9/6/16

Την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 προτείνει η Lockheed Martin

Δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη το κόστος του προγράμματος
Την πρόταση της για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του συνόλου των αεροσκαφών F-16 που διαθέτει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, παρουσίασε στους στρατιωτικούς συντάκτες υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας, Lockheed Martin. 
Η εταιρεία προτείνει την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 (Block.50, Block.52+ και  Block.52+ Adv) σε επίπεδο F-16V. Το κόστος του προγράμματος δεν έχει προσδιοριστεί, λόγω του πρωίμου σταδίου των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά.

Οι παλαιότεροι τύποι των αεροσκαφών (F-16 Block 30) προτείνεται να αναβαθμιστούν σε επίπεδο F-16M6, δηλαδή στο επίπεδο των πιο σύγχρονων ελληνικών F-16 Block.52+Adv-, μόνο με υφιστάμενο υλικό, που θα αφαιρεθεί  από τα υπόλοιπα προαναφερθέντα ελληνικά F-16. 

Η αναβάθμιση όλων των αεροσκαφών προτείνεται να γίνει στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, λόγω της διαθέτουσας τεχνογνωσίας της.

Υπενθυμίζεται πως τα αεροσκάφη F-16 έχουν αποκτηθεί από τέσσερις διαφορετικές κυβερνήσεις με ισάριθμους διαφορετικούς πρωθυπουργούς, μέσα σε μία 20ετία, (1989-2009).
ΒΗΜΑ

4 σχόλια:

  1. Τραγικές καταστάσεις για τις Ενοπλες Δυνάμεις: Τα ΕΑΣ "βάρεσαν κανόνι" - Τέλος στην παραγωγή όπλων και πυρομαχικών!
    http://www.pronews.gr/portal/20160608/economy/elliniki-viomihania/57/tragikes-katastaseis-gia-tis-enoples-dynameis-ta-eas-varesan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω από οπλικά συστήματα αλλά αληθεύει ότι οι Αμερικάνοι θα δώσουν στην Τουρκία f-35 ? Που είναι η ισορροπία 7 προς 10 που λέγανε παλαιά ? Πισωωπλάτη μαχαιριά είναι η μονομερής πώληση του νέου μαχητικού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύω πως οι ΗΠΑ και οι άλλοι του ΝΑΤΟ εξοπλίζουν Ελλάδα και Τουρκία ενάντια στον κοινό εχθρό την Ρωσία. Τα οπλικά συστήματα σε ένα πόλεμο Ελλάδας-Τουρκιας θα λειτουργήσουν; Ποιος ξέρει!
    Για αυτό η Τουρκία φτιάχνει δικά της τεθωρακισμένα, πλοία, υποβρύχια με εγχώρια συστήματα, μέχρι αεροπλάνο θέλει να φτιάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε περίπτωση ηλεκτρονικού πολέμου ούτε τα δικά σου μπορεί να λειτουργήσουν εκτός αν είναι χαμηλής τεχνολογία και δεν ... "τυφλώνονται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.