εμείς σε έξι μήνες.
Αρνιόταν ο Χαρδουβελης και ο Σαμαράς να κλείσουν την αξιολόγηση; Θα την κλείσουμε εμείς. Θα πουλήσουμε στα κορόιδα ότι κάναμε σκληρή διαπραγμάτευση όλους αυτούς τους μήνες, θα κλάψουμε λίγο για να δικαιολογήσουμε το φέσι που τους φορέσαμε, θα λέμε πως ότι κάνουμε το κάνουμε με βαριά καρδιά και καθόλου δεν το θέλουμε αλλά αναγκαστήκαμε να υπογράφουμε ότι χαρτί μας δίνουν…
Οπως ο Κατρουγκαλος που χαζογελάει ακόμη προκλητικά λέγοντας ότι πέτυχε τους στόχους του και ότι δεν έγραψαν οι ξένοι τις 7500 σελίδες του ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ Μνημονίου…
Λες και πιστεύει κανείς ότι πρόλαβε να τα γράψει στα ολιγόωρα διαλείμματα των τηλεοπτικών εμφανίσεων του…
Οσο για τις «προσωπικές δεσμεύσεις» Κατρουγκαλου για την μη μείωση συντάξεων, εμείς θα του προτείναμε αφού έκανε αυτή την σημαντική επιτυχία να πάει στο τέλος του μήνα όταν είναι να πληρωθούν οι συντάξεις, σε ένα ΑΤΜ, να …αποθεωθεί.
Αλλά καλού κακού ας πάρει και το κράνος του. Εκείνος ο Τσακαλώτος, το «καλό παιδί» έχει μείνει να τριγυρίζει στην Πλατεία Συντάγματος και να λέει «ΝΑΙ, ΝΑΙ ,ΝΑΙ..». Ας του πει κάποιος ότι έφυγαν οι δανειστές.
Η Ντέλια πήγε διακοπές, ο Πωλ ασχολείται με άλλα πράγματα, ακόμη κι ο Σόιμπλε λέει να πάει για ξεκούραση. Έχει όλο τον καιρό δικό του να λέει ΝΑΙ από το φθινόπωρο… Εμείς που θέλαμε την Μνημονιακή κυβέρνηση να τελειώσει γρήγορα την αποστολή της μπας και ξαναγίνουμε άνθρωποι, τελικά βρεθήκαμε σε θανάσιμο αδιέξοδο.
Αντί λοιπόν να στηρίξουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να γίνει η πιο αξιόπιστη συνεργάτιδα δύναμη των δανειστών, εμείς πάμε να την υπονομεύσουμε. Και τότε να αρχίσει και πάλι ο εφιάλτης. Από την άλλη όμως είναι ο τρόμος ότι όπως οι ίδιοι λένε μέχρι τώρα βλέπουμε το άλλο πρόσωπο τους. Αυτό που επέβαλαν οι δανειστές. Όταν με βαριά καρδιά έβαζαν υπόγραφες σε ότι χαρτί τους έβαζαν μπροστά τους. Ακόμη και τις χαρτοπετσέτες υπέγραφαν.
Τώρα λέει τέλειωσαν αυτά.
«Θα αρχίσουμε να κυβερνάμε» απειλούν. Με βάση τις ιδέες τους. Αυτά που σκέφτεται ο Φίλης, αυτά που εκστομίζει ο Κατρουγκαλος, εκείνα που λέει ο Κυρίτσης, εκείνα που κραυγάζει η Θεανώ εκείνα που μηρυκάζει ο Πολάκης…
Τότε αρχίζουν τα διλήμματα.
Ποιο είναι πιο τρομακτικό; Να συνεχίσουν να μας βουλιάζουν όλο και πιο βαθιά στην κρίση ή να αρχίσουν να «κυβερνάνε»…
Και όσο τους ξαναβλέπω, όσο πιο πολύ τους ακούω τόσο σκέφτομαι ότι από το να αρχίσουν να κυβερνάνε και να εφαρμόζουν τις ιδεοληψίες τους, είναι προτιμότερο οτιδήποτε άλλο. Ακόμη και το ναυάγιο. Γιατί εκεί υπάρχει ελπίδα διάσωσης…
Αλλά δεν θέλει βιασύνες.
Υπάρχει ο κίνδυνος να εκφυλισθεί το #fygete και το #παραιτηθείτε, σε #kseplenomaste kai ksanarhomaste. Και τότε δεν γλυτώνει κανείς….

Πηγή: Αν δεν #παραιτηθουν, τουλάχιστον να μην #ξεπλυθούν… Ότι δουν το υπογράφουν… http://wp.me/p3kVLZ-yHy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.