8/6/16

Για να πάρουμε μια εθνική ανάσα - Η μέγγενη των Κούρδων γύρω από την Ιεράπολη, περισφίγγει και τον Ερντογάν

Σας έχουμε ένα πρωινό "δώρο", μέσα στην παρακμή και την καταστροφική μανία των εξουσιομανών ιδεοληπτικών καταληψιών να γκρεμίσουν το οικοδόμημα που λέγεται Ελληνικό Έθνος και ελληνικό εθνικό κράτος.

Παρατηρείστε την "μέγγενη" των Κούρδων γύρω από την Ιεράπολη, η οποία δεν περισφίγγει μόνο τους τζιχαντιστές του Ι.Κ., αλλά και τον ίδιο τον Ερντογάν, τον άλλον ιδεοληπτικό, που παρασύρει την Τουρκία και την περιοχή σε έναν ολισθηρό δρόμο, που αποτελεί θανάσιμη απειλή για τους λαούς της περιοχής.
Θα επανέλθουμε στο θέμα, απλά σας αφήνουμε να απολαύσετε και να αναλύσετε τον χάρτη!!!


7 σχόλια:

  1. αυτό πιο πολύ θυμίζει τα σαγόνια του καρχαρία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρήκα ένα άρθρο που λέει πως, σύμφωνα με τους Τούρκους, επόμενος στόχος του ISIS είναι να πάρουν δύο επαρχίες από την Τουρκία (Κιλις και Γκαζιαντεπ).
    Μάλλον οι Τούρκοι ψάχνουν νέες αφορμές για επέμβαση στην περιοχή ανάμεσα στις δύο περιοχές υπό κουρδικό έλεγχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επίθεση στο Μενμπέζ γίνεται απο τον SDF που είναι μια έξυπνη κουρδική ομπρέλα περιλαμβάνουσα κούρδους, άραβες, ασσύριους κλπ, και με την βοήθεια αμερικανικών δυνάμεων που βοηθούν με Α-10 και ειδικές δυνάμεις.

    Οι κούρδοι πάντα θέλανε να επιτεθούν για να ενώσουν τα δύο καντόνια τους, αλλά το πράσινο φως απο τους αμερικάνους ήρθε νομίζω μετά την αποτυχία των φιλοτουρκικών αντι-ασαντικών στοιχείων (πράσινο απο δυτικά) να προωθηθούν προς την Γιαραμπλούς.

    Θέλω να τονίσω τα πολύ συνετά, προσεκτικά και επιδέξια βήματα των Κούρδων στο πολιτικό επίπεδο. Ούτε ιδεοληψίες, ούτε ρατσισμοί ούτε απροπαρασκέυαστα γιουρούσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο Νίκο
      σε βρίσκω πολύ εύστοχο και σε σωστό δρόμο.

      Διαγραφή
    2. Ναι, αλλά έχω περισσότερο δίκιο στο σχόλιό μου στην ανάρτηση https://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/06/blog-post_119.html

      Διότι σωστά εσύ λές "να τους εξοβελίσουμε από την πολιτική" αλλά δες πως το παίρνουν διάφοροι. Σαν στοχοποίηση.

      Πηγαίνοντας κόντρα στους κύριους αυτούς απλά τους θρέφουμε, σαν τα τρόλλ. Προτιμώ να μην ασχολούμαι καθόλου μαζί τους και θα τους ξεπλύνει η λήθη.



      Διαγραφή
  4. Με πολύ προσοχή οι Κούρδοι κατορθώνουν τον στόχο τους την ένωση όλων των βορείων συνόρων της Τουρκίας με την Συρία
    Δεν έχουν πρόβλημα να συνεργαστούν με τους άραβες χριστιανούς αρμένιους ακόμη και Τουρκομάνους
    Συνεργάζονται εξίσου καλά τόσο με τους Ρώσους όσο και με τις ΗΠΑ
    Ήταν μέχρι τώρα πολύ προσεκτικοί και απέφυγαν να επιτεθούν στην Αζαζ για να μην τσιγκλήσουν την Τουρκία
    Δεν πολεμούν με τον Συριακό Στρατό του Ασαντ αλλά συνεργάζονται έστω και χάλαρα μαζί του
    Προέλασαν προς την Ιεραπολη Μανπεζ μόνο όταν πήραν το πράσινο φως από τις ΗΠΑ και μάλλον και από τους Ρώσους (βλέπε ότι τάχα στην προέλαση αυτή την πλειοψηφία του Στρατού έχουν οι Άραβες και όχι οι Κούρδοι το οποίο και επικαλεστήκαν και οι Τούρκοι για να δείξουν τάχα ότι για τον λόγο αυτό δεν αντιδρούν)
    Εντύπωση μου κάνει πως πολύ προσεκτικά τον τελευταίο καιρό αποφεύγουν τις συγκρούσεις με τον ελεύθερο συριακό Στρατό FSA στον όποιο σίγουρα μετέχει και η αλ καιντα στα δυτικά τις Αζαζ όπου ο τελευταίος έχει κατορθώσει με την αμέριστη υλικοτεχνική βοήθεια της Τουρκίας να κερδίσει κάποια εδάφη σε βάρος του ISIS (ακόμη και οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν τον ISΙS στην περιοχής αυ΄τη τελευταια και έχουν ρίξει με αλεξίπτωτα κάποια βοήθεια στον ελεύθερο συριακό Στρατό FSA μάλλον για τα μάτια του Κόσμου)
    Οι τούρκοι θέλουν αυτός ο Στρατός να παρεμβληθεί μεταξύ των Κούρδων για να μην ενωθούν ποτέ για τον λόγο αυτό ακόμη και η Ρωσία αποφεύγει τελευταία να βομβαρδίσει αυτή την περιοχή βλέπε δηλώσεις Σεργκέι Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ μας είπαν να μην βομβαρδίζουμε την Αλ Νούσρα
    Όμως σημασία έχει ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία δεν εμπιστεύονται ούτε την Τουρκία ούτε τον ελεύθερο συριακό Στρατό FSA και αργά η γρήγορα (μάλλον πολύ γρήγορα) και η ένωση των Βορειοκουρδικών δυνάμεων θα γίνει και ο βομβαρδισμός και η καταστροφή του μετριοπαθούς κατά την Τουρκία αλλά εγκληματικού από όλους τους άλλους ελεύθερου συριακού Στρατού FSA είναι σίγουρη με αποτέλεσμα τον κύριο λόγο στην Συρία να το έχει ο Στρατός του Ασαντ και ο στρατός YPG SDF των Κούρδων
    το πλέον σίγουρο είναι ότι η Τουρκία δεν θα έχει κανένα λόγο στην μεταπολεμική Συρία αλλά μάλλον εφιάλτες ας πρόσεχε όμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναμφιβολα η "ανοχη" ας την πουμε και οχι η "συμπραξη", των Αμερικανων εδρασε καταλυτικα στην Κουρδικη αποτελεσματικοτητα. Και εις αλλα με υγειαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.